Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Handige apps voor webmasters

Handige apps voor webmasters
MijnHostingPartner

Handige apps voor webmasters

Zodra je een website draait op de hosting van MijnHostingPartner.nl wil je natuurlijk ook op je telefoon de statistieken kunnen inzien, en reageren op verzoeken die binnenkomen. In deze blog post behandelen we een aantal handige apps die geschikt zijn voor elke webmaster om te gebruiken. Lees verder!

De meeste webmasters zullen vanuit een kantoor werken met een desktop PC of Mac, er zijn er echter ook veel die het met de laptop doen of elke denkbare locatie. Met de opkomst van het thuiswerken en ook de digital nomad beweging van de laatste jaren. Zijn er veel mensen en webmasters die een dynamische werkplek hebben. Met een hosting account en pakket kan je echter ook veel zaken in de gaten houden en regelen met je telefoon als je een keer onderweg bent. Hier heeft MijnHostingPartner.nl dit artikel voor geschreven, met een combinatie van eigen ervaring die we hebben hiermee, en het luisteren naar klanten die hun favoriete apps melden aan ons. Hebben we deze lijst samengesteld om te gaan gebruiken, ook voor jouw websites. 

Een thuis voor al jouw email – Spark

Als medewerkers van MijnHostingPartner.nl hebben we aardig wat mail programma’s en apps voorbij zien komen. Voor eigen gebruik, voor verwerking in de kennisbank en de support die wij leveren aan klanten. Nu is de mail van MijnHostingPartner.nl gemakkelijk in te stellen en te gebruiken voor een hoop email clients. Echter is de favoriet de Spark email app geworden. Met zijn handige instellingen en smart inbox hou je met gemak meerdere email accounts bij. En sorteer je razendsnel door je email heen. Email management is een belangrijk onderdeel van elke website. Als webmaster ontvang je dagelijks belangrijke email, en ook een hoop onbelangrijke email. Met Spark vlieg je hier zo doorheen. Spark is beschikbaar voor Android, IOS en MacOSX. Ook is Spark bezig om een Windows versie te maken, waar we zelf ook erg naar uitkijken om te gaan gebruiken.

Google Analytics om bij te houden wat er gebeurd op je website

Google Analytics heeft ook een handige app die gebruikt kan worden om bij te houden wat er allemaal gebeurd op je website. Met vrijwel alle functies die de browser versie ook heeft, kan je met de app snel bijvoorbeeld even kijken in de avond wat er gebeurd is in het weekend. Bijvoorbeeld het aantal gebruikers, welke pagina’s het populairst waren en je conversiedoelen die in te stellen zijn. Natuurlijk dien je hiervoor wel even de Google Analytics tag aan te maken binnen je website, doe dit via de Google Tag Manager om snelheid te optimaliseren. 

Scheduled tasks instellen voor gebeurtenissen op je webhosting

Binnen het control panel zijn Scheduled tasks in te stellen, dit zal wel bekend klinken bij de meeste klanten. Echter kan je ook een email laten verzenden met een bepaalde actie. Zo kun je dus controleren of een website wel naar behoren draait, en kan je nog een legio aan extra opties hiervoor instellen. Roep bijvoorbeeld een script aan, zodat dit gelijk de database opschoont. De sky is the limit. 

Keep notities – of vergelijkbare notitie app

Notities zijn voor een hoop zaken belangrijk om bij te houden, ook zo voor jouw website. Met een blog, productiewebsite, portfolio en vrijwel elk andere website. Heb je vaak te maken met het schrijven van content in de vorm van blog posts, nieuwe artikelen en noem maar op. Vaak komen deze ideeën voor nieuwe content niet allemaal in een keer. Daarom als je wat tegenkomt wat een leuk idee zou zijn, dan is het raadzaam om hier een notitieapp voor te installeren. Zo kan je elk leuk nieuw idee voor je hosting niet vergeten! 

Podcast app – blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Voornamelijk een media outlet van de laatste paar jaar, de podcast is een geweldig medium op de hoogte te blijven van de laatste technologie voor SEO, algemene Webmaster zaken en alles waar je in geïnteresseerd bent. Met een podcast kan je tijdens het werk hiernaar luisteren, tijdens het eten koken of tijdens het reizen. Een handige tip is om de notitie app ernaast open te houden!

Gebruik hiervoor Spotify, Google Podcasts of jouw favoriete app hiervoor. En zoek in plaats van de podcasts die je al luistert naar termen als “SEO”, “WordPress”, “Internet Marketing” en ga zo maar door. Beluister er een paar en we kunnen je garanderen dat je een nieuw tijdverdrijf hebt gevonden. Mits je natuurlijk passie hebt voor de wereld van Internet Marketing en het bouwen van websites. 

Social media apps die gebruikt worden voor je website

Verder is het ook raadzaam om enige Social Media apps die je gebruikt voor jouw website ook te installeren op je telefoon. Instagram, Twitter en Facebook zijn allemaal platforms die gebruikt worden om website verkeer te generen. Het is echter ook een platform wat snelle content, snelle reacties en vluchtige connecties promoot. Het is daarom belangrijk dat je hier snel op kunt reageren. En de Social Media apps zijn hier natuurlijk uitermate geschikt voor. 

Wat zijn jouw favoriete apps om te gebruiken voor je websites? Laat het ons weten, we horen het graag!