Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Informatieve websites inkomsten laten genereren

Informatieve websites inkomsten laten genereren
MijnHostingPartner

Informatieve websites inkomsten laten genereren

Websites kunnen opgezet worden voor een hoop verschillende redenen, niet elke website wordt echter gemaakt voor een bedrijf of commercieel doeleinde. Met een informatieve blog of website waarmee je onderwerpen toelicht of helder maakt,  kan je niet als doel hebben om hier je fortuin mee te verdienen. Echter lopen ook voor deze websites de kosten gewoon door. En kan je er een over na gaan denken om de website enige inkomsten te laten generen. Laten we in deze blog post een kijkje gaan nemen hoe dit in zijn werk kan gaan. 

Websites die je opricht uit een hobby of passie kunnen informatie bevatten die op prijs gesteld wordt door de doelgroep, denk hierbij bijvoorbeeld maar weer aan het voorbeeld van het schaatsen. Als je een serie of reeks artikelen maakt wat je nodig hebt om schaatsen uit te kiezen, te onderhouden en welke ijsbanen het leukst zijn. Dan kan je hier bezoekers op krijgen die deze content op prijs stelden. Dit kan natuurlijk al beloning genoeg zijn voor sommigen, maar voor niets gaat natuurlijk de zon op. Al zijn de kosten voor het hosten van een domeinnaam en totaal hosting pakket minder dan een week boodschappen bij MijnHostingPartner.nl, kan je nog steeds ervoor kiezen om er geen geld op toe te leggen. Zelfs een website met relatief weinig bezoekers kan gemakkelijk de kosten van de hosting eruit halen. Laten we kijken hoe jij hier mee kunt gaan beginnen. 

Website bezoekers zijn geld waard

Elke website bezoeker die langer dan enkele ogenblikken op een website blijft is wat waard. Dat is het mooie aan een website ten opzichte van traditionele media.  Een website kan bezocht verder worden op elk apparaat en op elk moment van de dag. En op elke locatie. Deze vorm van media is al gauw niet meer weg te denken in het moderne leven. Mensen zoeken advies over een productkeuze, een sport of hobby of willen simpelweg vermaakt worden. Een website kan die rol uitstekend vullen. 

De bezoeker kan puur en alleen jouw informatie of artikel zien op de pagina, of er kunnen ook berichten of aanbiedingen van derden gemaakt worden. Dit kan in de vorm van advertenties. Laten we hieronder bekijken welke manieren hiervoor zijn. Verder zijn er ook een aantal andere manieren waarop een website bezoeker geld waard kan zijn. Ook dit behandelen we verder.

Advertenties, de logische keuze

Advertenties zijn niet weg te denken en blijven bestaan. Hoe graag mensen ze ook willen vermijden, advertenties zijn noodzakelijk voor het onderhouden van websites en om bepaalde bronnen onafhankelijk te houden. Kijk bijvoorbeeld naar een willekeurige nieuwssite, of je ziet advertenties, of er is een mogelijkheid om een abonnement af te sluiten voor een maandelijks bedrag. Kijk in je gratis email account bij bijvoorbeeld Gmail of Outlook. Ook hier worden advertenties getoond. Wanneer er niet voor een dienst betaald wordt dan vormen de bezoekers of gebruikers het product. Een website waar een hoop ogen op vallen, ongeacht wat hier precies behandeld wordt, is daarom altijd wel interessant voor een partij om advertenties op te serveren. 

Een informatieve website over schaatsen is natuurlijk ontzettend interessant voor een schaats fabrikant of de plaatselijke schaatsbaan om op te adverteren. 

Advertenties op een website gaan via een advertentie netwerk, de meest populaire is hierin natuurlijk Google. Met zijn uitgebreide data en gebruikersgegevens van de zoekmachine, browser, email en Android kent niemand een gebruiker beter. En kan hier dus ook het beste advertenties aan serveren. Google AdSense kan je daarom gaan gebruiken voor jouw informatieve website om inkomsten te generen. 

Hier zijn wel natuurlijk duizenden bezoekers per maand voor nodig om hier meer dan 50 euro per maand uit te halen. Maar dit kan al snel je hosting en domeinnaam registratie kosten eruit halen.  Google AdSense is de logische keuze aangezien hier relevante advertenties worden geserveerd, en een lage barrière heeft. Het is een kwestie van enige bestaande en bezochte content op je website te hebben staan. Privacy en cookies op orde te hebben en een contact adres, veel meer is namelijk niet nodig om lid te worden hiervan. 

Je hebt met andere advertentie netwerken binnen Nederland en wereldwijd vaak een drempel opzitten in de vorm van aantal paginaweergaves per maand. Veel advertentienetwerken zullen namelijk niet uit bed komen voor minder dan 100.000 unieke paginaweergaves per maand. 

Affiliatie links en promotiewerk

Het item wat na Advertenties ten sprake komt is het voeren van affiliatie links of promotie acties. Bedrijven zoals Bol.com of Coolblue zijn hier populaire opties voor om in Nederland op websites te linken. Dit gaat simpel gezegd op de volgende wijze, een bezoeker komt op jouw website via welke weg dan ook, klikt op een link naar de partij, en maakt vervolgens de aankoop. Hier krijg jij dan een klein percentage van deze aankoop. 

Er kunnen ook rechtstreekse deals worden gemaakt met bedrijven, om maar weer even bij het schaatsvoorbeeld te blijven. Met een bedrijf wat de beste veters maakt voor schaatsen, kan er dan een rechtstreekse deal worden gesloten om voor elke verkocht paar veters een bedrag hier tegenover te stellen. Ook kan hier een deal worden gemaakt voor het aantal ogen op het product. Zodra er bijvoorbeeld 1000 bezoekers van jouw website naar hun worden verstuurd, dan kan hier ook een beloning tegenover staan. 

Op die manier kan je dus of creatief worden met het contact opnemen van bedrijven die je graag wilt ondersteunen, of je kan lid worden van een van de grotere jongens voor het aanbieden van meer producten. 

Andere verdienmethodes

Naast advertenties en affiliatie deals zijn er ook nog een aantal andere manieren om website bezoekers om te laten zetten in inkomsten. Verdere populaire manieren is het vragen van donaties of ondersteuning. Bezoekers die een hoge emotionele band opbouwen met jouw content of werk zijn hier eerder geneigd toe uiteraard. Met een anonieme website zonder gezicht zal dit wat lastiger zijn. Een aantal populaire methodes hiervoor zijn PayPal, Patreon en Buy me a coffee. Dit kan door bezoekers gebruikt worden om gemakkelijk een donatie te maken zonder extra stappen. 

Verder kan er ook website content gesponsord worden door bedrijven, een bedrijf contacteer je dan vaak direct en bespreekt een advertentie run in. Dit gaat dan vaak per impressie of per klik. Dit is echter zelf in te richten. Een blog post of artikel wordt dan toegewijd aan een bepaald product of service van een bedrijf. Om dit zo onder de aandacht te brengen aan je publiek van de website. 

Dat zijn wel zo de meest gebruikte manieren om een informatieve website inkomsten te laten generen, op deze manieren kan je er dus voor zorgen dat je niet alleen maar geld erop toe legt voor je website. Maar hier ook nog wat aan kan verdienen. Begin nu met jouw website voor een lage prijs met MijnHostingPartner.nl, en sluit nu jouw pakket af!