Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Logo voor een website zelf maken

Logo voor een website zelf maken
MijnHostingPartner

Logo voor een website zelf maken

Om een logo voor een website te maken heb je een aantal opties. Je kan dit uitbesteden aan een design bureau, iemand vinden die een logo voor je website kan maken in je kennissen. Of natuurlijk zelf aan de slag gaan. Vaak is zelf aan de slag gaan zonder enige voorkennis niet aan te raden. Je bent er waarschijnlijk zelf aardig lang mee bezig, en deze tijd in de beginfase van een website heb je die tijd broodnodig voor andere zaken. Als je echter zelf wilt weten hoe dit precies in zijn werk gaat en leergierig bent om dit op te pikken. Dan is het wellicht de moeite waard om toch zelf een logo voor je website hosting te gaan maken. Laten we in deze blog post een aantal tips en bronnen geven hoe je kunt beginnen met het maken van jouw website logo!

Er zijn een aantal manieren om een logo zelf te maken, je hebt immers een grote hoeveelheid verschillende programma’s die geschikt zijn voor het bewerken en maken van afbeeldingen. Laten we eens inzien welke programma’s hier het meest voor gebruikt worden. 

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop zal een bekende naam zijn voor de meesten, dit programma is al lange tijd de facto programma voor het maken van afbeeldingen en andere media bestanden. Met Adobe Photoshop is er wel echter een grote leercurve waar je eerst doorheen moet. Indien je hier een cursus voor volgt om hier beter in te worden kan je dit echter wel ook op je CV zetten. Dit kan je maar zo net een pluspunt geven op bijvoorbeeld je portfolio website voor je volgende opdracht te scoren.

Adobe Photoshop komt echter wel met een maandelijkse investering eraan vast, dit is als starter wellicht net iets teveel bovenop alle andere kosten die onverwacht nog komen bij een website. Zoals het betalen voor een thema, een licentie voor een keyword onderzoek tool en nog vele anderen. Actuele prijs tijdens tijd van schrijven is 24,19 in de maand. Voor een starter kan dit dus net iets teveel zijn nog. Dit is echter natuurlijk geheel aan jou. 

GIMP

GIMP is de open source alternatief wat populair is in de Linux gebruikers en ook steeds vaker gebruikt wordt door bedrijven en starters die de maandelijkse kosten van Adobe niet kunnen verantwoorden tegenover het gebruik. Waar eerst Adobe een keer aangeschaft kon worden met een licentie van een paar jaar. Is dit tegenwoordig niet meer het geval. Vele gebruikers die het alleen op incidentele basis gebruiken kunnen dit dus niet altijd veroorloven of het wenselijk is om met deze maandelijkse kosten te zitten.

GIMP is ook bijzonder uitgebreid in zijn gebruik en kan ook na het bestuderen van de tool eenvoudig gebruikt worden om afbeeldingen mee te maken en andere media. 

Microsoft Paint 3D

Microsoft Paint heeft natuurlijk altijd een slechte naam gehad voor het bewerken van afbeeldingen en het maken hiervan. Dit mede dankzij alle komische plaatjes die hiermee gemaakt worden op Sociale Media en andere sites een aantal jaar geleden. Met de release van Windows 10 is er nu ook standaard Microsoft Paint 3D geïnstalleerd op je computer. En met deze tool kan je aardig veel op het gebied van het maken van weliswaar wat eenvoudigere afbeeldingen en figuren. Maar kan er toch met een bijzonder lage instap wat moois neergezet worden. Het zal vaak geen schoonheidsprijzen winnen, maar kan toch voor een website logo snel en gemakkelijk gebruikt worden.

Dus wanneer je niet beschikt over de fondsen om een grafisch design bureau in te schakelen en je wilt snel en gemakkelijk wat in elkaar zetten voor je website logo is dit een goede manier om te gebruiken. 

Gratis logo ontwerpers en betaalde op internet

Er zijn ook een scala aan gratis alternatieven en tools beschikbaar op het internet om een logo te maken, tik maar eens in je zoekmachine naar keuze: free logo designer. En je wordt overspoelt met resultaten. Vaak zijn deze partijen echter maar uit naar 1 ding. En dat is je toch overhalen om naar een pro versie over te stappen. Je zult gefrustreerd raken door de vele sprongen die je dient te maken om hier toch een logo wat je dan gemaakt hebt te downloaden. Je hebt namelijk partijen die je eerst een wazig logo geven en je dan toch willen overhalen om over te stappen naar het pro pakket. In mijn ervaring is dit de moeite niet waard. En kan je ook nog eens licentie issues geven zodra je het gemaakte logo gaat gebruiken op het internet. Raad aan om hier dus niet aan te beginnen en een van de andere opties te gebruiken. 

En hoe ga jij je logo voor je website webhostingmaken? Of besteed je het toch uit aan een bureau? Deel met ons je logo’s op Social Media, we zullen ze leuk vinden om te zien!