Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoeveel zijn 50 000 paginaweergaven waard in Google AdSense

Hoeveel zijn 50 000 paginaweergaven waard in Google AdSense
MijnHostingPartner

Hoeveel zijn 50 000 paginaweergaven waard in Google AdSense

Geld verdienen met een website is natuurlijk voor velen de reden om überhaupt hiermee te beginnen. Informatieve, creatieve of vermakelijke websites doen dit door advertenties aan te bieden van Google AdSense. Google AdSense is namelijk een advertentie leverancier met een lage drempel door geen minimale verkeerseis. En tegelijkertijd eenvoudig in gebruik,  en van Google. Dus dit is populair om te gebruiken als je al andere Google diensten gebruikt.

Er volgt dan gauw de vraag van startende hoeveel geld er verdient mee kan worden met jouw website? Dat is altijd een cryptisch antwoord wat volgt. Maar in deze situatie hebben we een concreet voorbeeld van een klant die zo aardig was om dit met ons te delen! Met 50 000 paginaweergaven is ….  verdient! Lees natuurlijk het gehele artikel om uit te vinden hoeveel euro dit waard was.

Paginaweergaven op een website

Paginaweergaven zijn een van de belangrijkste metrics van een website, hier zijn maandelijkse doelen voor en in elk rapport zal dit terugkomen. Paginaweergaven die uniek zijn en uit bepaalde landen en omstandigheden kunnen meer waard zijn dan paginaweergaven uit andere situaties. Dit komt vaak door een legio aan factoren. Maar hoofdzakelijk geldt waar de website voor gemaakt is. Is dit in het Nederlands voor een Nederlands publiek? Dan is dit het meest aansluitend en hierdoor vaak meer waard. Dit wordt berekend met vele verschillende factoren en met de persoonlijke advertenties van Google AdSense kan dat ook nog eens verschillen per advertentie, of er een klik resulteerde of niet, hoelang een advertentie zichtbaar is geweest, welk apparaat dit was, en nog veel meer. 

Paginaweergaven is echter een zwart of wit statistiek, daarom is dit gemakkelijk om voor jouw bij te houden en een tastbaar gegeven. 50.000 paginaweergaven klinkt wellicht veel. Maar is in de website wereld en internet marketing een druppel op de gloeiende plaat. Alsnog kan het een goed teken zijn voor je website zodra je dit bereikt hebt uiteraard. En zodra je dit op een kortere frequentie kunt reproduceren kan je meer zekerheid halen uit de inkomsten van je website. Een nobel doel voor iedere webmaster. 

Pagina en website RPM 

RPM staat voor Revenu per Mille, of hoeveel er verdiend is per duizend bezoekers. Dit cijfer wisselt per website,  per tijd van het jaar en zelfs moment van de dag, per land en dus nog een hoop andere soorten factoren. De RPM geeft je echter een goed idee hoeveel geld er in het laatje komt met een aantal bezoekers of paginaweergaven. Een hoger RPM is natuurlijk het doel van velen webmasters, des te meer je verdient per 1000 bezoekers des te beter uiteraard.

Er zijn een aantal niches of branches van websites die bekend staat om hogere RPM’s, het medische veld en bepaalde IT industrieën betalen goud geld om hun advertenties te laten zien aan een aangesloten publiek. De Gaming industrie staat er echter om bekend dat dit relatief lagere RPM’s biedt. De commissies en affiliatie inkomsten van deze doelgroep is ook vaak een stuk lager dan andere takken. 

Deze website uit het voorbeeld bevindt zich in de IT niche, en maakt dus gebruik van Google AdSense om hier inkomsten uit te generen. De 50.000 paginaweergaven zijn verzameld in niet nader gespecificeerd tijdspanne, langer dan een maand echter. Dit is dus altijd een ruwe schatting, en dien je dus ook weer met een korrel zout te nemen. Het is enkel een voorbeeld van hoe een website kan verdienen en welke cijfers je überhaupt kan zien voor zoveel bezoekers. 

Totaal verdiend met 50 000 weergaven op een Nederlandse website

Totaal is er €441,27 verdient aan 50.000 paginaweergaven die verzameld zijn, met alleen AdSense zijn er dus inkomsten uit een website te generen. Dit kan echter tegenvallen als je weinig verkeer in de maand hebt. Zodra je in de 100.000 paginaweergaven per maand zit en daarboven kom je dus meer in de getallen waar ook daadwerkelijk wat uit te halen valt. Onthoud natuurlijk ook dat jouw website niet alleen inkomsten uit advertenties kan halen. Maar ook van affiliatie marketing en gesponsorde posts gebruik kan maken. 

Google AdSense is tevens niet de enige leverancier of organisatie die de advertenties kan serveren, veel grotere websites stappen over naar bepaalde advertentie leveranciers zoals Mediavine, Adthrive en anderen. Deze partijen maken in feite nog vaak gebruik van de Google Ad Exchange, maar passen hier hun eigen tactieken en algoritmes op toe om dit te kunnen optimaliseren. En dus uiteindelijk voor jouw inkomsten kan betekenen dat deze omhoog gaan. Deze partijen hebben echter vaak een aantal voorwaarden aan het verkeer zelf, en hoeveel dit er per maand zijn. Waar ze ook websites kunnen afwijzen die niet overeenkomen met hun richtlijnen.

Dus onze klant die deze website bezit kan nog niet gelijk met pensioen, wel kan hij zijn kosten van het SSD hosting pakket en het domeinnaam hier gemakkelijk uit halen. Start dus ook met jouw website en begin met het verzamelen van jouw paginaweergaven. En maak gebruik van de vele tips en trucs die we delen in onze blog posts en kennisbank voor het vergroten van jouw website verkeer!