Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

De beste gratis online tools voor webmasters

De beste gratis online tools voor webmasters
MijnHostingPartner

De beste gratis online tools voor webmasters

Elke webmaster heeft een hoop op zijn bord, van het schrijven en publiceren van content tot het onderhouden van de website updates. En alles wat hiertussen komt, met een aantal handige online tools zijn een aantal zaken gemakkelijker voor jezelf te maken. En wellicht meer kansen te ontdekken voor jouw website om bovenaan te komen staan. Laten we deze in dit artikel behandelen. 

In dit artikel lichten we even een aantal tools toe die je kunt gebruiken voor het maken en onderhouden van je website en content. Met deze tools kan je snel uit de voeten voor elk budget aangezien dit gratis opties zijn om te gebruiken. Van veel tools in deze lijst zijn er echter ook betaalde opties beschikbaar. Deze opties zijn dan altijd te unlocken wanneer je al te gauw tegen limieten aanloopt. En vaak ook meer budget over hebt om hiervoor te besteden. Laten we beginnen met de lijst van must have tools voor jouw website!

Email bijhouden en organiseren

Email bijhouden en organiseren is vaak een dagtaak waar je tegenaan loopt, elk email adres wat je namelijk vermeld op jouw website zal naast reguliere emails ook SPAM ontvangen. Nu hebben we bij MijnHostingPartner.nl hier een hoop tools voor om dit te beperken. Zoals onze geavanceerde SPAM filtering en herkenning, de uitgebreide DNS records die hiervoor toegevoegd kunnen worden ter extra beveiliging. En als laatste nog automastiche acties die hieraan meegegeven kunnen worden. 

Aan jouw ligt echter wel de taak om email bij te houden en onder controle te houden, hiervoor is een plek centraal. En dat is je mobiele telefoon. Zodra een email binnenkomt kan je in een beweging zo bepalen wat er mee gebeurd. De beste email client die wij hebben gevonden hiervoor is de Spark email client, te gebruiken op Android, IOS en MACOS. En binnenkort ook voor Windows. Deze email client werk bijzonder fijn en uitstekend samen met onze email servers. Hierdoor raden wij dit dus altijd als een van de eerste dingen aan om te installeren voor jouw email adres. Email is en blijft namelijk nog een belangrijke vorm van communicatie voor jouw klanten, leveranciers en andere bedrijven. En zelfs onderlinge communicatie. 

Ahrefs en Semrush 

Ahrefs en Semrush zijn alle twee vergelijkbaar met elkaar, beiden hebben een gratis versie van hun accounts beschikbaar. Waar je wel aan banden wordt gelegd, maar toch een belangrijke insight kunnen geven in jouw website. Er wordt namelijk diep gedoken in jouw website, waar je voor rankt in de zoekresultaten en welke positie. Hoe je backlinks in elkaar steken van jouw eigen website. De website snelheid en  geschiktheid. En ga zo nog maar even door. Beide tools kan een apart artikel zelf aan worden besteed, en zullen we waarschijnlijk in de toekomst ook nader toelichten. Maar het is een goed begin voor iedereen die een website heeft om een van deze twee tools of soortgelijke tools bij te houden en mee te experimenteren.

Keyword surfer

Keyword surfer laat je snel en gemakkelijk zien in de normale Google zoekresultaten wat de data is achter dit keyword. Met handige informatie zie je bijvoorbeeld gelijk het geschatte zoekvolume in het land wat je selecteerd, en de geschatte pay per click kosten van een advertentie. En ook nog een aantal suggesties voor wat er nog meer om dat keyword heendraaid. Dit is dus een handige tool voor iedereen die op zoek is naar keywords om voor te ranken en welke zin hebben om te targeten. Dit is een chrome extensie en dus gemakkelijk toe te voegen aan je Google Chrome browser. 

Grammerly

Grammerly is voor nu alleen nog maar van toepassing indien je engelstalige websites voert, echter is dit een gratis tool en spellcheck die je kan installeren binnen Google Chrome of andere browsers. Die het mogelijk maakt om snel de fouten eruit te halen. Met suggesties en een uitgebreidere herkenning dan de standaard spellingcontroles is Grammerly onmisbaar voor iedereen die in het Engels bezig is op zijn website. 

Google Search Console en Analytics

Google Search Console en Analytics zullen vaak geen introductie nodig hebben. Met deze twee tools haal je een tipje van de sluier op hoe de machtige Google jouw website ziet. Google Analytics is ervoor om jouw directe website resultaten bij te houden en te verwerken in rapporten. Zoals het aantal conversies en bezoekers van een specifieke pagina. En Google Search Console laat zien hoe jouw website wordt gezien door de zoekmachine. Met weinig stappen is dan gelijk te zien hoe er inzicht in is. Installeer dit gemakkelijk binnen je hosting via DNS en een kleine toevoeging in de header van je website. 

Unsplash voor copyright vrije afbeeldingen

Unsplash is een fijne bron van copyright vrije afbeeldingen die je kan gebruiken op een website. Een grafische afbeelding voegt vaak een hoop toe aan een blog post, een pagina of social media en kan daarom eigenlijk haast als onmisbaar worden beschouwt.  Unsplash is een gemakkelijke manier om hier afbeeldingen voor te vinden.

 Wat zijn jouw favoriete online tools? Deel het met ons!