Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Snelheid van je website hoe is dit te testen

Snelheid van je website hoe is dit te testen
MijnHostingPartner

Snelheid van je website hoe is dit te testen

De snelheid van een website is niet alleen belangrijk voor de bezoeker, maar ook voor het ranken in verschillende zoekmachines. Met een goede score op verschillende snelheidstesten beschik je niet alleen over een betere score in de ranking, maar ook dus een betere conversie door het tevreden stellen van je klanten op de website. 

Een website heeft alleen een grote lijst aan technologie, en derde partijen die allemaal ingeladen moeten worden op je website. Om een voorbeeld te geven van alle bronnen die ingeladen worden, met een typische WordPress website kunnen de volgende bronnen gebruikt worden: 

  • ·         Google Fonts
  • ·         Facebook pixel
  • ·         Google Analytics
  • ·         Gravatar
  • ·         Advertenties van bijvoorbeeld Google AdSense of derde partijen
  • ·         Verdere Analytics tools zoals Hotjar en anderen. 

Zo zie je dat een hoop verschillende derde partijen ingeladen kunnen worden bij een website. Met het gebruiken van advertenties op je website kan je inkomsten verdienen met je website. Maar zorg je er altijd wel voor dat een website vertraging oploopt. Neem dit dus mee in de overweging tot het gebruiken van een advertentie op je website.

Snelheid van een website valt het beste te testen met een aantal verschillende tools, laten we beginnen met de volgende tools die je kan gebruiken binnen je browser. Om deze tools te testen maken we gebruik van een WordPress website die op een SSD 25 hosting pakket van ons staat. Die geen gebruik maakt van caching, het standaard WordPress thema. En als enige bijzonderheid een MariaDB database gebruikt in plaats van een MySQL database. Laten we beginnen met de verschillende testen.

Google Pagespeeds

Google Pagespeeds is de score die Google hanteert voor jouw website, hierin wordt een duidelijke onderscheiding gemaakt tussen mobiel en desktop. Een belangrijke metric in de ogen van Google. Een website dient namelijk naast het functioneren op Mobiele apparaten ook snel inladen en te gebruiken zijn. Google Pagespeeds geeft je net zoals alle tools die wij noemen ook tips om dit te verbeteren. Die dus te gebruiken zijn om jouw Google Pagespeed score te verbeteren. Hieronder zie je de Mobiele test resultaten: 

Snelheid van je website hoe is dit te testen

En hier de Desktop resultaten die zelfs een volledige 100 van de 100 score hebben.

Snelheid van je website hoe is dit te testen

Wanneer jouw website hier beneden scored dan kan dit een hoop verschillende redenen hebben, verdiep je dus even in de tips en trucs die Google Pagespeeds je hier aangeeft. En neem bijvoorbeeld een ander thema, verminder jouw aantal plugins, en verwijder ongebruikte code. 

GT Metrix

GT Metrix heeft een uitgebreid rapport wat je als second opinion kunt beschouwen naast Google Pagespeeds, het is altijd raadzaam om dit naast Google Pagespeeds ook even te testen op andere websites om een globaal idee te krijgen. GT Metrix heeft dus een uitgebreid rapport met tevens een waterval die gebruikt kan worden om direct in te kunnen zien hoe een website exact wordt ingeladen. 

Met een gratis account is het ook mogelijk om vanaf meerdere fysieke locaties te testen. Aangezien wij dit niet hebben gedaan wordt dit getest vanuit Canada, wat ook dus invloed heeft op de laadsnelheid van de website. Dit geeft je ook gelijk een idee hoe een website gehost in Nederland in het buitenland wordt geladen. Niet perfect zoals aan de score te zien, maar toch in de acceptabele range van 2.1 seconden totdat de website gebruikt kan worden. Het wil dus niet zeggen dat een website gehost in Nederland niet te gebruiken valt door een gebruiker in de Verenigde Staten. Zie hieronder de score van MijnDemoPartner.nl vanuit GT Metrix.

Snelheid van je website hoe is dit te testen

Pingdom tools

Pingdom tools is tevens een opinie die als derde getest kan worden voor je website, met Pingdom tools kan je ook zonder account van meerdere locaties gebruikmaken. En kan je ook weer gemakkelijk inzien wat er precies allemaal wordt ingeladen met jouw website. Met een snelheidstest van Pingdom kan je snel een idee krijgen hoe bezoekers op meerdere plekken jouw website inzien. En hoe dit dus presteert. Dichtstbijzijnde is vanuit Frankfurt in Duitsland. Zie hieronder het resultaat vanuit Pingdom: 

Snelheid van je website hoe is dit te testen

Tips voor het testen

Met een website test dien je met een aantal kleine zaken rekening te houden, allereerst is het belangrijk welk exacte URL je test. Wanneer jouw website een voorkeurs URL heeft, dan dien je die hier ook in te voeren. Met een SSL certificaat is dit vaak of https:// of https://www dit kan ook zonder SSL zijn. Maar we raden eigenlijk voor elke website wel aan om ten minste gebruik te maken van een Lets Encrypt certificaat. En voor een productie website een betaald certificaat.

Verder dien je er ook voor te zorgen naast de techniek van de website zelf, dat je gebruik maakt van de laatste PHP versie. ASP.NET, of .NET Core versie. Dit heeft ook grote impact op jouw laadtijden van de website. Daarnaast is het ook van groot belang dat je gebruik maakt van caching, en gecomprimeerde afbeeldingen. Afbeeldingen die onnodig groot zijn voor een website zorgen voor een grote barrière voor de snelheid. Hetzelfde als advertenties dit doen, of Google Analytics. 

Hoe snel is jouw website? Laat het ons weten via Social Media!