Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe kies je het perfecte WordPress thema voor je website?

Hoe kies je het perfecte WordPress thema voor je website?
MijnHostingPartner

Hoe kies je het perfecte WordPress thema voor je website?

Een van de spannende maar uitdagende taken bij het opzetten van een WordPress-website is het kiezen van het juiste thema. Met duizenden opties kan het vinden van het perfecte thema overweldigend lijken. In deze blog post leggen we uit hoe je door de bomen het bos ziet, en hoe jij jouw thema eruit weet te vinden. Laten we beginnen!

1. Definieer je behoeften: Begin met het identificeren van de essentiële functies die je website nodig heeft. Wil je een e-commercefunctionaliteit, specifieke ontwerpelementen of speciale functionaliteiten? Maak hier een lijstje van en zet op volgorde wat voor jouw het meest belangrijkst lijkt. Het kan ook zoiets simpels zijn als een mooie slider die inbegrepen is in het thema. 

2. Doorzoek de WordPress-thema directory: WordPress biedt een enorme uitgebreide bibliotheek met gratis thema's. Binnen je WordPress-dashboard, ga je naar "Weergave" > "Thema's" > "Nieuw thema toevoegen" om door verschillende thema's te bladeren, te zoeken op categorieën en functies, en ze te bekijken. Ook kan je bijvoorbeeld hier gemakkelijk je branche of veld invoeren om thema’s te vinden die hier speciaal voor gemaakt zijn, zoals Food, massages, nieuws. En nog vele andere voorbeelden. Dit kan je simpelweg invoeren om hierna gelijk een idee te krijgen wat voor thema’s hiervoor beschikbaar zijn. 

3. Bekijk beoordelingen en recensies: Nadat je een aantal aansprekende thema's hebt gevonden, bekijk dan de beoordelingen en recensies. Dit geeft je inzicht in de prestaties, betrouwbaarheid en gebruikerservaring van het thema. Je kan hier ook nazien welke problemen en vragen hierbij naar boven komen. En hoe de makers van het thema hierop reageren. 

4. Demo's bekijken: Voordat je een beslissing neemt, bekijk de live demo van het thema. Zo krijg je een voorproefje van hoe jouw website eruit zou kunnen zien. Let op de lay-out, kleuren, typografie en algemene uitstraling. En de functionaliteit die hierop getoond wordt of dit overeenkomt met jouw wensen. 

5. Controleer aanpasbaarheid: Belangrijk is om te kijken of het gekozen thema voldoende aanpasbaar is voor je behoeften. Kun je gemakkelijk kleuren, lettertypen, lay-outs aanpassen? En is het compatibel met de benodigde plugins? Sommige thema’s verstoppen ook nog veel functionaliteit achter een premium versie. Overweeg of dit de moeite waard is om in te investeren, of dat een ander thema dit vrijer toegankelijk maakt. 

6. Ondersteuning en updates: Kies een thema dat regelmatig wordt bijgewerkt en waarbij ondersteuning beschikbaar is voor het geval je hulp nodig hebt bij installatie of aanpassingen. Met gratis thema’s heb je hier in de meeste gevallen een forum voor waarin je kunt posten indien je een vraag of probleem met het thema hebt. 

7. Compatibiliteit met plugins: Als je van plan bent specifieke plugins te gebruiken, zorg er dan voor dat het gekozen thema compatibel is met deze plugins om conflicten te voorkomen. Vaak hebben ze een lijst staan waarin aangegeven wordt welke plug-ins ondersteund en aangemoedigd worden. 

8. SEO-vriendelijkheid: Een goed thema moet SEO-vriendelijk zijn. Controleer of het thema schone code heeft en goede SEO-praktijken volgt voor betere vindbaarheid in zoekmachines. Veel thema’s hebben aangegeven welke maatregelingen ze hebben genomen voor goede zoekmachine optimalisatie.

9. Gratis vs. Betaalde thema's: Overweeg zowel gratis als betaalde opties. Gratis thema's kunnen uitstekende functionaliteit bieden, maar betaalde thema's hebben vaak meer geavanceerde functies en ondersteuning. Indien je een website gaat maken voor zakelijke doeleinden dan kan dit handig zijn om over die geavanceerde ondersteuning te beschikken. Voor veel hobby websites zal dit niet noodzakelijk zijn. 

Door deze stappen te volgen, kun je gemakkelijker het perfecte WordPress-thema vinden dat past bij jouw behoeften en de uitstraling van je website complementeert. Elk thema heeft zo zijn gebruikswijze en werking, en er bestaat geen perfect thema wat voor iedereen geschikt is om te gebruiken. Gebruik dus je lijst om te kijken wat er precies het beste aansluit, en met hoeveel werk je jouw website kunt neerzetten.