Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Template kiezen

Template kiezen
MijnHostingPartner

Template kiezen

Hoe kies je een mooie template voor je website?

Is een vraag die weleens gesteld wordt via de chat. Het maakt over het algemeen niet uit wat voor wijze je website gaat maken. Of je begint van scratch en bouwt je gehele CSS zelf op of je maakt gebruik van een Content Management Systeem met ruimte om gelijk een bestaand template of thema te activeren.

Thema’s en layouts kan je aanschaffen via een paar manieren. We raden echter altijd aan om goed na te kijken wat andere mensen ervan vinden en op welke wijze de template is opgebouwd. Ook zijn de laatste updates goed om eerst te controleren. Hiermee kan je ervoor zorgen dat je zeker weet dat je thema goed onderhouden wordt en je website veilig blijft op je hosting. Als er al maanden geen updates meer van zijn dan kan je er rekening mee houden dat dit tevens niet meer veilig kan zijn.

Een paar leuke thema’s om snel een website mee in elkaar te flansen zijn niet moeilijk te vinden. Zeker als je er geen CMS aan wilt koppelen dan is een website zo klaar. Dit is vooral makkelijk met eenvoudige websites die bijvoorbeeld voor een Portfolio zijn of een showcase. Het voordeel hiervan is ook dat een “Kale” HTML website ook razendsnel is en klein. Zo weet je dat je in ieder geval een razendsnelle website hebt.

De meeste te verkrijgen templates zijn gemaakt met Bootstrap, dit is een bestaand framework waarin zelf eenvoudig lay-outs kunnen worden gemaakt. Er wordt ook veel Bootstrap gebruikt in Content Management Systemen zoals WordPress hosting. Een Bootstrap website is een goede eerste opstap voor veel mensen. Er is weinig technische kennis voor nodig om een bestaande HTML website te vullen met jouw inhoud. Ook zijn de templates vaak ook te importeren naar een Content Management Systeem zoals bijvoorbeeld ook Umbraco hosting. Er is in veel gevallen ook het een en ander later om te zetten naar een CMS. Dit is een voordeel wanneer je bedrijf bijvoorbeeld groeit en er meer collega’s bij komen die de website ook moeten onderhouden.

Hoe zet je een bootstrap template op je hosting?

Dat is eenvoudig en snel met een FTP client zoals FileZilla te uploaden naar de wwwroot map. Het index.php bestand zal dan automatisch gevonden worden door de web.config en je nieuwe website staat live! Je kan hem dan ook makkelijk bewerken via FileZilla om jouw website live aan te passen. Zie de artikelen uit onze kennisbank voor meer informatie over het live zetten en werken aan jouw website hosting.