Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Digitale marketing voor jouw bedrijf

Digitale marketing voor jouw bedrijf
MijnHostingPartner

Digitale marketing voor jouw bedrijf

Om meer te weten te komen over het adverteren voor je website en het aanprijzen van jouw bedrijf of diensten dan kan je gaan adverteren en netwerken binnen verschillende bronnen. Maar waar kan je gaan beginnen om een plan van aanpak te maken? Dat lichten we verder toe in deze blog post. 

De beste wijze om jouw bedrijf of diensten aan te bieden of te marketen via het internet is en blijft nog altijd een eigen website en domeinnaam. Natuurlijk kan er begonnen worden met een sociale media pagina of een soortgelijke service. Echter is het vaak niet voldoende en kan hier weinig direct aan gewerkt worden. Met een website heb je de volgende voordelen voor het digitale marketen van jouw bedrijf. 

Website geeft meer controle 

Met een website heb je zelf volledig de controle wat er opstaat en hoe hier mee omgegaan wordt. Er kan bijvoorbeeld niet zomaar de stekker eruit getrokken worden van jouw website. En je bent niet afhankelijk van derde partijen. Een website is tegenwoordig zo door jezelf of door een van je meer technisch onderlegde medewerkers te maken. Dit kan eenvoudig met WordPress en een kant en klaar thema. Waarin je met een paar klikken al aan de slag kunt gaan met het lanceren van jouw website en het schrijven van de content hiervoor. Maak bijvoorbeeld een aantal informatie pagina’s. Hoe klanten met je in contact kunnen komen en wie je klanten al zijn. Dan kan je vervolgens een landingspagina maken met een aantrekkelijk aanbod. En hier vervolgens direct mee kunt gaan adverteren.

Dat is het fijne aan een eigen website hosting wat zelf in beheer is. Ook is het mogelijk om eindeloos bij te houden wat enige bezoekers op jouw website exact voor actie uitvoeren. Dit kan je doen door even een tool zoals Google Analytics of Microsoft Clarity te installeren. Hiermee kan je exact zien wat jouw bezoekers doen op jouw website en bijvoorbeeld een volgende advertentie campagne nog finetunen naar een betere formule. 

Een website kan ranken in organische resultaten binnen Google en andere zoeknetwerken

Een website heeft ook als grote voordeel dat je hier met enig werk ook kunt ranken of staan in zoekmachines zoals Google, Bing en DuckDuckGO. Dit zijn zoekmachines met een gecombineerd aantal gebruikers waar je duizelig van kunt worden. En met een organisch resultaat betaal je niet per klik op jouw advertentie. Dit vergt enig werk en know how om dit te kunnen bereiken. Wil je meer weten hoe dit in zijn werk gaat? Neem dan ook een keertje een kijkje op onze partner MijnWebdesignPartner.nl. Hier helpen we je graag verder om jouw doeleinden te behalen. 

Website kan voor geadverteerd worden op vele verschillende manieren 

Een website en dus jouw diensten of bedrijf kan op vele verschillende wijzen worden aangeprezen via advertenties. Het fungeert ook als een visitekaartje voor jouw bedrijf. Met een website kan je bijvoorbeeld adverteren op zowel het zoeknetwerk als displaynetwerk van Google. Het grootste netwerk op het internet. Waarin je kans maakt om juist heel breed te adverteren in bijvoorbeeld een bepaalde regio van Nederland of België. Of je maakt het juist bijzonder specifiek en selecteert jouw ideale klant eruit met hun interesses en meer. Verder kun je natuurlijk ook adverteren op de grote sociale media netwerken zoals Facebook Instagram en meer. Deze mogelijkheden staan allemaal voor je open wanneer je een eigen website begint voor jouw bedrijf.    

Digitale marketing voor  beginners, waar te beginnen? 

Een website kan natuurlijk ook allang door jouw bedrijf zijn gemaakt, om hier vervolgens te gaan beginnen met Digitale marketing heb je een aantal opties. Het is vaak wel belangrijk of in ieder geval aan te raden om je niet te breed te spreiden. Kies bijvoorbeeld een maand of langere periode om volop op Instagram te gaan adverteren met een zeer visuele advertentie. En een periode in een zoekmachine zoals Google volop in te zetten. Zo kan je altijd experimenteren, optimaliseren en meer om het meeste uit jouw digitale marketing te halen voor jouw bedrijf of website. 

Wil je meer weten over een website gaan beginnen, het hosten van een website, of verder online groeien met jouw bedrijf? Neem dan een kijkje voor jouw bedrijf op een van onze partners. Met vrijwel elke stap die jij neemt op het internet kan MijnHostingPartner.nl en haar partners je verder helpen om ook tot een succesverhaal te horen!