Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Kan WordPress op Windows hosting draaien

Kan WordPress op Windows hosting draaien
MijnHostingPartner

Kan WordPress op Windows hosting draaien

Er zijn een aantal manieren en oplossingen om een WordPress website te draaien, er zijn gebruikers van mening dat WordPress websites uitsluitend op Linux hosting gehost kunnen worden. Niks is echter minder waar. Laten we bekijken hoe een WordPress website op Windows hosting gehost kan worden!

WordPress is een van de meest voorkomende manieren om een website te maken, met zijn gemakkelijke interface en werkwijze kan je snel een website in elkaar zetten. De vele thema’s en plug-ins die beschikbaar zijn stellen je in staat om een eigen website te maken die overeenkomt met jouw wensen, en dat allemaal zonder te coderen of uitgebreide technische kennis te beheren. Vele zaken kan je gebruiken met enig huiswerk of door even in de kennisbank van ons te kijken. We hebben een uitgebreide bibliotheek die iedereen in staat stelt om een WordPress website te maken. 

De verschillen die je tegenkomt bij Windows hosting voor WordPress

Er zijn een aantal zaken die anders zijn bij Windows hosting voor WordPress, die vaak als negatief worden ervaren en hierdoor Windows bestempeld wordt als een ongeschikt platform voor WordPress. Dit is echter een verkeerde opvatting. Het is namelijk niet dat zaken niet mogelijk zijn op Windows hosting, maar dit is enkel een kwestie van op een kleine andere manier werken. 

Web.config tegenover een .htaccess bestand

Een web.config bestand is het configuratie bestand wat er voor zorgt dat bepaalde instellingen zoals de permalinks en redirects ingesteld worden op de juiste manier. WordPress zelf werkt naadloos verder samen met dit bestand en kan hierin gewoon in schrijven. Het enige wat hiervoor aan dient te staan zijn de schrijfrechten.

Mocht je gaan willen werken met een web.config bestand dan kan dit in het begin wellicht intimiderend over komen, maar vrees niet. Dit is in de meeste gevallen gewoon een kwestie van stap voor stap onze handleidingen uit de kennisbank volgen. We maken deze artikelen zo dat ze gemakkelijk te volgen zijn voor iedereen. Voor zowel de ervaren gebruiker als de beginner. 

Schrijfrechten via het control panel, in plaats via FTP

Het tweede verschil wat wij hebben tegenover Linux hosting met Windows hosting is het aanpassen van de schrijfrechten van een website. Schrijfrechten zorgen ervoor dat jouw website bijvoorbeeld foto’s kunt uploaden, kan schrijven naar de mappenstructuur en nog veel meer. Deze zijn dus belangrijk om te beheren. Binnen Windows Hosting gaat dit via de server met het control panel. Dit is een kwestie van even inloggen en configureren om dit zo te laten staan. 

Of als je een periode een tijd niet aan de site werkt hierna weer even uit te zetten. Dit in verband met de veiligheid van jouw website. Zodra de schrijfrechten namelijk geheel aan staan op de gehele mappenstructuur van de website zorg je ervoor dat foute of malafide code ook uitgevoerd kan worden mits er een lek in je website zit. Het is dus vaak beter om dit in te perken. 

Schrijfrechten binnen Windows zijn per bestand en per folder in te stellen, of geheel over de hele mappenstructuur. De keus hierin is verder aan jou. We hebben hier meerdere artikelen over geschreven in de kennisbank die je verder kunnen helpen om de juiste instellingen te bepalen voor jouw WordPress website op Windows hosting. 

Stabiele Windows hosting voor jouw WordPress website

Bij MijnHostingPartner.nl hebben we stabiele en snelle hosting voor WordPress websites. Alles wat je van een WordPress website zou willen bereiken kan bij MijnHostingPartner.nl. Een groot aandeel van al onze klanten draait probleemloos met WordPress. De notie dat Linux hosting vereist is voor WordPress hosting is dus niet correct en kan in onze hosting vastgesteld worden. 

Sluit nu een contract af voor een scherpe prijs met een van onze totaal SSD pakketten of een Managed WordPress hosting pakket. We kunnen hierin ervoor zorgen dat jouw WordPress website altijd up to date en veilig is, dankzij onze specialisten die dit voor je uit handen nemen. Et een Totaal SSD pakket heb je dit verder zelf in beheer, daar is de prijs dan ook naar. Mocht je jouw WordPress tot nieuwe hoogtes willen brengen met MijnHostingPartner.nl, start dan nu een gesprek via de chat om je gelijk verder op weg te helpen!