Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Semrush gratis leerstof voor SEO en Content Marketing

Semrush gratis leerstof voor SEO en Content Marketing
MijnHostingPartner

Semrush gratis leerstof voor SEO en Content Marketing

Semrush is een van de meest gebruikte SEO tools om jouw bedrijf beter in google te laten verschijnen, met Semrush zie je bijvoorbeeld het aantal zoekwoorden waar je voor rankt, de geïndexeerde pagina’s en de aanwezige backlinks. Semrush is daarbij ook onmisbaar om concurrentie te analyseren en een inventaris te maken op leuke kansen. Semrush is dankzij deze tools en uitgebreide bibliotheek de keuze voor vele webmasters en bedrijven om bij te houden hoe ze ervoor staan op en waar ze verder dienen te kijken. Laten we daarom een kijkje nemen in deze tool, en hoe je de gratis beschikbare bronnen kunt gebruiken om jouw marketing en SEO bij te schaven.

Semrush gebruiken voor jouw SEO werkzaamheden 

Semrush is dus een bijzonder uitgebreide tool die aangeraden wordt door een hoop verschillende marketing bureaus en SEO guru’s, laatst was er nog wel interessant nieuws dat Brian Dean, een van de meest populaire SEO blogs, overgekocht is door Semrush. Dit zal dus betekenen dat een groot gedeelte van dit materiaal Semrush nu kan gaan gebruiken.  Er is ook een complete cursus in ontwikkeling die samen met Brian Dean wordt gemaakt, dit zal dus in de toekomst ook nog een interessante optie zijn om te volgen. 

Semrush werkt verder als de complete oplossing voor al jouw SEO werkzaamheden die je tegen kunt komen, van het onderzoeken naar nieuwe sleutelwoorden die gebruikt kunnen worden. Tot een rapport van jouw website resultaten van 2021 te generen. De link tools die ook beschikbaar zijn geven je ook een goed inzicht van wie naar jouw website linkt, en hoe jouw competitie hierin staat voor bepaalde termen. Op die manier kunnen links aangepast worden of overgenomen wanneer jij hier bovenaan wilt staan met jouw website. Internet marketing en SEO kunnen keihard op dat punt zijn, en je kan er daarom maar beter bovenop blijven zitten. Competitie is er in elk veld en voor elke website. Alleen is het natuurlijk verschillend in welke mate dit voorkomt. 

Het is echter wel een tool die meer de focus legt op bedrijven in plaats van particulieren en starters, met hun vrij prijzige maandelijkse licentiekosten zullen er weinig beginnende bloggers zijn die dit zullen investeren. Voor een bedrijf is dit natuurlijk anders, aangezien deze kosten voor een maandelijks budget meer dan reëel zijn. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Semrush uitgebreide lessen aanbiedt hoe hun tool te gebruiken is, en hoe er in het algemeen met Content en SEO gewerkt kan worden. Voor bedrijven is er dan gemakkelijk met een nieuwe werknemer eerst een leertraject in te sturen, zonder dat ze hier gelijk verder moeten kijken naar derde partijen hiervoor. 

Cursussen en Examens die gratis te volgen zijn

De cursussen en daarbij de examens zijn dus verder gratis te volgen, met deze cursussen krijg je te zien hoe de fundering eruit ziet van Content Marketing,  SEO, SEO en natuurlijk de tool Semrush zelf. Je krijgt wanneer je het examen succesvol afrond ook nog eens een certificaat wat je kunt downloaden en je CV wat mee kunt opleuken. Natuurlijk zijn dit geen hoog aangeschreven papieren, maar het kan maar net de doorslag geven voor je volgende interview. Zeker als ze uitsluitend met Semrush werken. Ook kan je deze informatie natuurlijk uitstekend toepassen voor je eigen hobby project, of in je freelance werk stoppen. Zo kan je er dus op veel verschillende manieren wat uithalen, en op zijn minst weer even scherp blijven op wat er dit jaar in de SEO wereld weer meer gaat tellen. De cursussen worden namelijk jaarlijks vernieuwd, en het behaalde certificaat verloopt hierbij.

Op de volgende link kan je gauw kijken welke cursus voor jouw van toepassing is, en dit gratis gelijk starten. Hier is (uiteraard) alleen even een account bij Semrush voor nodig. Wat gratis gemaakt kan worden met behulp van je Google account, of even met een persoonlijk email adres.

Zo kan je dus gemakkelijk aan de gang met jouw leertraject voor jezelf, je bedrijf of je hobby. 

Hoger komen staan in Google

Iedereen wil natuurlijk bovenaan staan met zijn bedrijf in Google, naarmate er meer websites bijkomen en competitie steeds sterker wordt zal dit echter steeds uitdagender worden. Google zelf houdt rekening met meer dan 200 factoren om te bepalen welke website boven wie komt te staan. Dit wordt bepaald door middel van gebruik van algoritmes en af en toe zelfs nog een menselijke keuring. Het vergt dus steeds meer aandacht op een hoop meer vlakken om hier bovenop te blijven zitten. Hulp hierin kunnen wij bieden bij onze partner MijnWebdesignPartner.nl, wij kunnen je hierin helpen om hoger te komen in Google door middel van content creatie, link onderzoek  en nog veel meer. Neem vrijblijvend even contact met ons op om samen te bepalen waar jouw kansen nog liggen. En dit actief te kunnen oppakken.