Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Meer leren over WordPress

Meer leren over WordPress
MijnHostingPartner

Meer leren over WordPress

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem voor het maken van websites, en niet alleen blog websites, maar ook websites voor bedrijven, freelancers en verenigingen. Met WordPress kan je dus in contact komen als je ook maar enige werkzaamheden voor een website dient uit te voeren. 

Zoals een order verwerken binnen een WooCommerce winkel, of een openingstijd aanpassen op de bedrijfswebsite. Veel personen zullen hier dus in aanraking mee komen die hier wellicht nog niet eerder mee gewerkt hebben. Laten we daarom een kijkje nemen waar je meer te weten kunt komen over WordPress, en hoe je ook zelf geheel een nieuwe website kunt gaan maken met het Content Management Systeem!

Kennisbank van MijnHostingPartner.nl 

Als hosting partij krijgen wij uiteraard dagelijks vragen binnen over hoe je bepaalde zaken voor elkaar kunt krijgen binnen onze hosting. Een groot gedeelte van onze klanten maakt gebruik van WordPress, en veel van deze vragen hebben we verwerkt in onze kennisbank en blog posts. Vragen zoals hoe je WordPress kunt installeren hebben we zelfs instructievideos voor gemaakt, zodat je deze op je gemak mee kunt volgen. En kom je er echt niet uit? Dan willen we altijd even meekijken om je verder te helpen.

In onze blog posts behandelen we vaak wat specifiekere onderwerpen en vragen, en hierop kan teruggezocht worden op onze website. Zaken zoals hoe je het gemakkelijkst Google Analytics kunt koppelen of hoe je het beste de content in elkaar kan zetten wordt hier stap voor stap verder in behandeld. Als mede ook tips en trucs voor dagelijkse website werkzaamheden op de hosting

Neem dus een kijkje in onze kennisbank voor jouw vragen die je kunt hebben over WordPress en de eerste stappen hierbij, grote kans dat we dit voor je hebben uitgewerkt in een artikel. 

Leer WordPress via de WordPress lessen

WordPress zelf heeft ook een aantal lessen beschikbaar in video vorm die je kunt gebruiken om meer te weten te komen over WordPress zelf en de werkwijze hierin. Deze lessen zijn vrij beschikbaar op de WordPress.org website, maar ook op WordPress.tv zijn deze in te zien. 

Op WordPress.tv worden ook de meetups en andere Webinars vaak opgeslagen om naderhand weer terug te kijken. Hier kan je dus toegang krijgen tot een grote bibliotheek aan interessante gesprekken. Je kan hier bijvoorbeeld een introductie tot het werken met de nieuwe block editor bekijken, voor iedereen die hier nog moeite mee heeft. Of hoe plug-ins en thema’s uit te breiden zijn en te installeren. 

WordPress dagen en meetups

WordPress zelf heeft ook in jouw buurt vaak een dag of bijeenkomst waar je in de meeste gevallen gratis naartoe kunt gaan. Waar vaak eerst een toespraak of les wordt gehouden, en hierna een open vragen ronde waar je jouw vragen kunt stellen. Op deze avonden kun je ook leuk in contact komen met andere freelancers, bedrijven of hobby matige gebruikers. En kan je bijvoorbeeld ook eens samenwerken aan een project.

Meer leren over WordPress

Zodra je eenmaal je website live hebt en je hebt hier enige content op staan dan kan je hier dus over nadenken om eens langs te gaan. Als complete beginner bij zoon avond gaan zitten kan wellicht niet geheel aansluiten, wanneer je twijfelt kan je altijd even de evenement organisator even een berichtje sturen. 

Gratis lessen op YouTube

Uiteraard staan op YouTube ook een grote verzameling aan gratis filmpjes die je kunt kijken voor het werken met WordPress. Doe simpelweg een zoekopdracht naar WordPress plus wat je wilt bereiken, en er bestaat een grote kans dat je iemand hebt die hier al een uitgebreide tutorial voor heeft gemaakt. WordPress is namelijk zo groot en bekend dat websites, bedrijven en contentcreators hier zelf zijn opgericht om content voor te maken. Die vaak leid naar een betaalde cursus of dienst, maar die ook kan gebruikmaken van advertenties en affiliatie links om de video voor hem of haar de moeite waard te maken. Voor niets gaat immers de zon op. 

Overige cursussen 

Verder zijn er ook betaalde en gratis cursussen en tutorials te vinden op het internet, een populaire website is bijvoorbeeld hiervoor wpbeginner.com die hier een enorme collectie aan blog posts voor heeft gemaakt.  Die alles behandeld van een specifieke foutmelding die je kan ontvangen. Tot een algemene gids voor het uploaden van een afbeelding.  

Cursussen van derde partijen die eerst gratis aangereikt worden en hierna betaald dienen te worden vereisen altijd enig huiswerk om te bepalen of dit de cursus ook waard is. Kijk daarom even rond naar beoordelingen en ervaringen van een cursus voordat je de gratis PDF bijvoorbeeld aanvraagt. Je email adres kan hierna namelijk gelijk gebruikt worden voor marketingdoeleinden. 

Wat zijn jouw favoriete bronnen om meer te weten te komen over WordPress? Laat het ons weten via Social Media!