Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe lang duurt het bouwen van een website

Hoe lang duurt het bouwen van een website
MijnHostingPartner

Hoe lang duurt het bouwen van een website

Een eigen website bouwen of laten maken kan een hele uitdaging zijn voor vele bedrijven en particulieren die dit graag van de grond willen brengen. Het bouwen van een website hoeft echter niet lang in beslag te nemen. In dit artikel schijnen we licht op het zelf maken van een website, en het laten maken van een website. Laten we beginnen!

Elk project heeft zo’n zijn tijd nodig om compleet te worden, veel mensen denken dat het zelf maken van een website een enorm project is waar veel technische kennis voor nodig is. Met de software pakketten van tegenwoordig is dit echter niet meer het geval. Er zijn namelijk een tal van opties die je kan gebruiken om zonder te coderen een website in elkaar te zetten. Dit maakt het dus mogelijk voor iedereen die bereid is wat tijd en moeite te investeren om een website te maken!

Zelf de website maken

Zelf een website maken kan gemakkelijk met een Content Management Systeem, zonder is ook mogelijk, maar dan zal je moeten gaan coderen. Waar jaren ervaring voor nodig zullen zijn. Een Content Management Systeem neemt een hoop voor je uit handen, en het wiel is vaak al voor je uitgevonden. Alles van het publiceren van content tot een nieuw uiterlijk selecteren kan je doen via een grafische interface, oftewel gewoon met knopjes en linkjes voor elkaar te krijgen. Zonder een pagina code te zien. 

Ook hier heb je een aantal keuzes weer in waar je voor kan gaan. Laten we deze hieronder kort bespreken. 

Content Management Systeem keuze

Een Content Management Systeem zorgt er in basis voor dat jouw website te beheren is qua content, via een visuele wijze. Er is dus bijvoorbeeld een pagina te schrijven zoals je ook binnen Word zou werken. En er hoeven geen technische werkzaamheden te worden verricht om als voorbeeld, enkel een telefoonnummer aan te passen op een website. Dit is zo ontworpen door programmeurs die dergelijke kleine ingrepen verder door de klant zelf uit te laten voeren. En niet meer voor iedere wijziging aangekeken hoefde te worden. Umbraco, WordPress, Drupal en Joomla zijn enige voorbeelden van gratis te gebruiken en open source Content Management Systemen. 

Met een doorsnee Content Management Systeem kan je met een paar drukken op de knop ook de gehele lay-out en uiterlijk van je website aanpassen. Met Thema’s en Tem [lades die vaak gratis te downloaden zijn pas je zo jouw website aan naar wens. 

WordPress raden we aan om te gebruiken voor de meeste beginners, hier is namelijk een hoop documentatie voor beschikbaar en er valt te kiezen uit duizenden gratis thema’s en plug-ins om jouw website aan te passen. Voel je echter vrij om een ander Content Management Systeem uit te kiezen, de hosting pakketten bij MijnHostingPartner.nl zijn namelijk blanke canvassen die jij kan gaan beschilderen. 

Installatie hiervan: +/- halfuur

Het installeren van een Content Management Systeem kan handmatig even werk zijn, en zal als je dit de eerste keer doet wel even een halfuurtje voor nodig hebben. Maar bij MijnHostingPartner.nl hebben we het klantenpanel voor je klaarstaan die WordPress in 5 minuten voor je kan installeren! Verder hebben we voor vrijwel elk Content Management Systeem wel een handleiding gemaakt in onze kennisbank. Je staat er dus niet alleen voor bij een installatie.

Uitzoeken van een template en jouw huisstijl toepassen:  1 a 2 uur

Na de installatie van het Content Management Systeem ga je door naar het maken van de website zelf en het toepassen van jouw huisstijl. Dit kan je doen via WordPress zelf, of via een derde partij. Pas altijd op met het downloaden van bronnen die je niet kent of niet vertrouwd. En doe altijd hier wel enige onderzoek naar of het thema wel alles kan wat je wilt, regelmatig bijgewerkt wordt en meerdere positieve reviews heeft. Hierna kan je aan de gang met het stijlen van je website, en je favoriete kleuren en lettertypes verder in gaan stellen. Met dit hele proces kan je zo klaar zijn, of je kan hier wat langer mee bezig zijn. 

De content, de grootste tijdsinvestering

Veruit de grootste tijdsinvestering in elke website is de content die je erop wilt zetten, met de meeste bedrijvenwebsite die eigenlijk enkel alleen als online visitekaartje zullen functioneren. Zal dit naast een aantal introductie teksten niet veel zijn. Maar de doorsnee website heeft al zo een groot aantal verzamelingen aan pagina’s en artikelen die allemaal gevuld dienen te worden met bepaalde tekst. Hierin gaat dus meestal het meeste aan werk inzitten om dit voor elkaar te krijgen. 

Ook websites die je laat maken komen vrijwel altijd zonder de content, en je zal hier dus of zelf voor dienen te zorgen, of je zal hier extra voor bij dienen te betalen om de teksten te laten vullen. Standaard wordt als voorbeeld Lorem Ipsum tekst gebruikt om een idee te krijgen hoe de website eruit zal zien met gevulde tekst. 

De website laten maken

Voor bedrijven met budget is de keuze ook aantrekkelijk om de website te laten maken, bij MijnWebdesignPartner.nl kunnen we op korte termijn een website voor je klaar hebben staan voor een groot aantal verschillende wensen. Omdat elk project uniek is helaas niet te zeggen dat een website binnen 5 dagen gereed is zoals velen wel doen. Wat je echter dient te realiseren is dat websites die gemaakt worden binnen een bepaalde korte deadline vaak gebruikmaken van enkel kant en klare zaken. Zoals een betaald thema binnen WordPress, en verder geen uitgebreide aanpassingen voor je kunnen maken vaak.  

Het coderen van nieuwe elementen voor elke website en project kan een langere tijd duren dan een kant en klaar optie. Kijk dus naar wat je exact verlangt van een website, en hoe jij deze ook over 5 jaar ziet. De bedoeling is natuurlijk om bezoekers te trekken en nieuwe klanten te trekken, uiterlijk, performance en teksten zijn allemaal extreem belangrijke aspecten hiervan. 

Ga nu zelf aan de slag en start jouw website nu!