Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe maak ik mijn website toegankelijker?

Hoe maak ik mijn website toegankelijker?
MijnHostingPartner

Hoe maak ik mijn website toegankelijker?

Als je een eigen website hebt met bijbehorende hosting dan is het prettig dat de website toegankelijk is voor iedereen.Dit geld ook voor mensen die slechtziende mensen, vooral wanneer je een eigen webshop of bedrijf hebt.

Je zal immers meer bezoekers en klanten hebben als je website voor iedereen toegankelijk is.We gaan je in deze blog post tips geven over hoe je je website toegankelijker kan maken voor beperkte gebruikers.

Titels

Als je veel tekst op je website hebt staan dan is het belangrijk dat alles goed te lezen is.Voor mensen die slecht kunnen lezen is het daarom belangrijk dat ze duidelijk de titel van de tekst kunnen onderscheiden.

Een tip hiervoor is om geen kop teksten te gebruiken bij nieuws artikelen of blog posts.Dit maakt het namelijk moeilijker voor mensen die bijvoorbeeld een screen reader gebruiken om dit te onderscheiden van de tekst die bij het artikel hoort.

Het is dus belangrijk dat je kopteksten alleen gebruikt voor titels in het artikel gebruikt.Voor paragraaf titels kan je dan weer kleinere tekst gebruiken, dit maakt het makkelijk voor slecht ziende mensen om je teksten alsnog te lezen.

Formulieren

Ook formulieren kan je beter optimaliseren voor slecht ziende mensen.Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van de labels.

Het is aan te raden om deze allemaal dicht bij elkaar te hebben zodat ze makkelijk te zien zijn en dat je niet veel hoeft te zoeken.Ook is het gebruikelijk dat websites het * teken gebruiken voor verplichte velden.

Dit wordt namelijk algemeen gebruikt door websites om aan te tonen dat het verplicht is om dit in te vullen.Als er een veld niet goed ingevuld is dan is het ook aan te raden om hier een rode rand om heen te plaatsen.

Dit maakt het ook makkelijker voor gewone gebruikers om te zien waar het precies fout gaat.De meeste gebruikers zullen dit dan snel zien waar het precies fout gaat om het alsnog in te vullen.

Voorspelbare layout

Bij veel websites kan je vrijwel raden waar alles precies staat, vooral bij websites die op WordPress hosting.Dit heeft er mee te maken met het feit dat WordPress websites vaak een standaard template hebben die aan de standaarden voldoet.

Hou er dus rekening mee dat je de content van je website op voorspelbare plekken neer zet.Dit maakt het voor reguliere maar ook visueel beperkte gebruikers een stuk makkelijker om door je website te navigeren.

Wat hierbij heel erg kan helpen is een zoek functie, zo kunnen gebruikers alles een stuk sneller vinden.

Indien je verder vragen hebt over dit onderwerp kan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Mocht er niemand op de chat zijn dan kan je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.