Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Google AdSense koppelen aan WordPress

Google AdSense koppelen aan WordPress
MijnHostingPartner

Google AdSense koppelen aan WordPress

Er zijn een aantal verschillende methodes om Google AdSense te installeren binnen WordPress. Je kan dit handmatig in je thema header erbij in zetten. Of met een plugin die je kan gebruiken. Laten we kijken hoe dit in zijn werk gaat, en hoe jij jouw WordPress website verder kunt inrichten voor Google AdSense advertenties. 

Google AdSense is nog steeds een van de meest populaire methoden om jouw website te gaan gebruiken voor het generen van inkomsten. Advertenties met AdSense zijn een lage drempel om op te beginnen en kan door vrijwel elke webmaster snel actief gemaakt worden. Zolang jouw website geen schokkende informatie aanbied en geschikt is voor adverteerders zal hier geen probleem mee bestaan om Google AdSense te gaan gebruiken.

Als je een adult website runt of een politiek geladen onderwerp behandeld maak je gebruik van andere advertentie netwerken. Google AdSense maakt het makkelijk voor iedereen om advertenties aan te gaan bieden op zijn website, met minimale inmenging genereert jouw website inkomsten. Voor vele creators is dit dus een uitkomst voor het onderhouden van een website en hun werk. 

Google AdSense account aanmaken of aanvragen

Om een Google AdSense account aan te maken heb je een Google account nodig, dit zullen velen al hebben als je een van de tools van Google al gebruikt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Gmail, Google Analytics of Search Console. Met ditzelfde Google Account kan je dan gelijk een Google AdSense account aanvragen. Het is geen garantie dat dit ook goedgekeurd wordt, je dient namelijk op je website al enige content te hebben, en er dient ook de nodige stappen genomen te worden om bijvoorbeeld Cookies en de privacy te waarborgen van een bezoeker. Ook dient er een duidelijke manier te zijn hoe er contact opgenomen kan worden voor een bezoeker met de website eigenaar. Zodra je bent goedgekeurd kan je gelijk doorgaan naar het installeren van Google AdSense binnen WordPress

Google AdSense gaan gebruiken binnen WordPress

Google AdSense en WordPress zijn op meerdere manieren met elkaar te laten samenwerken. Met bijvoorbeeld een plugin is te gaan werken, of er is even een kleine aanpassing te maken in de header van je website. Dit werkt direct via je thema in de header.php. met elke update aan het thema dien je er dan wel aan te denken om ook weer de aanpassing door te voeren. Dit is echter een kleine moeite. 

De tweede optie hiervoor is om een plugin te gaan gebruiken. WordPress heeft hier meerdere opties voor, maar het beste is natuurlijk de plugin van WordPress zelf te gebruiken. Google Sitekit kan hiervoor gebruikt worden om WordPress te laten samenwerken met Google AdSense, maar ook Google Analytics en andere Google tools. Dit is dus een one stop oplossing voor velen om gelijk aan de slag te gaan zonder afhankelijk te zijn van vele andere partijen.  Log simpelweg in op Google in de sitekit plugin om gelijk aan de slag te gaan. 

Google AdSense plaatsingen zelf gaan verzorgen of automatisch laten afhandelen

Google AdSense plaatsingen zijn verder zelf in te stellen op meerdere locaties binnen je website. Of je kan ervoor kiezen om dit te laten regelen door Google zelf. Dit is verder te proberen naar wens, maar ook alle twee te gebruiken tegelijkertijd. Om het jezelf makkelijker te maken kan je de automatische plaatsingen gebruiken. Dit laat je zonder veel andere inmenging je website inkomsten laten generen. Wanneer je dit liever zelf geheel in de hand hebt dan kan je simpelweg de advertentie code kopiëren binnen Google AdSense en plakken in een nieuw blok binnen WordPress. Als hier iets bij fout gaat of niet goed weergegeven wordt dan kan je hier even ook kale HTML van maken. WordPress zal je hier verder  een waarschuwing voor geven en een aanbod om dit toe te passen.

Zo kan jij dus ook inkomsten gaan verdienen met jouw WordPress website! Wordt nu lid van AdSense met jouw google account.