Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Auteur vermelding leuker maken in WordPress

Auteur vermelding leuker maken in WordPress
MijnHostingPartner

Auteur vermelding leuker maken in WordPress

Binnen WordPress is het schrijven en publiceren van Blog posts nog steeds centraal. Waar WordPress tenslotte begon was het toegankelijker maken voor iedereen om een blog te gaan beginnen. Vandaag de dag worden blog posts gebruikt door bedrijven om het laatste nieuws te delen, nieuwe klanten te trekken en bestaande klanten te informeren. Om wat meer persoonlijkheid toe te voegen aan een blog post is de auteursvermelding uit te breiden. Dit kan je op de volgende plek doen, en kan je ook gebruiken om hoger in de zoekmachine resultaten te komen! Laten we beginnen met het uitbreiden van jouw Auteursvermelding!

De standaard auteursvermelding komt niet veel verder dan: By Frank. Als voorbeeld, dit voegt niet veel toe voor bezoekers die je blog post zojuist hebben gelezen, en ook niet voor zoekmachines die jouw blog posts nagaan op geschiktheid om te ranken. Met een uitgebreider stukje onderaan jouw blog post kunnen bezoekers die de post interessant vonden, en dus helemaal naar het einde zijn gegaan, even een klein stukje lezen van waar je voor staat en hoe ze meer informatie van je kunnen vinden. 

Let op, niet elk thema ondersteund dit

Het is helaas het geval dat niet elk thema dit ondersteund,  of dat je hier een upgrade voor dient aan te schaffen. Dit is dus nog een onderdeel waar je even op dient te letten wanneer je beslist om voor een thema te gaan. Dat er een auteurs blok in mogelijk is. Het is altijd er ook zelf in te bouwen met code, maar dit is natuurlijk niet de meest makkelijkste optie. Kijk dus altijd even in de lijst met de opties van het thema of dit mogelijk is. Het voegt wel wat toe aan de website hosting, en is daarom bij voorkeur wel in het thema beschikbaar. 

Auteur vermelding uitbreiden

Om je auteur beschrijving verder uit te breiden kan je dit doen via Users / Gebruikers ->  en vervolgens binnen je profiel naar de Biographical Info te gaan en hier de informatie neer te zetten. Houdt het wel wat kort natuurlijk. Een grote lap tekst is meer op zijn plek op de over ons pagina. Je kan hier wel neerzetten wie je bent, waarom je de artikelen schrijft, en wat je verdere motivatie hier achter is. Het is vaak het geval dat je hier ook een contact optie inzet en wellicht linkt naar je andere werk of LinkedIn profiel. Zodat bezoekers snel kunnen zien dat je interesse hebt om samen te werken. Of naar een vaste contact pagina op je website. 

Auteur vermelding leuker maken in WordPress

Verder kan je hier ook een profiel foto in neerzetten, dit gaat met WordPress met behulp van Gravatar, een standaard service om een profiel te generen met je email adres. Deze afbeelding verschijnt dan automatisch ook op andere plekken waar je dit email adres gebruikt. En kan dus wenselijk zijn of niet. Vaak is hier een algemene afbeelding te gebruiken, houdt het echter wel professioneel. 

Ondersteunde thema’s vinden

Om te controleren of thema’s deze mogelijkheid hebben kan je kijken naar de vermelding van Author Bio, zo wordt het meestal genoemd in thema pagina’s. Enige thema’s die gratis te downloaden zijn voor WordPress en deze mogelijkheid hebben om een auteur biografie neer te zetten zijn de volgende: 

Ashe door WP royal 

 Independent Publisher 2 

 Voor meer thema’s kan je ook kijken op de website van WordPress zelf en de volgende filtering gebruiken om te scrollen tussen gratis thema’s die deze functie hebben: 

https://wordpress.com/nl/themes/free/filter/author-bio

Auteur bio maken met een plug-in

Er zijn ook een aantal plug-ins beschikbaar voor WordPress om dit voor elkaar te krijgen. Deze plug-ins geven je de gelegenheid om ook vaak meer aan te passen aan de biografie dan dat je dit kan in andere methoden. Zo kan je ervoor zorgen dat jouw biografie er zo uit ziet als je wilt. Dit is echter wel nog weer een plug-in die geïnstalleerd dient te worden, voor iets wat eigenlijk al in het thema dient te zitten. Als je verknocht bent aan je thema en het zit er niet bij in dan kan je voor de plug-in optie kiezen. 

Standaard Widget in de sidebar gebruiken

Natuurlijk kan je er ook gewoon voor kiezen om de auteur vermelding in de sidebar te plaatsen van je website, dit werkt natuurlijk het beste indien jij de enige bent die voor de website schrijft. Alhoewel je wel de auteursnaam erbij kan zetten via een functie. 

Hier kan je ook je eigen HTML en CSS meegeven, en hier dus nog wat leukers van maken als wellicht de standaard functionaliteit. Met deze widget kan je hem dus altijd aan de zijkant van je posts weergeven, of je zou dit ook in de footer neer kunnen zetten. Hier zal echter minder vaak gekeken worden. Dit kan je ook weer bijhouden met een statistieken tool zoals Microsoft Clarity om te zien of dit bekeken wordt. 

Voor meer tips en trucs met WordPress hosting kan je onze blog in de gaten houden via de website en sociale media!