Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Alt tekst voor het optimaliseren van afbeeldingen

Alt tekst voor het optimaliseren van afbeeldingen
MijnHostingPartner

Alt tekst voor het optimaliseren van afbeeldingen

Voor het optimaliseren van je content zijn er een hoop zaken waar je rekening mee dient te houden. Een cruciaal onderdeel van elke website zijn hun afbeeldingen, hiermee worden punten duidelijk gemaakt waar anders een lap tekst voor nodig is. En spreekt de bezoeker aan om meer op de website te blijven. Er zijn een aantal tips voor het schrijven van alt tekst voor afbeeldingen. Laten we deze behandelen in deze blog post!

Het optimaliseren van een website is nodig voor een hoop verschillende doeleinden, van het optimaliseren van je posities binnen Google, tot het beter maken van de gebruikerservaring en uiteindelijke conversies. Afbeeldingen laten een website naast het duidelijk maken van punten ook een goede uitkomst bieden aan het uiterlijk. Het optimaliseren hiervan kan naast de afbeeldingen zelf maken ook een groot voordeel hebben aan het beschrijven van de alt teksten. Dit gaat op de volgende manier.

Het belang van Alt tekst voor afbeeldingen

Alt teksten zijn ervoor om zoekmachines en crawlers duidelijker te maken wat voor afbeelding weergegeven wordt. Alhoewel robots steeds beter worden in het herkennen van afbeeldingen, zijn ze nog niet zover dat ze dit ook geheel kunnen. Alt tekst zorgt ervoor dat het duidelijk wordt wat er precies in de afbeelding wordt weergegeven en hoe ze dit kunnen interpreteren.

Met een goede alt tekst kan dus snel worden gezien of de afbeelding te maken heeft met de content waarover geschreven wordt. En of dit een toevoeging is op de website. Een afbeelding die er niets mee te maken heeft en ook nog eens niet beschreven wordt heeft geen tot nauwelijks toegevoegde waarde voor zoekmachines. Voor iedere afbeelding die je dus op je website zet, dien je een beschrijvende alt tekst in te zetten. Dit doe je zo!

Hoe schrijf je betere alt tags voor je foto’s op je website?

Alt teksten en tags kun je kort en bondig houden, dit zijn namelijk niet de plekken om hier lappen tekst neer te zetten. Maar eerder plekken die niet door het standaard publiek van de website gezien worden. En hierdoor kort en bondig gehouden kunnen worden. We nemen de volgende afbeelding als voorbeeld. Hierin wordt het volgende afgebeeld.

Alt tekst voor het optimaliseren van afbeeldingen

Er kan aan deze alt tekst geschreven worden zoiets als “werkende man”. Of kantoorwerk. En het hierbij gelaten worden. Echter dit is niet de volledige alt tekst die meegegeven dient te worden. Er is namelijk veel meer aan de hand. Laten we een uitgebreide alt tekst hiervoor aanmaken. We beginnen met het beschrijven van de doelstelling van de afbeelding en breiden dit vervolgens uit naar het volgende

“Werkende man achter macbook air met koffie aan een bureau” 

Wil je dit nog verder uitbreiden dan kan je hier ook nog aan toevoegen waar aan gewerkt wordt.

Werkende man achter macbook air werkend aan een SEO project met koffie aan een bureau. 

Zo kan je dus al gauw voor jouw afbeeldingen een uitgebreidere alt tekst verzinnen en noteren. Zodat ook jouw afbeeldingen op de website duidelijker ingezien kunnen worden door zoekmachines en robots. 

Betere alt tekst maken binnen WordPress

Alt teksten binnen WordPress hosting kunnen gemakkelijk en zonder enige plugins bijgewerkt worden voor jouw afbeeldingen. Dit doe je door na het toevoegen van een afbeelding het volgende tekst veld aan te vullen met jouw alt tekst. 


Alt tekst voor het optimaliseren van afbeeldingen

Zodra je een afbeelding hebt geselecteerd kan je hier door op te klikken in het rechtermenu de nodige informatie aan te vullen. Dit doe je dus op een kort en bondige wijze, en met de voorgaande tips waarop je kan letten. 

Alt teksten kun je ook handmatig toevoegen door even een toevoeging erbij te zetten binnen HTML. Dit doe je bij een img tag bijvoorbeeld met alt=”hier de alt tekst” die je erbij zet bij de afbeelding tag. Oftewel img. 

En dat zijn alle tips die we voor je hebben voor alt teksten toe te voegen aan jouw afbeeldingen. Ook kun je dit voor diverse andere media toevoegen aan de tag. En zo beter kans maken om te ranken voor de termen die jij wilt in Google, Bing en DuckDuckGo! Iedereen houdt hier namelijk rekening mee, en voor een kleine moeite is het gemakkelijk geïmplementeerd. 

Volg ons blog voor alle tips over digital marketing, SEO en alle andere website tips en trucs voor jouw hosting!