Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

In een middagje je website maken

In een middagje je website maken
MijnHostingPartner

In een middagje je website maken

We krijgen vaker de vraag hoelang het nu precies duurt om een website te maken, veel bedrijven of projecten vereisen geen complexe website. Maar een website wat omschreven kan worden als een Online Visitekaartje. Waar er alleen even de visie of korte introductie van het bedrijf wordt medegedeeld, wat er te bieden is en hoe in contact te komen is met het bedrijf. Voor vele bedrijven die servicegericht zijn kan dit natuurlijk al afdoende zijn. Laten we daarom kijken welke websites binnen een middagje te maken zijn, en welke wellicht wat meer tijd vereisen. 

Wat voor functionaliteit wil je beschikbaar hebben op je website? 

Uiteraard zijn complexe websites met een webshop,  of andere uitgebreide functionaliteit niet in een middagje op te zetten. Waar  bepaalde zaken nu hieraan eenmaal wat meer in tijd wegnemen. Zaken zoals het maken van de website,  en de webshop hierachter zal wellicht wel voor elkaar gekregen worden. Maar de KVK inschrijving,  bezorg en betaalmethodes, en het beschrijven van de individuele producten  kan wat meer tijd in beslag nemen. 

Het is dus de vraag welke functionaliteit al gelijk beschikbaar wilt maken in de beginfase van je website,  en van daaruit bepalen welke de prioriteit krijgt. Met freelance portfolio pagina of dus een website die als visitekaartje dient kan je in middagje al klaar zijn met je website maken! Wil je meer functionaliteit in jouw website? Maak dan eerst even een lijstje van je belangrijkste punten en begin hier gewoon mee op stapsgewijze basis. Je kan dan al vaak veel voor elkaar krijgen in een middag.  

Een online aanwezigheid starten – bestelproces en inrichten van je hosting pakket

Om te gaan beginnen met het opzetten van jouw online aanwezigheid dien je die eerste stap te nemen tot een klein stukje op het internet “huren”. Dit doe je door een domeinnaam vast te leggen. En het vastleggen van een hosting pakket. Een domeinnaam kan lastig zijn om te bedenken, maar als je die eenmaal hebt vastgelegd is die ook geheel van jouw. Een hosting pakket is voor de meeste starters ook eenvoudig, als je gaat beginnen met een website te maken in een middag zal je dit waarschijnlijk met WordPress gaan doen. Daarvoor kies je een Managed WordPress hosting pakket, of je kiest voor een SSD pakket. Hier heb je bij een Managed WordPress pakket nog minder te doen, aangezien wij dan WordPress alvast voor je klaar zetten. 

WordPress installeren kan met een druk op de knop via het klantenpanel, verder is de installatie geheel automatisch Wat MijnHostingPartner.nl nog meer als voordeel heeft is dat de gebruikte database gelijk MariaDB is. Dit geeft je nog een snelheidsvoordeel in vergelijking met MySQL. Je hoeft hier verder niets voor te doen. Om de installatie nog een stukje makkelijker te maken hebben we ook een instructievideo in elkaar gezet die je kunt gebruiken om snel aan de slag te kunnen. Na de installatie kan je snel door met de lay-out van je website in elkaar zetten!

Aan de slag met een thema en de lay-out van jouw website

In een middagje je website maken

Met een WordPress website kan je jouw website in een middagje af hebben, dit mede dankzij de enorme hoeveelheid kant en klare thema’s die er beschikbaar zijn via zowel de WordPress beheer omgeving, als externe bronnen. Dit maakt het je gemakkelijk om snel de gehele styling en lay-out van je website om te gooien. Een thema is zo verder in te stellen en af te ronden, zodra je jouw logo toevoegt en je kleuren instelt kan je in principe zo verder met je website zonder elk individueel item te hoeven aanpassen of bewerken. 

WordPress maakt dit verder ook gemakkelijk om aan te passen dankzij de thema editor en eenvoudige werkwijze waarop dit allemaal aangepast kan worden. Met elke aanpassing kan je ook gewoon op een visuele basis aan de slag, er hoeft namelijk geen regel code geschreven te worden voor het maken van een WordPress website! Dit maakt het toegankelijk voor iedereen die net begint. En je kan zelf verder aan de slag met jouw website inrichten naar wens.

De content van een website aanvullen, (helaas) meer dan een middagje werk

Wanneer jouw website beschikt over meerdere pagina’s dan kan dit nog het meeste werk zijn om te voorzien van content. Teksten dienen namelijk geschreven te worden en informatie toegelicht. Het beschrijven hiervan en de nodige teksten, video’s of afbeeldingen maken kan hier nog het meeste tijd in gaan zitten. Wanneer je alleen de kernpagina’s wilt vullen met teksten dan is dit mogelijk om in een dag te bereiken. Maar zodra je meer wilt dan alleen home, contact en over ons  dan zal je toch de mouwen even moeten opstropen. 

Verschillende landingspagina’s en productpagina’s kan je namelijk niet voorzien van alleen een korte beschrijving. Om ook naast directe bezoekers gevonden te willen worden op het internet met zoekmachines zal je gebruik moeten gaan maken van uitvoerige beschrijvingen en langere teksten op deze landingspagina’s. Zo hebben niet alleen bezoekers hier meer informatie bij, maar ook maak je dus een betere kans om de voor jouw belangrijke termen bovenaan te komen staan. 

Alternatief kan je natuurlijk ook gebruikmaken van betaalde advertenties om direct jouw website zichtbaar te kunnen maken. Dit doe je door een advertentienetwerk van bijvoorbeeld Google te gaan gebruiken. Of je gaat met Sociale Media aan de gang. Aan jouw geheel de keus als nieuwe webmaster!