Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Angst voor het eerst content publiceren

Angst voor het eerst content publiceren
MijnHostingPartner

Angst voor het eerst content publiceren

Content kan vele verschillende vormen aannemen en als website hosting partij zien we content in alle soorten en maten voorbij komen op de websites van onze klanten. Veel bloggers, freelancers en andere content makers zijn echter bang of hebben nog grote twijfels bij het publiceren van hun eerste stukken content. Laten we in deze blog post een kijkje nemen hoe je hier mee om kunt gaan, en waar je rekening mee kunt houden. Laten we beginnen!

Het maakt niet zoveel uit op welke manier of welke media je jouw content wilt gaan publiceren, dezelfde principes gelden hier vaak voor.

Er zijn immers een hoop verschillende soorten media in de wereld van vandaag:

  • Video formaat op YouTube of TikTok
  • Beeldmateriaal zoals op Instagram
  • Audio zoals een podcast of muziek
  • Geschreven content op een website

Of een combinatie van al deze media. 

Zodra je gaat beginnen aan het maken van de eerste stukken content kan je nog een hoop twijfels hebben over het publiceren hiervan, dit is volkomen normaal en degenen die dit niet zijn zullen eerder de uitzondering dan de regel vormen. Het is echter net als alles een kwestie van gewenning en oefening. 

Des te meer je publiceert des te beter je content op een gegeven moment wordt. Naarmate je meer tijd en ook geld investeert in het produceren van de content zal dit ook stapsgewijs verbetering vertonen, denk bijvoorbeeld aan een betere microfoon, camera, hosting voor een snellere website, of editing software. Ook je ervaring zal hierin verschil maken en ook ervoor zorgen dat je de content sneller kunt maken. 

Om over de eerste drempel te komen is het wijs om hier niet te veel bij stil te staan, maar na het publiceren van je eerste stuk content, gelijk de draad op te pakken en aan de slag gaan voor een tweede stuk of item. Ritme en regelmaat is een belangrijke factor in vrijwel elke mediavorm. Elke maand, elke week, elke dag. Afhankelijk van je visie en beschikbare tijdsinvestering kan je hierin snel een hoop werk in steken. 

Het is onwaarschijnlijk dat jouw eerste stukken content veel gezien worden, hier geld dat vele anderen je al voor zijn gegaan, en elke branche heeft wel te maken met content verzadiging. Voor alles en elke hobby zijn er wel meerdere mensen of partijen die hier fanatiek content voor publiceren. Van oude aanstekers, horloges, wandelen, fietsen, auto’s, koffie, thee, portemonnees, kleding, en ga zo nog maar even door. Probeer voornamelijk niet teveel af te kijken bij je concullega’s maar geef er altijd je eigen spin aan. Zeker in deze tijd van AI is het maken van unieke content met jouw eigen spin hieraan belangrijker aan het worden dan ooit. 

Perfectionisme

Sommige mensen zijn bang om iets te publiceren omdat ze bang zijn dat het niet goed genoeg is. Deze angst voor imperfectie kan verlammen en mensen ervan weerhouden om überhaupt iets te publiceren. Perfectie is een nobel streven, maar niet realistisch voor jouw eerste content. Op een gegeven moment moet je er vrede mee maken en publiceren, de reacties en weergaven helpt je hierna verder om te bepalen wat je de volgende keer anders kan aanpakken. En vaak zal je publiek niet die eene uh of ah echt opvallen. En het eeuwenoude excuus geld hier ook, je bent ook maar een mens. 

Omgaan met kritiek

Op het internet ga je te maken krijgen met kritiek, vervelende opmerkingen, negativiteit, en andere zaken waar je niet vrolijk van wordt. 

Mensen kunnen namelijk vaak met een lage drempel en anoniem reageren op je content, en voelen zich hiertoe gedrongen. Er zijn verschillende manieren waarmee je hier kan omgaan, vaak is de eenvoudigste methode om dit te negeren. Maar het komt voor dat je hier toch een weerwoord tegen wilt geven. Probeer altijd beleefd te blijven en je argumenten helder te presenteren. Vaak zal dit water naar de zee brengen zijn. En alleen maar zorgen dat er een publieke discussie ontstaat die je in een slecht(er) licht kan zetten. In het ergste geval kan je vaak iemand blokkeren, of in ieder geval dit verbergen. Op je eigen website heb je hier natuurlijk volledige controle over, op andere platformen kan je hiervan afhankelijk zijn van moderateurs. 

Ook content makers die al jaren een publiek hebben maken soms een keuze die niet goed land, het enige wat erop zit is om jezelf te verklaren, en hierna de draad weer op te pakken. 

Hulpmiddelen en tools

Wanneer je toch nog opzoek bent naar hulpmiddelen en tools om het publiceren van content gemakkelijker te maken, dan bestaan er hier ook weer veel verschillende opties voor. Kijk bijvoorbeeld naar cursussen bij jou in de buurt of online,  spreek met anderen in het veld op verschillende forums of ook sociale media. En kijk hoe anderen hiermee zijn omgegaan. Iemand waar je tegenop kijkt als concullega kan ook een goede partij zijn om eens contact mee te leggen, of in ieder geval hun eerste stukken content te bekijken. 

Angst voor het eerst content publiceren


WordPress, de populairste manier om een website te maken, heeft over de gehele wereld meetings waar mensen samenkomen en elkaar helpen. Als beginner is dit een goede plek om eens langs te gaan en ook eens even handen te schudden met anderen in dezelfde fase of al verder. 

https://www.meetup.com/pro/wordpress/

Wanneer je nog verder vragen hebt over het maken van jouw eerste website, dan kan je altijd ook even bij ons in de kennisbank kijken of op de chat komen. We staan voor je klaar om je op weg te helpen met jouw online dromen!