Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Contactmogelijkheden binnen een website

Contactmogelijkheden binnen een website
MijnHostingPartner

Contactmogelijkheden binnen een website

Contact met je bezoekers van een website is een belangrijk onderdeel van elke organisatie, met fijn contact waar een bezoeker mee verder kan ontstaan er meer mogelijkheden om een bezoeker om te zetten naar een betalende klant. Het aanbieden van verschillende contactmogelijkheden op je website is cruciaal om een goede relatie op te bouwen met je klanten en prospects. Bij MijnHostingPartner.nl streven we ernaar om onze klanten te voorzien van de beste tools en adviezen om hun online aanwezigheid te verbeteren. In deze blogpost zullen we daarom de verschillende contactmogelijkheden bespreken die je kunt implementeren op jouw website.

Contactformulieren

Een contactformulier is een van de meest gebruikte manieren om bezoekers de mogelijkheid te bieden om met je in contact te komen. Met een contactformulier kunnen bezoekers gemakkelijk hun vragen stellen, opmerkingen delen of zelfs direct offertes aanvragen. Met veel Content Management Systemen zoals WordPress kan je kant en klare plug-ins installeren die het je makkelijk maken om  contact formulieren te maken op je website, en verder aan te passen naar wens. Zoals het aanpassen van de velden, of extra validatie toevoegen om het proces gemakkelijker te laten verlopen. 

Contact formulieren vergen echter initiatief van de gebruiker zelf, en kan toch een barrière vormen die mensen die nog aan het twijfelen zijn. Het kan dus een uitkomst zijn voor een gedeelte mensen, maar het is wel aan te raden om nog meer opties te bieden om in contact te komen. 

Live Chat-ondersteuning of WhatsApp

Live chat is een geweldige manier om real-time ondersteuning te bieden aan je bezoekers. Door een live chatfunctie toe te voegen aan je website, kunnen klanten direct vragen stellen en snel antwoorden ontvangen. Live chat is aan te duiden als online of offline, en het is wel aan te raden om hier ook gebruik van te maken. Als je namelijk een bezoeker niet gelijk te woord kan staan dan is het aan te raden om jezelf aan te tonen als offline, zodat je geen of minder frustratie veroorzaakt bij mensen.

WhatsApp is ook een contactmogelijkheid die zeker in West Europa als de default contact optie wordt gezien, je kan ervoor kiezen om met je nummer op de website te staan. En WhatsApp ook als contactoptie aan te bieden op je persoonlijke nummer. Dit is echter iets wat snel uit de hand kan lopen, en raden we altijd aan om in ieder geval op een zakelijk nummer of account aan te melden. Je kan namelijk privé en zakelijk moeilijk gescheiden houden, iets wat heilig dient te zijn in dit tijdstip van “altijd bereikbaar” zijn. 

E-mailadressen en Telefoonnummers

Het vermelden van een e-mailadres en telefoonnummer op je website is essentieel voor het bieden van meerdere communicatiekanalen. Sommige bezoekers geven er de voorkeur aan om contact op te nemen via e-mail, terwijl anderen de voorkeur geven aan telefonisch contact. Door beide opties aan te bieden, vergroot je de kans dat bezoekers contact met je opnemen op een manier die voor hen het meest comfortabel is. Zodra je bedrijf groeit is het soms een keuze die je dient te maken om het telefoonnummer altijd aan te bieden, en zeker twee keer na te denken om enkel jouw 06 nummer hier te vermelden. Zie ook ons vorige punt over altijd bereikbaar zijn wat soms veel kan worden, en daarnaast ook voor een hoop SPAM kan zorgen. 

Vergeet natuurlijk niet om een email adres aan te maken op je website, en deze te gebruiken voor je email verkeer. Zo kom je over als een professioneel, en maak je optimaal gebruik van je email. Maak bijvoorbeeld het algemene adres aan info@, of maak dit persoonlijker door je naam te gebruiken.

Sociale Media Links

Tegenwoordig zijn sociale media platforms een integraal onderdeel van de communicatiestrategie van veel bedrijven. Het toevoegen van sociale media links aan je website stelt bezoekers in staat om met je te communiceren via hun favoriete sociale mediakanalen. Let wel dat je ook daadwerkelijk deze kanalen in de gaten houdt en actief gebruikt, anders kan je namelijk een oproep snel missen. Sociale media links zijn op een leuke manier toe te voegen aan je website door dit met de betreffende logo’s en icoontjes toe te voegen. En bijvoorbeeld ook de optie om enige content van je gelijk te delen op Sociale media. 

Het bieden van verschillende contactmogelijkheden op je website is van vitaal belang voor het opbouwen van sterke relaties met je klanten en prospects. Door gebruik te maken van tools en adviezen van MijnHostingPartner.nl kun je ervoor zorgen dat jouw website voorzien is van de beste contactmogelijkheden, waardoor je bezoekers gemakkelijk met je kunnen communiceren en jij hun behoeften beter kunt begrijpen. Volg ons blog voor de laatste tips voor het hosten en draaien van jouw website te ontvangen!