Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Een bootstrap website maken voor je CV

Een bootstrap website maken voor je CV
MijnHostingPartner

Een bootstrap website maken voor je CV

Je CV op jouw domein

In deze blog post gaan we een bootstrap template downloaden en op de hosting van MijnHostingPartner.nl installeren. Een bootstrap template is een gemakkelijke manier om snel jouw website op te zetten met enige kennis van HTML en CSS. Je hoeft namelijk niet het wiel opnieuw uit te vinden om jouw mooie portfolio website op te zetten of jouw CV. Er zijn een hoop gratis en betaalde bootstrap templates te krijgen op diverse sites. We raden echter altijd wel aan om gebruik te maken van betrouwbare en bekende bronnen. In deze blog post gaan we een CV website opzetten. De website die we gebruiken voor de template vandaan te halen is:

https://startbootstrap.com/template-categories/all/

Op deze website heb je een hoop open source templates die je zowel mag gebruiken voor zakelijk als particuliere doeleinden. We kiezen ervoor om een portfolio website op te zetten met het Resume thema. Eerste stap is om de template te downloaden en up te loaden naar de wwwroot van je hosting space. Dit kan met een FTP client zoals FileZilla. Zolang je alle bestanden in de wwwroot hebt neergezet dan kan hier weinig fout gegaan. Vergeet alleen niet de default.htm van ons te verwijderen!

De template bewerken

Zodra je de bestanden hebt neergezet dan kan je het even testen door naar jouw domeinnaam te gaan. Als je het goed hebt gedaan dan zie je hier gelijk jouw kale template. Maar hoe gaan we hem bewerken? Dat kan met vrijwel elke tekstverwerker die geschikt is om html bestanden te openen. Wij zijn een voorstander van de KISS regel hiervoor. Oftewel Keep it simple stupid. Daarom bevelen we altijd de tekstverwerkers SciTe en Notepad++ aan. Dit zijn twee uitgebreide maar toch eenvoudige tools om mee te werken met bestanden op je hosting. Als je de Index.html opent in je tekstverwerker dan zie je vanzelf de koppen en stukken tekst die te wijzigen zijn. Hier wijzigen we de koptekst en de profielfoto met jouw gekozen tekstverwerker. De profile.jpg is aan te passen naar jouw eigen profielfoto in de map media.

Een bootstrap website maken voor je CV


Hierna kan je de pagina verversen om jouw website te zien. Als je de console opent met F12 dan kan je ook precies zien welk element je moet hebben. Wat we hier ook zien is dat we nog een 404 krijgen op het woff2 bestand. Dit is op te lossen door het MIME type hiervoor toe te voegen. Dit kan via het control panel op de volgende manier. Dergelijke meldingen zijn er het beste uit te halen. Dit heeft namelijk een negatieve impact op je laadtijd en SEO of ranking in Google. Met de tips kan je met gemak jouw bootstrap website zo bewerken dat je met no time een CV online hebt staan. We wensen je een hoop succes met de banenjacht! En als je vragen hebt dan kan je altijd even aankloppen op de online chat voor nog meer tips en trucs om jouw website op te starten.