Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Pinterest integreren in je website

Pinterest integreren in je website
MijnHostingPartner

Pinterest integreren in je website

Sociale media kan een krachtige tool zijn om bezoekers naar jouw website te trekken, met de juiste campagne, zowel betaald als onbetaald, kan je bijvoorbeeld de aandacht vestigen op een bepaalde actie op je website. Of een nieuw product. De integratie van jouw website met sociale media kan een hoop kansen voor je generen. Door meer verkeer naar je Sociale Media kanalen te drijven en visa versa. Pinterest is eenvoudig te integreren binnen jouw website afbeeldingen en kan ervoor zorgen dat je meer tractie creëert en verkeer drijft naar je Pinterest profiel. Laten we in dit artikel kijken naar wat er nodig voor is om jouw website Pinterest te integreren. 

WordPress plug-in

Er zijn verschillende WordPress plug-ins die je zou kunnen gebruiken om Pinterest te integreren binnen WordPress, deze zijn echter niet nodig en zorgen alleen maar voor meer plug-ins in je lijst. Pins zijn eenvoudig in te sluiten op verschillende groottes op jouw website rechtstreeks vanaf Pinterest zelf. Hier is geen aparte plug-in voor nodig.

WordPress heeft verder ook met zijn nieuwe versies al een aantal opties hierin verwerkt om Pinterest in te sluiten, dit kan je vinden onder de blokken. En deze verder gebruiken om Pinterest te integreren in jouw website. 

Pinterest integreren in je website

Handmatig een foto of pin integreren

De makkelijkste manier om een Pin op je website te zetten is door hem even via de insluitcode op te zetten, zoals je wellicht ook van YouTube kent kan op deze wijze gemakkelijk een filmpje ingesloten worden en hier zonder verder te coderen dit ingesloten worden. Zodra je de insluitcode hebt opgevraagd kan je op de volgende wijze dit insluiten in de website:

Pinterest integreren in je website

Hierna kan je bijvoorbeeld binnen WordPress zelf dit op de volgende wijze invoegen in je tekst of afbeelding. Door even een nieuw blok aan te maken als Custom HTML en hierin de iframe te plaatsen. De pin is dan gelijk zichtbaar op de website, met een link naar Pinterest gelijk. Ook is in de latere versies van WordPress een optie om direct vanuit een link een Pinterest afbeelding toe te voegen. Zoek hiervoor in de lijst met blokken naar de Pinterest optie. 

Zo kan je dus op een gemakkelijke wijze een pin integreren van Pinterest  zonder dat het noodzakelijk is om gelijk een plug-in te installeren binnen WordPress. Met een iframe wordt Pinterest wel extern ingeladen, en worden er ook statistieken gedeeld met Pinterest hierover. Verwerkt dit dus ook weer in je cookie policy en nodige bronnen. Dit is namelijk noodzakelijk vanwege de Privacy wet. 

Pinterest verder gebruiken voor Website promotie

Pinterest kan een krachtige tool zijn om verkeer binnen te halen voor jouw website, er zijn echter een aantal doelgroepen of markten die hier meer succes in vinden dan anderen. Uit diverse cijfers en bronnen blijkt dat Pinterest populair is in interesses die voornamelijk op creatievere mensen georiënteerd zijn. Architectuur, interieur design en verschillende handwerk hobby’s zijn bijvoorbeeld enorm op Pinterest.  Waar als voorbeeld leuk ingerichte slaapkamers miljoenen keren bekeken en gedeeld worden, zoals ook breien en haken,  indoor en outdoor tuinieren en ga zo nog maar even door. Neem een kijkje op Pinterest en controleer of in jouw doelgroep hier veel gebruik wordt gemaakt van Pinterest. EN zo ja, welke vorm van content het beste presteert. Deze informatie kan jij allemaal gaan gebruiken om jouw doelgroep hierin te vinden en verkeer naar jouw website hosting te krijgen. 

Andere sociale media kanalen kan je natuurlijk ook gaan gebruiken om jouw website mee te gaan promoten. Vaak loont het dus om te kijken waar jouw doelgroep het meeste van gebruik maakt. En in de meeste gevallen zal dit ook geen 1 enkel platform zijn. Spreid je kansen dus, maar neem niet teveel hooi op je vork. Het is vaak beter om je aandacht te focussen op 1 of 2 platformen. Er dient natuurlijk ook allemaal content gemaakt voor te worden en bijgehouden. Als je dit gaat proberen met een hoop verschillende kanalen kan je jezelf meer werk bezorgen dan je aankan. 

Wil je meer Sociale Media kanalen gebruiken om jouw website te promoten? Neem dan ook een kijkje in onze eerdere blog posts. We hebben hierin een hoop kanalen al behandeld.