Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Nieuwe pagina gepubliceerd op je website? Volg deze stappen!

Nieuwe pagina gepubliceerd op je website? Volg deze stappen!
MijnHostingPartner

Nieuwe pagina gepubliceerd op je website? Volg deze stappen!

Het publiceren van nieuwe content op je website is een proces wat je in de meeste gevallen vaak zal doorlopen, wanneer je een nieuwe pagina, post of andere soort content lanceert is het handig om een aantal stappen te doorlopen. Laten we die stappen in deze blog post behandelen!

Spelling en Uiterlijk check

Het eerste wat je wilt doen voordat je de nieuwe pagina live zet, is een grondige controle op spellingsfouten en het algehele uiterlijk van de pagina. Dit omvat niet alleen het controleren van de tekst op spelfouten, grammaticale fouten en typografische fouten, maar ook het ervoor zorgen dat de lay-out er goed uitziet op verschillende apparaten en browsers. Test dit dus altijd eerst even uit voor je het publiceert, en laat bijvoorbeeld iemand in je team het nog even nalezen. Vaak mis je zelf wat, waar een frisse paar ogen gelijk dit eruit kan pikken. 

Controleer of de pagina opgenomen wordt in je sitemap

Een sitemap is een bestand waarin alle pagina's van je website worden vermeld, zodat zoekmachines deze gemakkelijk kunnen vinden en indexeren. Zorg ervoor dat de nieuwe pagina is opgenomen in je sitemap, zodat zoekmachines deze kunnen ontdekken en weergeven in de zoekresultaten. Veel Content Management Systemen zullen dit automatisch voor je regelen, maar bijvoorbeeld in WordPress is dit niet standaard het geval. We raden in dat geval de plug-in aan van The SEO Framework. Dit is een lichte plug-in die niet veel “bloat” toevoegt. In vergelijking met bijvoorbeeld Yoast, die erom bekend staat om websites ook gelijk een stuk langzamer te maken. 

Geef de URL handmatig in op Google Search Console

Naast het opnemen van de pagina in je sitemap, is het ook een goed idee om de URL handmatig in te voeren op Google Search Console. Dit stelt Google op de hoogte van de nieuwe pagina en stelt je in staat om eventuele crawl-fouten te identificeren en op te lossen. Heb je nog geen Google Search Console actief voor je website? Dan raden we dit toch aan om te gaan koppelen. Het stelt je namelijk in staat om een tipje van de sluier op te lichten van de (veruit) meest gebruikte zoekmachine. Leer nu hoe in ons kennisbank artikel hiervoor. 

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/algemeen/google-en-google-adwords/google-search-console-activeren-voor-je-website/

Nieuwe pagina gepubliceerd op je website? Volg deze stappen!

Controleer de functionaliteit

Voordat je de pagina definitief publiceert, is het belangrijk om de functionaliteit ervan te controleren. Test alle links, formulieren, afbeeldingen en andere interactieve elementen om ervoor te zorgen dat ze naar behoren werken en een goede gebruikerservaring bieden. Dit bespaart je de frustratie van bezoekers die hierachter komen. En op dergelijke zaken kunnen afknappen op jouw website. 

Post op sociale media wanneer van toepassing

Als de nieuwe pagina relevant is voor je sociale media, overweeg dan om deze te delen op je verschillende sociale mediakanalen. Dit kan helpen om meer verkeer naar de pagina te leiden en het bereik ervan te vergroten. Zeker in de eerste periode hiervoor als deze nog niet direct weergegeven wordt in de zoekresultaten, of een lage plek hierin eerst inneemt. 

Met deze stappen kan je ervoor zorgen dat jouw nieuwe content op de juiste manier beschikbaar is, en de fundering heeft om weer bezoekers naar jouw website te trekken, ze vast te houden, of  juist een aankoop te verrichten op je website. Content is en blijft een belangrijk onderdeel van elke website, of dit nu een bedrijvenwebsite is of een persoonlijk project. Een website is niets zonder inhoud. 

Wil je ook de juiste fundering voor jouw website? Kijk dan eens naar de hosting pakketten van MijnHostingPartner.nl. We hebben voordelig geprijsde hosting pakketten voor je klaarstaan met uitgebreide specificaties voor iedere ondernemer of website beheerder.