Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Brave Browser voor Privacy en veiligheid

Brave Browser voor Privacy en veiligheid
MijnHostingPartner

Brave Browser voor Privacy en veiligheid

Brave Browser

Een browser gebruik je dagelijks om op het internet te komen, waar de meesten mee begonnen zijn is natuurlijk Microsoft internet Explorer die standaard bij je Windows installatie zat. Mensen die eerder begonnen zijn hoogstwaarschijnlijk gestart met de Netscape browser. Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende browsers voor zowel mobiel als desktop waaruit je kan kiezen. Waar de nadruk steeds meer op wordt gelegd in deze tijden is de privacy van een browser. Vooral Google Chrome staat erom bekend als een browser die hier niet de hoogste punten mee scored. Denk hierbij aan de advertenties van Google en de grasmaaiers die je opeens overal op het internet terugziet nadat je ernaar gezocht hebt.

Dit kan gezien worden als een positieve zaak of negatief. Die keus laten we aan jou over.

Makers van het Brave Project

Er is sinds kort de laatste update van een nieuwe browser beschikbaar genaamd Brave Browser. Deze browser is ontwikkeld door Brendan Eich en Brian Bondy. Brendon Eich is ook een van de mannen die Firefox heeft opgericht en begonnen is met zijn werk bij Netscape. Tevens is Brendon Eich de ontwikkelaar van de Javascript programmeer taal. De taal die door vrijwel elke website gebruikt wordt om de website hosting tot leven te laten komen.

Privacy en veiligheid voorop

Brave Browser zorgt ervoor dat je veilig browsed op het internet door gebruik te maken van advertentie en tracker blokkering. Standaard worden advertenties niet getoond en trackers die je volgen van site naar site en soms ook malware verspreiden worden gestopt bij de deur. Bij grote nieuwssites kunnen er wel tot 70 trackers actief staan die jouw surf gedrag bijhouden.

Advertentie inkomsten

Maar wat als je wel jouw favoriete websites wilt steunen? Als alle advertenties namelijk geblokkeerd worden dan heeft een site vaak geen inkomsten meer van je. Daarom kan je binnen een paar klikken er toch voor kiezen om advertenties van een bepaalde site of sites toe te staan. In het menu wat je op elke pagina ziet kan je dit gemakkelijk instellen.

Brave Browser voor Privacy en veiligheid

BAT Coin

Om aan te sluiten met de advertentie inkomsten van een website heeft het Brave Project ook nog wat anders op bedacht. Zoals jullie weten is MijnHostingPartner.nl een groot fan van CryptoCurrency. Het Brave Project heeft de mogelijkheid erin gebouwd om kanalen op YouTube en jouw favoriete sites een kleine standaard donatie met Brave Payments te laten maken.

Dit kan natuurlijk een grote opdracht worden om allemaal bij te houden. Maar bij Brave hebben ze hier een pijnloos recept van gemaakt om zonder meer moeite toch jouw favoriete content ontwikkelaars te steunen.

Download de Brave Browser via de volgende link om hem eens uit te proberen.