Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Handige tools voor de internet marketeer en webmaster

Handige tools voor de internet marketeer en webmaster
MijnHostingPartner

Handige tools voor de internet marketeer en webmaster

Met het beheren van een website en alles wat hierom heen erbij komt zijn programma’s en tools makkelijk om jouw dagelijkse werkzaamheden wat eenvoudiger te maken. De volgende programma’s en tools zijn een must voor iedere webmaster en internet marketer. Laten we beginnen!

Er zijn een hoop tools en programma’s die je het leven makkelijker kunnen maken, natuurlijk zijn een hoop van deze tools gratis in gebruik. Om het ook voor de startende webmaster toegankelijk te maken. En uiteraard zijn er ook een hoop tools te gebruiken tegen betaling. Laten we een kijkje nemen welke tools je nu kunt gaan gebruiken om jouw website naar nieuwe hoogtes te krijgen en hoe je dit kunt gebruiken voor jouw website. 

Ahrefs, SEMRush

Er zijn vele tools beschikbaar op het internet om jouw ranking binnen de zoekmachines bij te houden, Ahrefs en semrush zijn de twee populaire tools hierin. Met deze twee opties kan je achterhalen wat jouw concurrentie voor keywords target, en hoe jij hierin kunt doorbreken. Ook geven ze meer insight in wat jouw website voor scores heeft, wat voor backlinks er gemaakt worden naar jouw domein. En hoe individuele pagina’s presteren. Er zijn een heleboel tools hiervoor beschikbaar omdat Google je niet dezelfde informatie vaak geeft in de vrij te gebruiken tool Google Search Console. Daarom vluchten internet marketers en webmasters vaak naar een betaalde tool om dit beter te kunnen inzien dan Google je wilt vertellen. 

Beide tools hebben een grote groep mensen die hier fan van zijn, we raden aan om bijvoorbeeld ze alle twee een maand te proberen en hierna even te kijken welke je het beste bevalt. Ook zijn hier andere tools van beschikbaar, hier is zelf nog nader onderzoek naar te doen welke mogelijkheden jij belangrijk vindt hierin. En daaruit te beslissen. 

Google Search Console en Google Analytics

Google Search Console en Google Analytics zullen bij een hoop mensen al bekend zijn, met deze twee tools houdt je bij hoe jouw website gezien wordt door Google en wat de bezoekers op jouw website precies uitvoeren. Beide tools zijn gratis in gebruik en fijn voor de beginner. Waarin Google Analytics nog wel wat huiswerk ervoor nodig is om alles eruit te halen. Maar het basis dashboard je al genoeg kan vertellen. 

Zeker Google Search Console is onmisbaar met het indexeren en optimaliseren van jouw website, en dient voor elke website wel actief gemaakt te zijn. Hierin zie je namelijk ook snel wanneer er iets fout gaat in het indexeringsproces, of wanneer je website nog kansen laat liggen met bepaalde zoekwoorden of resultaten. Google Search Console is een no brainer die je de kans geeft om jouw website beter te laten voorkomen in het mega zoeknetwerk wat Google in bezit heeft. 

Lokale programma’s en eenvoudige tips

Verder zijn er natuurlijk ook een hoop lokale programma’s die je kunt gebruiken om jouw website gemakkelijker te beheren. Denk hierbij aan het fijne programma NotePad++ voor het bewerken of inzien van jouw website bestanden. Visual Studio van Microsoft is hier de optie voor wanneer je daadwerkelijk ook aan het ontwikkelen gaat van de website of bepaalde onderdelen. 

Veel van je werkzaamheden als webmaster zullen ook teksten of content werkzaamheden vormen, een website is namelijk niets zonder zijn content. Ongeacht welke website je voert, content in een vorm dient op een website te staan.  De lengte van deze content of tekst kan vaak een groot verschil vormen, in de meeste content management systemen of tekstschrijvers zit er standaard een woordenteller in, maar vaak is het makkelijk om even via WordCounter de woordentelling even te achterhalen. Bijvoorbeeld met concurrentie onderzoek of vergelijkbaar. Dit is een makkelijke website waarin je simpelweg de tekst even inplakt om gelijk te zien hoeveel woorden dit bevat. En kan gebruikt worden om te bepalen hoelang jouw tekst ongeveer dient te worden. 

Verder zijn er natuurlijk een hoop andere programma’s die essentieel zijn voor de webmaster, denk hierbij aan FileZilla voor het beheren van jouw bestanden in de hosting space. Of het programma Word voor het schrijven van teksten die je later kan publiceren. Er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden. Wat zijn jouw favoriete programma’s en tools voor het werken aan jouw website? Laat het ons weten via Sociale Media!