Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Startup website maken

Startup website maken
MijnHostingPartner

Startup website maken

Een startup bedrijf heeft natuurlijk ook een website nodig. Er komen dan een aantal vragen aan bod. Hoe maak je de website? En hoe zorg je ervoor dat jouw startup website naamsbekendheid krijgt? Dat behandelen we in deze blog post. 

Met het starten van elk bedrijf zijn er natuurlijk een hele weegschaal aan opties die te overwegen zijn. Een website kan een startup veel profijt opleveren. Een website kan jouw eerste klanten binnenslepen, informatie aanleveren die mist of ervoor zorgen dat jouw startup beter op de kaart gezet wordt. Een website is tegenwoordig vaak gemakkelijk zelf te maken, en de meeste startups zullen wellicht al enige ervaring hiermee hebben. Voor degene die het idee ervoor hebben om een startup op te zetten kan het zo zijn dat je nog in de twijfelfase zit voor het lanceren van een website. In deze blog post willen we duidelijk maken dat het allemaal niet zo lastig is. En je snel ook kan beginnen aan jouw startup!

Een startup website maken, een aantal opties

Een startup website maken kan met een aantal opties. Je hebt namelijk voor het bouwen van een website ook een groot aantal opties beschikbaar. Termen zoals CMS, PHP en .NET Core zullen je wellicht nog niet zoveel zeggen. Dit zijn echter allemaal technieken en manieren om een website op te zetten. De meesten zullen al wel gehoord hebben van een WordPress website. WordPress is een Content Management Systeem wat het gemakkelijk maakt om voor iedereen een website te starten.

WordPress heeft ook vele Thema’s beschikbaar die speciaal gemaakt zijn voor startups. Zet je laatste projecten of de visie van jouw startup gemakkelijk in elkaar en showcase de beste eigenschappen centraal met een gratis te gebruiken thema. Naast het thema kan je er ook voor zorgen dat jouw website beschikt over de functionaliteit die je nodig hebt met plugins. WordPress is zeker niet de enige optie hiervoor. Zo zijn er ook Drupal, Joomla en Umbraco die dezelfde mogelijkheden hebben. MijnHostingPartner.nl ondersteund vrijwel alle Content Management Systemen die je zou willen gebruiken. 

Startup website maken

Een Content Managenet Systeem

Een content Management Systeem zoals WordPress, Drupal, Joomla of Umbraco is dus te gebruiken om jouw startup website snel in elkaar te zetten. Maar hoe je dit exact? Dat is simpelweg een kwestie van het installeren van het Content Management Systeem binnen jouw hosting pakket. En hierna aan de gang gaan in de administrator omgeving. Al deze stappen worden uitgebreid behandeld in onze kennisbank. Waarin we niet alleen how to gidsen delen, maar ook tips en trucs om alles uit je website te halen. 

Met een Content Management Systeem is het vaak niet vereist om technische kennis te beschikken, zodra je hier even wat huiswerk in steekt kan je vaak velen zaken gemakkelijker afhandelen. Onze kennisbank en ons team helpt je hierbij.

Zelf bouwen of laten bouwen

Ook kan je ervoor kiezen om een website zelf te gaan bouwen, of dat je de website laat bouwen. Het is vaak echter een kwestie van budget. Zelf een website bouwen, of je dit nu doet met een Content Management Systeem of zelf codeert. Heeft een extreem lage drempel om in te stappen. Voor een weekje boodschappen heb je al alles wat je nodig hebt om een jaar lang jouw website, database en email accounts te hosten bij MijnHostingPartner.nl. 

Een startup website maken is dus voor iedereen toegankelijk en kan snel en zonder hoge kosten worden afgesloten worden bij MijnHostingPartner.nl.

Naamsbekendheid generen voor jouw startup bedrijf

De grote uitdaging die elke startup heeft is naamsbekendheid generen voor jouw startup. Een website kan hier een belangrijk verschil in maken. Met een website kan je namelijk verkeer naar jouw website en dus startup generen op een aantal manieren. Via content op je website, of dit nu in de vorm van blog posts, pagina’s of andere media is. Of dat je gebruik maakt van de voordelen van Social Media om jouw ideeën en visie te delen. En uiteraard zijn er ook betaalde opties zoals Google Advertenties die je verder kunnen helpen om snel die eerste klanten binnen te trekken. 

Social Media

Social media is een belangrijke tool die door velen startups worden gebruikt, of dit nu een visueel kledingmerk is op Instagram. Een software tool die gedeeld wordt op Reddit, of een tweet over een nieuwe marketing tool. Er zijn velen merken die je voor zijn gegaan op Social Media. Daarom is het belangrijk en vaak ook een uitdaging om jezelf op de kaart te zetten. Deel vaak, en deel interresante materie die jouw doelgroep leuk vindt. En blijf consequent en frequent. 

Advertenties

Advertenties zijn voor vele startups een interessante wijze om snel jouw eerste klanten te trekken. Advertenties zijn er in vele vormen op het internet. Van het Display netwerk van Google, wat getoond kan worden op duizenden websites. Tot de Social Media advertenties die je de kans geven om jouw geselecteerde doelgroep snel te benaderen. Deze advertenties kosten natuurlijk geld. Voor niets gaat natuurlijk de zon op. Het is daarom de sterke overweging waard om een bepaald budget voor jezelf en de startup weg te zetten die je gebruikt om te adverteren voor jouw website en startup. 

Met klikken van advertenties is het vaak raadzaam om bepaalde landingspagina’s te creëren. Die nauwer aansluiten op de advertentie of doelgroep. Hier kan dan ook gekeken worden welke pagina’s en doelgroepen het beste presteren voor jouw Startup. En hier in de toekomst je voordeel uit halen. 

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie duurt een lange tijd voor startups die net beginnen. Er bestaan namelijk nog weinig originele ideen op het internet. En je zal in vrijwel elke niche met competitie te maken hebben. Een startup met een kakelverse website zal niet overnacht in de toppossites in Google komen te staan. Dit vereist werk en zal zeker een aantal maanden overheen gaan. Dit is daarom vaak geen hoofdprioteit voor de meeste startups die uitgaan van snelle resultaten. Leg echter de fundering en zorg ervoor dat je content hier kans op maakt. Dit kan na de startup fase alleen maar je voordeel doen. 

Start nu jouw startup samen met jouw Hosting Partner! En zet nu jouw website live met het team.