Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Meerdere websites op een pakket

Meerdere websites op een pakket
MijnHostingPartner

Meerdere websites op een pakket

Bij MijnHostingPartner.nl is het mogelijk om meerdere websites op een pakket te draaien voor persoonlijk gebruik. Dit maakt het dus mogelijk om naast jouw vaste website of blog nog meerdere websites te starten zonder extra hosting kosten. Hoe gaat dit in zijn werk? En wat zijn de voordelen hiervan? Laten we dit behandelen in deze blog post. 

Wanneer je net begint met een website te maken, kan je het misschien nog niet voor ogen hebben om meerdere websites te gaan starten. Meerdere websites voor persoonlijke zijprojecten of inkomstenbronnen zijn over het algemeen wel de juiste richting. Zelf websites maken, content en de website in laten indexeren door Google zijn allemaal zaken die een hoop tijd kosten.

Om de focus te leggen op 1 website kan in het begin gemakkelijk zijn. Je hoofd en agenda zit vol met ideeën waar je over kan schrijven en je bent dolenthousiast om te beginnen. Echter kan het zijn dat je na een halfjaar wel eens een keer ergens anders bezig mee wilt zijn. Dit is dus gemakkelijk te starten met een hosting pakket van MijnHostingPartner.nl. De enige bijkomende kosten die je dan zou hebben, zijn de nieuwe domein registratie kosten. Wat vanaf 2,50 ex btw al mogelijk is voor een .nl domeinnaam voor het eerste jaar. 

Waarom kost het ranken en het resultaat zien van een website zoveel tijd? 

Het maken van een website, en voornamelijk het maken van content voor een website gaat een hoop tijd inzitten. Om even een voorbeeld te geven van onze kennisbank, dit bestaat nu uit ruim 200 artikelen. Deze artikelen dienen allemaal bijgewerkt te worden op een periodieke basis vanwege wijzigingen in het uiterlijk, en de stappen. Dit is daarom een constant proces waar we jaren al mee bezig zijn. Dit kan onderverdeeld worden in 3 categorieën waar rekening mee gehouden dient te worden. De eerste is natuurlijk het aanmaken van nieuwe artikelen, nieuwe software die uitkomt, of vragen die we nog niet eerder beantwoord hebben. De tweede categorie is het opschonen en verbeteren van eerder gemaakte artikelen, en als laatst is het onderzoek naar nieuwe technologie en het bijhouden van vragen die binnenkomen van klanten. Die mogelijk worden toegevoegd aan de kennisbank. 

Wanneer je dit toepast op jouw eigen website dan is het maken van nieuwe content natuurlijk het belangrijkst in de beginfases. Echter is een vaak onderschat item het optimaliseren van bestaande content. Onlangs hebben we dit behandeld in een aparte blog post. Het laten indexeren door Google en andere zoekmachines van je content gaat een hoop tijd inzitten. Als je rekening houdt dat wanneer je iets publiceert en dit hierna verwacht binnen enkele weken op de eerste pagina te zien. Dan hebben we slecht nieuws voor je. Dit zit er vaak niet in, en wordt eerder een proces van 3 tot 8 maanden met een nieuwe website. Dit staat bekend als de Google Sandbox. Een fenomeen wat niet erkend wordt door Google. Maar door veel experts in het veld gezien wordt als een feit. 

Bezoeker aantallen

Echte bezoeker aantallen kan je bijhouden met een tool zoals Google Analytics,  met het publiceren van Content en het vervolgens laten ouder worden. Kan je enigszins rekening houden dat het bezoeker aantal van je website langzaam maar zeker omhoog gaat. Met Google Analytics kan je echter meerdere websites bijhouden op een gratis account of Google Account. Tot wel 50 websites. Je kan dus moeiteloos een tweede website starten zonder dat je hier in het donker dient te tasten. 

Het aantal bezoekers kan je dus ook los van elkaar zien van jouw websites, of je kan dit als een geheel zien. Een netwerk van websites kan dus meer bezoekers binnenslepen in de maand dan een enkele website. Natuurlijk wel met zijn eigen ogen en haken. 

Advertentie inkomsten splitsen tussen websites

Bij veel advertentie netwerken is het mogelijk om meerdere websites aan te melden hiervoor. Dit is ook vaak gemakkelijker wanneer je al 1 website hebt aangemeld en in goede status hebt staan bij dat adverntentienetwerk. Zo kan je dus gemakkelijk de adverntentie inkomsten bijhouden per website, en dit zonder enige verdere moeite als een geheel zien. Zo kan je dus gemakkelijk de inkomsten van meerdere websites combineren tot een geheel. En hier je voordeel mee doen. 

Affiliate inkomsten van meerdere websites

Ook affiliatie netwerken hebben de mogelijkheid (vaak) om van meerdere websites gebruik te maken om te promoten. Hierdoor zie je in een gecombineerd rapport ook waar de inkomsten uit komen. En kan je dus meer efforts in de laag presterende websites stoppen. Of juist meer moeite stoppen in de best presterende om hier een nog groter succes van te maken. 

Dit alles is dus gemakkelijk in te stellen in de diverse netwerken, en ook hier geld weer dat zodra je geaccepteerd bent voor een website. Dat dit vaak eenvoudiger is om hier meerdere websites op aan te melden. 

Conclusie voor meerdere websites

Het kan dus blijken dat je met meerdere websites dus alleen maar meer voordeel hebt, echter is dit ook niet geheel correct. Zodra je in je eentje een hoop websites met bijvoorbeeld WordPress, dan komt hier ook een groot aantal werk mee gemoed. De websites dienen up to date gehouden worden,  plugins dienen bijgewerkt te worden en er dient voor elke website een hoop content geschreven te worden. Content schrijven kunnen we je niet direct mee helpen. Maar wel met het onderhoud, neem een kijkje bij onze Managed WordPress hosting pakketten voor het optimaliseren van jouw WordPress hosting. En jou de kans te geven om de focus te leggen op het succes maken van je websites. 

Als je in je eentje bent en je wilt meerdere websites gaan hosten op een pakket, hou er dus rekening mee dat je hier ook een stuk meer werk aan kan hebben. En je wellicht op een gegeven moment ook websites links kan laten liggen. Het zal altijd een balans zijn hoeveel tijd je aan 1 of meerdere websites kunt spenderen.