Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe maak je een webwinkel

Hoe maak je een webwinkel
MijnHostingPartner

Hoe maak je een webwinkel

Er zijn een hoop verschillende manieren om een webshop te gaan starten, in deze blog post behandelen we een aantal opties die bij MijnHostingPartner.nl mogelijk zijn. En hoe jij snel aan de gang kunt met het maken van jouw webwinkel!

Een webwinkel kan een extensie vormen van je bestaande bedrijf of handel, of je nu zelf geproduceerde producten verkoopt of wederverkoop. Met een webwinkel kan je jouw producten direct aanbieden tegen een klant. Dit zorgt ervoor dat jij de riemen in de hand houdt. En dat je hierdoor rechtstreeks aan de gang kunt voor een hoop markten. Een webwinkel maken kan echter soms nog wel een uitdaging vormen, laten we bekijken hoe je dit het makkelijkst kunt gaan beginnen met de hosting van MijnHostingPartner.nl

Content Management Systemen die je het makkelijk maken om een webwinkel te starten zijn er een aantal verschillende opties voor. Zo kan je gebruikmaken van bepaalde betaalde opties, en kan je gebruikmaken van een eigen gehoste webwinkel. Beiden hebben zo zijn voordelen, en hangt ook grotendeels er vanaf hoeveel jezelf in de hand wilt houden. Wil je compleet eigen zeggenschap hebben over je project met een open source CMS? Dan zal je ook extra aandacht en tijd dienen te investeren in het oplossen van mogelijke problemen / conflicten bij plug-ins bijvoorbeeld. Zelf verantwoordelijk blijven voor de back-ups en updates om jouw webwinkel veilig te houden. En de klant gegevens op een veilige en betrouwbare wijze mee om te gaan. Met een betaalde webwinkel kan je voor een vast laag bedrag al klaar zijn en over de nodige vaste gegevens al beschikken zonder hier nog extra aandacht aan te hoeven besteden. Enkel een kamer van koophandel registratie is in vrijwel elk geval vereist.

Open Source Content Management Systemen

Er zijn een aantal content management systemen die ervoor zijn gemaakt om een webwinkel te runnen. Met een webwinkel gebouwd op een Open Source CMS kan je bij vrijwel elke host terecht en heb je dus wat meer vrijheid met betrekking tot de keuzes hierin. Open Source betekend ook echter dat iedereen toegang heeft tot de code, en je dus vaker te maken krijgt met beveiligingslekken, spoed updates en meer risico op dat gebied. Wil natuurlijk niet zeggen dat een closed source systeem waterdicht is. Maar met een open source systeem heb je dit nu eenmaal vaker. 

Een paar populaire keuzes die er zijn voor het maken van een webwinkel zijn, PrestaShop, NopCommerce, WooCommerce en OpenCart. Waar WooCommerce een extensie is van het populairste website CMS, WordPress. En NopCommerce als enige in deze lijst gebruik maakt van een andere code taal voor de fundering. Namelijk .NET in plaats van PHP. NopCommerce is daarom het beste bij MijnHostingPartner.nl te hosten op een van onze .NET Pakketten. De rest van de Open Source CMS kan verder gehost worden op een Totaal SSD pakket naar keuze. Alleen met een WooCommerce website hebben wij een optie om dit via een Managed WordPress pakket te hosten, waar wij de technische werkzaamheden voor je uit handen nemen. Zoals het zorgen voor back-ups en het optimaliseren van de WordPress website met betrekking tot de snelheid. Wij kunnen er hierdoor zorgen dat jouw WooCommerce website zo snel mogelijk is en bereikbaar is over de gehele wereld. 

Open Source Content Management Systemen zijn over het algemeen gemakkelijk te installeren en configureren, dit is natuurlijk met elk CMS wat anders. Daarom hebben  we hiervoor ook bij MijnHostingPartner.nl een hoop artikelen gemaakt om dit makkelijker te maken door de documentatie beschikbaar te stellen. 

Een webshop bij MijnWebshopPartner.nl

Wanneer je opzoek bent naar een betaalde webshop dan kan je bij ons terecht bij onze dochteronderneming MijnWebshopPartner.nl. Hier hebben we alle tools die je nodig hebt voor het maken van een webwinkel, ook is er al ontzettend veel voor je klaargezet om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Zoals standaard een koppeling met een betalingssysteem voor alle betaalmogelijkheden, een SSL certificaat en nog veel meer. Dit maakt het de oplossing om gelijk aan de gang te kunnen met het verkopen van jouw producten. Die ook op een makkelijke manier te verhogen zijn naarmate jouw webwinkel groeit. En je dus de eerste tijd nog gebruik kan maken van een voordeligere optie, om bijvoorbeeld meer budget over te hebben voor jouw advertentiecampagnes.

Met een webwinkel pakket kan je dus voor een lage prijs gauw aan de gang voor jouw webwinkel. Neem nu een pakket af om direct jouw producten te kunnen verkopen!