Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Html tips van Mozilla

Html tips van Mozilla
MijnHostingPartner

Html tips van Mozilla

Met alle geavanceerde mogelijkheden op het gebied van Web applicatie ontwikkeling is het goed om af en toe weer eens naar de basis terug te gaan. Als je begonnen bent met een Content Management Systeem of zelf een template hebt bewerkt heb je er vast mee te maken gehad. HTML. Dit is de taal die ervoor zorgt dat de browser begrijpt hoe hij de tekst neer kan zetten. Het maakt niet uit wat voor CMS of tool je nu gebruikt om je website te maken. HTML gebruikt iedereen voor zijn website. 


Laten we in deze blog post even terug gaan naar de basis van hosting en een aantal tips en trucs doorgeven die aangeraden worden door Mozilla. 
Mozilla is het beste bekend van de browser Firefox waaruit ook weer een afsplitsing van is ontstaan met de Anonieme Brave Browser. Lees er alles over op de link om jouw privacy terug te pakken. 

Tips voor tekst

Tekst kan je bij wijze van spreken zo in je HTML bestanden neerzetten binnen je hosting. Maar of het er dan ook nog goed uit komt te zien is vraag 2. Daar komt HTML van pas. Geef een kop mee met h1 tot en met h6.  In een alinea kan je het gescheiden houden op diverse manieren. Gebruik niet enkel de br tag om alinea"s te scheiden. Maar gebruik om je alinea"s de p tag om ervoor te zorgen dat het bij elkaar blijft. 
En toepassing voor de break tag kan bijvoorbeeld wel zijn als je een quote of gedicht neer wilt zetten.  Dan rond je de zinnen af met br tags  ingesloten in een p. 

H1 tot H6

Worden gebruikt om koppen weer te geven op de pagina. Voor de hoofdkop van deze blog post wordt automatisch de titel met een H1 gepakt. Voor de subkoppen die ik er nog inzet gebruik ik de H2 en H3 koppen. Dit zorgt ervoor dat je niet overal hetzelfde gebruikt. Meerdere H1 koppen kunnen ook afgestraft worden door zoekmachines zoals Google en Bing. 

Voor Mobiel

 
Bestaan er een hoop extra tips om de gebruiksvriendelijkheid beter te maken voor de eindgebruiker. Wat mij vaak nog opvalt is dat er met input forms of invul formulieren niet een input type tel bijvoorbeeld gebruikt wordt. Dit zorgt ervoor dat je gelijk het invoerveld krijgt voor een telefoonnummer en niet het standaard toetsenbord. Dat soort kleine zaken kunnen voor een fijne gebruikerservaring zorgen op elk apparaat. 

Website om te leren

Mocht je net allemaal beginnen met hosting en webhosting van je website dan zit je bij MijnHostingPartner.nl. Met ons totaalpakket ben je voor een scherpe prijs geheel onder de pannen. Je hebt de mogelijkheid om met zowel ASP.NET en PHP te gaan klussen en je hebt gelijk MySQL databases. Combineer dat met onbeperkt mail voor een pakket waar je nog een poos mee vooruit kan. 
Zoals altijd in dit soort blog posts raden we aan om verder te leren op de site
En de inspiratie voor dit artikel: 

Waar een hoop van de basis stof te leren en gelijk te oefenen is.