Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Het uiterlijk van je website

Het uiterlijk van je website
MijnHostingPartner

Het uiterlijk van je website

Het uiterlijk van je website

Met een website maken kan je jezelf gooien in het technische aspect en hier de focus op leggen. Het is echter ook erg belangrijk om aandacht te besteden aan de layout van je website. Dit is namelijk het eerste wat je bezoekers zien en het enige waar eigenlijk naar gekeken wordt. Maar waar moet je rekening mee houden aan de voorkant en hoe kan je dit het beste inrichten? Dat gaan we in deze blog post toelichten.

Webdesign is op te delen in een aantal onderdelen. We gaan de volgende punten behandelen:

  • Gebruikersgemak
  • Layout
  • Kleurstijlen
  • Typografie
  • Gebruikersgemak

Om te beginnen met gebruikersgemak dien je rekening te houden met de snelheid van je website. De snelheid van je hosting is namelijk ontzettend belangrijk voor het gebruikersgemak. Je verliest simpelweg klanten wanneer jouw website traag reageert. 3 seconden is uit diverse testen gebleken dat bezoekers het geduld hebben. Dit is te bereiken door voor onze razendsnelle SSD hosting te kiezen. Naast de webhosting is het ook belangrijk om kritisch naar je website te kijken. Dit kan je doen met een aantal tools zoals pingdom of google pagespeeds of even handmatig met F12 en onder netwerk te kijken. Hier zie je precies wat voor bronnen worden ingeladen voor jouw website. Verder moet je rekening houden met de layout van de website.

Layout

De layout maakt of breekt je website. Je moet alles op een logische plek neerzetten zodat bezoekers jouw website makkelijk kunnen doorlopen. En niet hoeven te zoeken naar een specifieke pagina met veel moeite. Dit begint door eerst even op papier of een bord een schets te maken van je website. Zo zie je het even voor je op een heldere manier. We raden aan om ook een paar mensen hier te naar laten kijken die wel en geen technische ervaring hebben. Dan kan je waar nodig nog een aantal aanpassingen maken.

Houdt ook goed rekening met diverse formaten beeldschermen en mobiele apparaten in je webdesign. Het wordt afgeraden om een diverse website te maken voor mobiele apparaten. Zorg ervoor dat je jouw website responsief ontwerpt.

Kleurstijlen

De kleurstijlen die je gebruikt heeft ook weer te maken met de algemene layout. Vaak wordt aangeraden om geen gebruik te maken van schreeuwende kleuren aangezien dit als afleidend kan worden gezien. Het kan ook de tekst moeilijk leesbaar maken wanneer je dit in tekstvelden gebruikt. Denk goed na over welke kleuren die je wilt gebruiken en gebruik dezelfde kleurtoon over de gehele website en ook in reclame / andere uitingen op andere sites zoals Facebook. Dit maakt jouw website herkenbaar.

Typografie

Het typografie of het lettertype van jouw website hosting is belangrijk om in de gaten te houden. Het is belangrijk aan de hand van jouw niche wat voor soort lettertype gaat gebruiken. Voor een zakelijke website kan voor een meer traditionele stijl gekozen worden. Voor een meer speelse site of portfolio kan een wat exotischer type worden gekozen. Gebruik ook het lettertype weer over de gehele website webhosting. Een goede bron hiervoor is bijvoorbeeld Adobe Typekit.

We hopen dat je met deze punten jouw website op een leuke en juiste manier kan maken. Wanneer je nog vragen hebt of tips dan kan je altijd even op de online chat komen om een gesprek te starten met een van onze collega’s!