Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Gratis informatie aanbieden op je website

Gratis informatie aanbieden op je website
MijnHostingPartner

Gratis informatie aanbieden op je website

Als zzp'er of bedrijf wil je natuurlijk dat potentiële klanten je vinden en overtuigd raken van jouw expertise en toegevoegde waarde. Een goede manier om dit te bereiken is door gratis informatie aan te bieden op je website. Hiermee kun je niet alleen waarde bieden aan je doelgroep, maar ook laten zien dat je kennis hebt van jouw vakgebied. In deze blogpost geef ik je enkele tips over hoe je gratis informatie kunt aanbieden op je website, en wat voor voordelen dit kan bieden aan niet alleen je bezoekers, maar ook aan de zoekmachines.

E-books en White papers

Een e-book of White paper is een digitale publicatie die meer informatie biedt over een specifiek onderwerp. Door het aanbieden van een e-book of White paper op je website kun je jouw kennis en expertise delen met je doelgroep. Je kunt ervoor kiezen om deze publicaties gratis aan te bieden in ruil voor een e-mailadres van de lezer, waarmee je een e-maillijst kunt opbouwen en deze kunt gebruiken voor marketingdoeleinden. Het e-book of White paper kan je over vrijwel alles in je branche houden, kijk hier voor inspiratie naar jouw populairste pagina’s of diensten. En de meest gezochte onderwerpen op je website of binnen de Google Zoekmachine. Google Trends is hier een goede tool voor om te bepalen wat de interesse is. Van dit onderwerp kan je vervolgens een e-book of White paper maken. 

Het maken hiervan zelf is vaak een project waar enige maanden werk in gaan zitten, realiseer je dit dus wel voordat je hieraan begint. Dit kan gemaakt worden in een tekstverwerker zoals Word, en een eventuele lay-out kan in een tool zoals Canva eenvoudig worden gemaakt. 

Blogposts

Door regelmatig te bloggen over onderwerpen die relevant zijn voor je doelgroep, kun je waardevolle informatie delen en je expertise laten zien. Schrijf goed onderbouwde artikelen die jouw lezers helpen om problemen op te lossen of kennis te vergroten. Door waarde te bieden in je blogposts, zullen bezoekers sneller geneigd zijn om terug te keren naar je website en contact met je op te nemen. Blogs zijn vaak ook de manier om ervoor te zorgen dat jouw website en diensten meer op de kaart komen, je kan namelijk in blog posts ervoor zorgen jouw vaste pagina’s meer content erachter krijgen. Wat dus ook weer ervoor kan zorgen dat dit stijgt in de zoekresultaten. Blog posts zijn ook goed te delen op Sociale Media, zorg daarbij voor mooie omslagfoto’s die ervoor zorgen dat de aandacht snel gevestigd word.  

Video's en podcasts

Video's en podcasts zijn goede manieren om informatie te delen op een meer persoonlijke manier. Door te praten over onderwerpen die relevant zijn voor je doelgroep en het geven van tips en advies, kun je waardevolle informatie bieden en je expertise tonen. Daarnaast kun je met video's en podcasts jouw persoonlijkheid en professionaliteit laten zien. Vaak op een wat directe basis dan in blog posts of geschreven tekst. Publiceer zowel je podcasts als Video’s niet alleen op je website hosting zelf, maar ook op YouTube en Spotify. Dat kan er naast nog zorgen dat je ook via deze kanalen nog gevonden wordt.

Gratis tools of downloads

Je kunt ook gratis tools of downloads aanbieden op je website, bijvoorbeeld een template, checklist of calculator. Hiermee bied je niet alleen waardevolle informatie aan je doelgroep, maar trek je ook meer verkeer naar je website. Bezoekers kunnen deze tools of downloads gebruiken om hun problemen op te lossen, wat uiteindelijk kan leiden tot meer vertrouwen in jouw diensten. Hiervoor is vaak het wel noodzakelijk dat je weet hoe je kunt programmeren, maar kan je ook uitbesteden zodra je het idee hebt uitgewerkt. Ga daarvoor wel in zee met een betrouwbare partij.

Houd er rekening mee dat het aanbieden van gratis informatie op je website een slimme strategie kan zijn om potentiële klanten aan te trekken en hen te overtuigen van je expertise en toegevoegde waarde. Zorg er echter wel voor dat de informatie die je biedt van hoge kwaliteit is en dat het relevant is voor je doelgroep. Hiermee vergroot je de kans dat bezoekers terugkeren naar je website en uiteindelijk klant bij je worden. Maak dus ook slim gebruik van gratis tools of downloads om ervoor te zorgen dat jij bovenuit kan steken!