Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Astra thema voor WordPress

Astra thema voor WordPress
MijnHostingPartner

Astra thema voor WordPress

Het Astra thema voor WordPress is een populair lichtgewicht thema geschikt voor velen soorten websites. In de laatste update 3.1 zijn er weer een hoop zaken op de schop genomen. En is het thema nog sneller geworden. Laten we het thema behandelen en de update in deze blog post. 

Wanneer je op zoek bent naar een veelzijdig thema voor WordPress wat niet vol zit met rommel dan is het Astra thema een bijzonder goede optie. Met minimale aanpassingen kan het snel in elkaar gezet worden voor een blog met een schoon uiterlijk. En met verdere aanpassingen is het voor velen andere websites geschikt te maken. 

Astra thema update 3.1, wat is er nieuw in deze release? 

In de laatste release van Astra zijn er twee grote wijzigingen en verbeteringen in gekomen. Ten eerste is de snelheid nog meer verbeterd. Terwijl Astra al een van de snelste WordPress thema’s is. Dit hebben ze bereikt door het alleen in te laden van CSS als dit nodig is. Het weghalen van oude CSS dat al standaard ondersteund wordt door Browsers. En het opschonen van HTML en Javascript. Hierdoor zijn laadtijden weer merkbaar korter geworden dan dat ze waren. De verbeteringen zijn niet alleen aan de voorkant van de website, maar ook aan de achterkant in de customizer van WordPress toegepast. Daardoor is het sneller in te laden voor zowel je bezoekers als jezelf. 

Het tweede grote item wat veranderd is in deze update is het op de schop gooien en uitbreiden van de header en footer van de website in het thema. We weten allemaal dat de header van een website belangrijk is om op orde te hebben. Hier navigeren je bezoekers namelijk mee en kan uitnodigen tot verder lezen, of het aanmoedigen van actie van je bezoekers. Daarom zijn er in de nieuwe Astra Header meer opties bijgekomen. Waar tevens ook de footer van een website belangrijk is. Hier kunnen klanten of bezoekers met je in contact komen en verdere acties uitvoeren. 

Voor alle veranderingen die er zijn bij het maken van de header en footer raden we aan om even op de volgende pagina het filmpje van Astra zelf te bekijken.

Voor welke WordPress websites is het Astra thema te gebruiken? 

Astra is een veelzijdig thema wat voor een hoop aantal websites gebruikt kan worden. Zo kan je ervoor zorgen dat jouw blog er met het Astra thema schoon en strak uitziet. En ook websites voor bedrijven kunnen in een handomdraai worden gemaakt. Het is ook zo aanpasbaar dat je dit zo complex of simpel eruit kunt laten zien als je zelf wilt. Met hun standaard template kun je dit ook zo uitpakken zover je wil.

Het is daarom het thema voor een snelle website, of dit nu een blog is, een mooi portfolio waar je jouw laatste werk showcased of een bedrijvenwebsite waar je jouw producten aanbiedt of aanprijst. 

Een kale installatie van een WordPress website en Astra neemt ook kleine ruimte in op je hosting pakket. Zo dat je meer ruimte overhoudt voor de daadwerkelijke website bestanden zoals je media en teksten. 

Astra installeren of updaten

Wanneer Astra al geinstalleerd staat in je WordPress website dan kan dit via de update functie bijgewerkt worden. Denk altijd wel eerst aan een backup voordat je dit uitvoert. Astra zelf met de nieuwe update is gelijk te downloaden via het WordPress administrator Dashboard. Hier is het dan gelijk te downloaden en te gebruiken. 

Ben jij een trouwe gebruiker van het Astra thema? Dan ben je bij MijnHostingPartner.nl op het juiste adres. Met onze hosting kan je het meest halen uit jouw WordPress website met het Astra thema.