Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Microsoft Clarity WordPress plug-in

Microsoft Clarity WordPress plug-in
MijnHostingPartner

Microsoft Clarity WordPress plug-in

Er zijn een hoop verschillende opties om jouw statistieken bij te houden van je WordPress website, met een hoop opties zijn echter of kosten verbonden, of zijn ze vaak extern enkel te benaderen. Microsoft Clarity is een tool van Microsoft zoals de naam al verraad, en is in het leven geroepen in 2020. Nu 4 jaar later is de software wat volwassen en is het voor nu duidelijk dat er ondersteuning blijft zijn voor deze software. Je kan Microsoft Clarity alleen gebruiken om je statistieken in te zien van je WordPress website, of ook samen met bijvoorbeeld Google Clarity gebruiken. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar de plug-in hiervoor om Microsoft Clarity super simpel te installeren binnen je WordPress website. 

Microsoft Clarity was eerst enkel te installeren met een toevoeging in de header door middel van een klein stukje javascript code. Tegenwoordig is dit eenvoudig met een plug-in van Microsoft zelf te integreren en kan dit zonder te hoeven coderen eenvoudig worden geregeld. Je hebt voor het gebruik van deze plug-in wel een Microsoft Account nodig, of een Google account. Hiermee log je in en kan je vervolgens gebruik maken van Microsoft Clarity op jouw WordPress website.

Microsoft Clarity plug-in installeren

Deze plug-in is ook gewoon beschikbaar vanaf de WordPress administrator omgeving, en kan dus gewoon geïnstalleerd worden zoals ook de plug-ins die je waarschijnlijk al wel geïnstalleerd hebt staan. Zoek simpelweg naar Microsoft Clarity bij het toevoegen van een nieuwe plug-in, en doorloop de installatiestappen met je Google of Microsoft account. Hierna is met een aantal uur de data beschikbaar en zal het je eerste bezoekers gaan tonen. 

Welke informatie is beschikbaar met Microsoft Clarity?

Je hebt binnen Microsoft Clarity een belangrijk onderdeel wat je bijvoorbeeld niet hebt bij Google Analytics, en dat zijn heatmaps die beschikbaar zijn. Met heatmaps kan je een veel beter inzicht krijgen in waar je bezoekers het meest naar toe navigeren en welke exacte links of methodes ze gebruiken om hiernaartoe te komen. Ook zijn er gehele recordings beschikbaar die een compleet bezoek van een bezoeker afspelen. Zo kan je ook binnen individuele sessies bekijken wat een bezoeker zoal uitvoert op je website. En dus ook een beter idee krijgen of jouw website wel gebruiksvriendelijk genoeg is. Je ziet bijvoorbeeld of ze makkelijk kunnen navigeren op je website, en welke content ze het langst bij stilhouden. Is dit bijvoorbeeld een grafiek met unieke informatie, of juist de geschreven content die ze vasthoud. 

Wat dat betreft is Microsoft Clarity dus een waardevolle aanwinst voor iedereen die deze functionaliteit nog mist in andere tools, en het bijkomend voordeel is dat Microsoft Clarity geheel gratis is in zijn gebruik. Je zit dus niet aan maandelijkse kosten vast zoals je dit wel vaak met concurrenten hebt. 

Verder heb je ook gewoon in een netjes overzicht gelijk de belangrijkste informatie staan, zoals de bezoekersaantallen per dag of een andere tijdspanne, en welke pagina’s hierin het populairst waren. Zo kan je ook gewoon in een oogopslag inzien hoe je week was op de website of op welke pagina’s je het meeste succes boekte. 

Microsoft Clarity biedt een krachtige en kosteloze oplossing voor het bijhouden van statistieken en het verkrijgen van diepgaand inzicht in het gedrag van bezoekers op je WordPress website. Dankzij de eenvoudig te installeren plug-in en de waardevolle functies zoals heatmaps en sessierecordings, kun je gemakkelijk analyseren hoe gebruikers je site ervaren en waar verbeteringen mogelijk zijn. Door de integratie met je bestaande Microsoft- of Google-account is de installatie snel en eenvoudig te realiseren.

Met de aanvullende informatie die Microsoft Clarity biedt, zoals gedetailleerde bezoekersstatistieken en gedragsanalyses, kun je jouw website optimaliseren om een betere gebruikerservaring te bieden en succesvoller te maken. Kortom, Microsoft Clarity is een onmisbare tool voor elke websitebeheerder die op zoek is naar een diepgaand en gebruiksvriendelijk analysetool, zonder de bijkomende kosten die vaak gepaard gaan met concurrerende oplossingen.

Probeer Microsoft Clarity vandaag nog en ontdek hoe je website echt presteert!