Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Nieuwe pagina of post gepubliceerd Volg deze stappen

Nieuwe pagina of post gepubliceerd Volg deze stappen
MijnHostingPartner

Nieuwe pagina of post gepubliceerd Volg deze stappen

Elke website heeft als het goed is een influx van periodieke nieuwe content, dit kan in de vorm van een blog post zijn, een nieuw artikel, of een nieuwe pagina op een website. Nieuwe pagina’s en posts zijn weer nieuwe kansen, en dienen daarom indexeerbaar te kunnen zijn, en op een aantal manieren  worden gepromoot. Laten we kijken hoe dit in zijn werk gaat in deze blog post. 

Nieuwe content hoort bij het onderhoud van een website, naast ervoor zorgen dat de website veilig blijft en bijgewerkt met updates, maakt nieuwe content een belangrijk onderdeel uit voor de levensduur van je website. Zonder nieuwe content kan een website snel in de vergetelheid raken. Lees snel verder voor alle tips voor het publiceren van nieuwe content, en het onderhoud hierbij. 

Laatste check, visueel, spelling en technisch

Nadat je op publiceren hebt gedrukt is het maar beter om even te controleren of alles ook in orde is op de voorgrond. Met een hoop Content Management Systemen zoals WordPress kan je voordat je publiceert voor de gehele wereld even een preview inzien. Dit helpt je om enige schoonheidsfoutjes er nog uit te halen, of toch nog even een plaatje aan te passen op grootte. Probeer altijd ook even op verschillende schermformaten jouw nieuwe pagina in te zien. Het kan maar zo dat een afbeelding of tabel toch niet mooi weergeven wordt op mobiele apparaten. Het is dan belangrijk om dit nog geschikt te maken. Zo niet kan je hier namelijk negatieve effecten van terugzien binnen Google Search Console.

Nieuwe pagina of post gepubliceerd Volg deze stappen

Verder is een laatste check op taal en spelling vaak gemakkelijker te doen op de voorgrond, dit is immers ook de leesomgeving waar jouw bezoekers ook gebruik van maken. Het biedt je ook een ander perspectief wat ervoor zorgt dat je met een frisse blik hier even op terugkijkt. Ook naar mijn eigen ervaring werkt dit fijner dan teruglezen op de achtergrond waarin je dit ook schrijft. 

Nieuwe pagina of post, zorg ervoor dat dit te indexeren is

Technisch is ook de nieuwe pagina nog te controleren, denk hierbij aan de URL die op de juiste manier geformatteerd is. Oftewel geen vreemde tekens erin meegegeven of onnodig lang. En zorg ervoor dat de pagina te indexeren is. Dit doe je door de sitemap.xml te controleren op de nieuwe URL, en de URL door te geven via Google Search Console. Dit handmatig indexeren kan je ook gelijk punten laten zien die fout kunnen zijn om snel te kunnen fixen.  

Nieuwe pagina of post gepubliceerd Volg deze stappen

Je kan ook een controle op Google zelf maken om te controleren of jouw weergave op de correcte manier eruit ziet. 

Promoten op Sociale Media en andere kanalen

Het promoten van content op Sociale Media is voor de meesten de logische keuze, we hebben het eerder gehad in blogposts om jouw doelgroep te vinden binnen verschillende Sociale Media platformen. Die zijn vervolgens te gebruiken om jouw nieuwe content te promoten. Doe dit op Instagram bijvoorbeeld met de mooiste afbeelding van die pagina, of een andere visueel aantrekkelijke manier. En deel de link op Twitter aan je volgers of hashtags. 

Promoten op Sociale Media kan gemixt resultaat opleveren, en is maar net hoe de individuele post wordt ontvangen. Ook worden Sociale Media netwerken steeds minder geneigd om verkeer door te sturen naar een externe website. Dit zie je in mobiele applicaties helemaal terug, waarin een  ingebouwde browser wordt gebruikt om het verkeer verder intern te houden. 

Nieuwe content voor een website, hoe belangrijk is dit? 

Nieuwe content brengt zoals eerder gezegd nieuwe kansen, zonder nieuwe content heeft een website een kleinere kans op succes. Een website die enkel als online visitekaartje dient te bestaan zal bijvoorbeeld weinig kans hebben om voor termen anders dan het bedrijfsnaam zelf naar boven te komen. Nieuwe content in de vorm van blogs, artikelen en nieuwe pagina’s zijn een positief signaal naar zoekmachines en belangrijker, ook voor de bezoekers van je website. Er valt altijd wel wat (nieuws) te vertellen over je vakgebied en bedrijf. Of dit nu groenten, schoenen of vakantieparken zijn.

Blogs zijn een populaire wijze om deze nieuwe content te onderhouden en bijvoorbeeld 1 keer in de week een item te publiceren. In dit item kan je ook uitgebreidere termen targeten om op te marketen. In plaats van je hoofdtermen of zoekwoorden waar je bijvoorbeeld advertenties voor hebt aanstaan. Het geeft een bezoeker ook meer een reden om op jouw website te blijven. Een landingspagina zonder verdere content die hier ingelezen kan worden geeft een bezoeker die nog niet geheel overtuigd is geen reden om dit wel te worden. Met een catalogus van frisse nieuwe content kan dit wel het geval zijn. 

Nieuwe content is dus voor zowel nieuwe klanten te trekken interessant maar ook voor bestaande klanten interessant. Dit komt natuurlijk nog meer te kijken bij informatieve websites die content als verdienmodel hebben. Nieuwe content is daar de reden van bestaansrecht haast. 

Wil je ook een betrouwbare, snelle en voordelige plek om jouw volgende project te hosten? Neem dan een kijkje bij onze hosting pakketten. Voor een lage prijs kan je al een jaar lang niet alleen jouw website hosten, maar ook je email en domeinnaam.