Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe kies je de juiste domeinnaam

Hoe kies je de juiste domeinnaam
MijnHostingPartner

Hoe kies je de juiste domeinnaam

Hoe kies je de juiste domeinnaam

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een website. Of het nu gaat om het beheren van een eigen blog, of een e-commerce site, of simpelweg voor de rol die zij in hun bedrijf spelen. En misschien heb je zelf ook wel ooit een website opgezet. Of als je dat nog nooit hebt gedaan – dan is de kans groot dat je er wel al ooit over hebt nagedacht.

Een van de belangrijkste dingen bij het opzetten van een nieuwe website hosting is uiteraard de naam van de website. Bezoekers op het internet krijgen namelijk ontzettend veel indrukken elke minuut (of zelfs seconde) binnen. Daarom is het belangrijk dat de naam van jouw website hen in een keer duidelijk maakt waar je website over gaat en wat voor waarde het kan hebben voor de potentiële bezoeker. Daarnaast zijn er nog meer zaken waar een domeinnaam mee kan helpen. Denk dan bijvoorbeeld aan branding, SEO en hoe ‘pakkend’ de naam is.

Waarom is de juiste domeinnaam belangrijk

Zoals hiervoor al uitgelegd zijn er veel redenen waarom je goed moet nadenken over de juiste domeinnaam. Simpel gezegd, het kan een groot deel uitmaken van het succes van je website. Hier een kort overzicht van de voornaamste redenen waarom een goede domeinnaam zo belangrijk is:

  • Relevantie: het is van groot belang dat de naam van je website relevant is aan het doel van de website. Is het een website voor je bedrijf? Zorg dan dat de naam van je bedrijf erin voorkomt of gebruik de service die je aanbiedt.
  • Pakkendheid/branding: ook dit gaat weer terug naar waar je je website precies voor wilt gebruiken. Op het internet hebben mensen een korte aandachtsboog, daarom is het goed als de naam van je website de bezoeker direct grijpt. Extra bonuspunten als de naam gemakkelijk te onthouden is (probeer nummers en leestekens te vermijden in de website naam – deze maken het erg lastig om te onthouden).

Hoe kies je de juiste domeinnaam?

Er zijn genoeg voordelen van een pakkende relevante websitenaam. Maar hoe doe je dat nu precies? Hoe kies je de juiste domeinnaam? Hier een aantal tips van de experts:

  1. Denk goed na over wat je precies wilt bereiken met je website (wat is het doel? Wie is het publiek?)
  2. Als je dit weet, raden wij aan om een kladblok te pakken en ten minste 10 verschillende namen op te schrijven. Slaap er een nachtje over en kijk de volgende dag welke jou het beste lijkt. Neem ook het perspectief van de klant en zoeker op Google mee. Rangschik ze op volgorde van hoe goed je hen vindt.
  3. Welke extensie wil je? In de eerste stap heb je je doelgroep opgeschreven dus het antwoord zal duidelijk zijn (.nl .com of misschien .eu)
  4. Gebruik een domeinchecker om erachter te komen welke domeinen beschikbaar zijn. Mocht een naam al gekozen zijn, probeer dan de volgende goede in het lijstje of kies een andere extensie.