Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe werkt het publiceren van content binnen WordPress?

Hoe werkt het publiceren van content binnen WordPress?
MijnHostingPartner

Hoe werkt het publiceren van content binnen WordPress?

De meeste mensen die met hun eerste website aan de gang zullen gaan kiezen voor WordPress als hun Content Management Systeem. WordPress heeft als grootste voordeel, dat het eenvoudig is in zijn gebruik en erg goed is in het maken van de content op een vertrouwde manier. 

Veel mensen die al enige ervaring hebben met het werken binnen een tekstverwerker zoals Microsoft Word of soortgelijk, kunnen zonder al te veel moeite overweg met WordPress. Laten we in deze blog post een aantal zaken bespreken over het publiceren van jouw eerste content, en waarmee je rekening dient te houden. 

Permalinks aanpassen

Wat vaak over het hoofd gezien wordt door gebruikers die voor het eerste keer aan de gang gaan met hun WordPress website is het vergeten in te stellen van een heldere Permalink structuur. Dit is niet alleen voor technische redenen belangrijk, maar ook voor de leesbaarheid en gebruikerservaring van je bezoekers. Het ziet er namelijk een stuk beter uit als jouw website zo eruitziet: 

Mijndemopartner.nl/over-ons

In plaats van bijvoorbeeld de volgende structuur: 

Mijndemopartner.nl/?p=123

Dit is het beste gelijk in te stellen voordat je begint aan het verdere werk aan je website, dit bepaald namelijk een hoop. En kan beter gelijk vanaf het begin recht gezet worden. De instelling die hiervoor te gebruiken is zit onder de Instellingen in het linker menu van WordPress, en vervolgens Permalinks te selecteren. Met de volgende optie: Berichtnaam, zet je vervolgens de Permalinks op de beste instelling hiervoor. 

Structuur van je website bepalen

De structuur van je website is belangrijk om even de nodige aandacht aan te besteden. Wat wil je precies met je website bereiken? En hoe zie je de pagina’s en menu’s voor je van de website? Zet dit even op een kladblokje voor jezelf neer of maak hier gebruik van een online tool. 

Hoe je jouw Website voor je ziet kan natuurlijk ook wijzigen naarmate je er meer aan werkt, maar het is alsnog belangrijk om hier een grof idee van te hebben. Zeker in het bepalen van categorieën, hoofd, en sub pagina’s kan dit nogal onhandig uitpakken als je dit op een later stadium nog veel dient te wijzigen. 

Post of Pagina? 

Binnen WordPress zie je ook gelijk twee verschillende soorten content, een post en een pagina. Deze worden los van elkaar gezien door WordPress en is voornamelijk van toepassing als je een blog maakt. Of juist een website die veel vaste content heeft. Zoals een website van een bedrijf, een portfolio als freelancer, om enige voorbeelden te noemen. Als jouw website dus verder vrij stilstaat, dan kan je hier gewoon aparte Pagina’s voor maken. Als je echter regelmatig van plan bent om nieuwe content toe te voegen, dan kan je in deze beter kiezen voor een Post. 

Aan de slag met het schrijven van de content

Het schrijven van de content gaat in de nieuwe editor van WordPress bijzonder gemakkelijk, je hebt gelijk toegang tot vele verschillende velden en mogelijkheden. Zoals het toevoegen van afbeeldingen op vele verschillende manieren. Het toevoegen van een link, een tabel en ga zo nog maar even door. Neem even de tijd om door elk onderdeel heen te gaan en je hiermee vertrouwt te raken. 

Zodra je vertrouwt bent met de verschillende symbolen en knoppen zal je een stuk sneller kunnen werken aan de content van je website. Neem dus hier de tijd voor om je wegwijs te maken binnen WordPress. Voor WordPress zijn er ook duizenden gratis video’s beschikbaar in de WordPress academie, als ook op YouTube. Je staat er dus niet alleen voor. 

Content stijlen en opbreken

Om een lap tekst te voorkomen is het belangrijk om dit op te breken met verschillende afbeeldingen en andere onderbrekingen zoals quotes of andere methoden. Dit leest fijner voor je bezoekers en kan je helpen om een positief signaal te verzenden naar de zoekmachines zoals Google. Dit geeft je dan een betere kans om op de eerste pagina te verschijnen met relevante zoekresultaten. Content op websites zijn ook niet meer enkel beperkt tot tekst, breid je content ook uit met video om zoveel mogelijk mensen te bedienen.

Laatste controle, en publiceren maar!

Voordat je op publiceren drukt is het belangrijk om even een stap terug te nemen en de tekst nog even door te lezen. Controleer op spelling, en lees de tekst aan jezelf voor, of laat deze voorlezen door een programma. Zo kan je gemakkelijk testen of je tekst lekker loopt, en dat hij niet met horten en storten erdoorheen komt. 

Controleer verder of je enige links ook correct erin hebt gezet, en of ook alles werkt op mobiele apparaten. Dit is namelijk ook enorm belangrijk in het internet van vandaag. 

Ga jij ook aan de gang met jouw WordPress website? Zorg voor de juiste fundering met een hosting pakket van MijnHostingPartner.nl!