Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Agenda maken binnen WordPress

Agenda maken binnen WordPress
MijnHostingPartner

Agenda maken binnen WordPress

Er zijn een hoop verschillende redenen om een agenda te kunnen aanbieden op je website. Of je nu een for-profit bedrijf bezit of non-profit. Een kapperssalon of een webwinkel. Een agenda kan jouw klanten laten zien wat er gaande is, en wat ze kunnen verwachten van je. Laten we in deze blog post kijken hoe dat in zijn werk gaat binnen WordPress, het meest gebruikte Content Management Systeem. 

Agenda items op een website zijn zinvol voor een hoop verschillende soorten bedrijven en hun websites. Vaak komt dit vaak naar boven met bijvoorbeeld een sportclub of vereniging die hun leden wilt uitnodigen om mee te doen aan hun evenementen. Met een makkelijke, en vooral overzichtelijke agenda op jouw WordPress site kun je ervoor zorgen dat jouw klanten, leden of bezoekers ook eerder hier gebruik van gaan maken. Laten we daarom kijken naar een van de meest gebruikte plug-ins hiervoor. 

Om ervoor te kunnen zorgen dat je evenementen dus op een leuke manier kunt presenteren kan je gebruikmaken van een plug-in hiervoor. Dit is de meest gebruikelijke manier om een WordPress website uit te breiden, en kan gemakkelijk geïnstalleerd worden via het dashboard van WordPress zelf. Het enige wat hiervoor nodig is dat je de schrijfrechten zo instelt dat je de rechten hiervoor hebt om in te stellen. Met minimale moeite kan je dan jouw agenda verder op een visuele manier bewerken direct vanuit je website. En dat alles zonder te coderen. 

De plug-in The Events Calendar

Er zijn meerdere opties voor om een agenda te maken en serveren op je WordPress website. Allemaal hebben ze natuurlijk hun voor en nadelen. Die je zelf even kan vergelijken en besluiten wat het beste voor jouw wensen werkt. De meest populaire behandelen we in deze blog post. The Events Calendar plug-in. Met deze plug-in kan je gemakkelijk de agenda opzetten en kiezen uit een aantal verschillende lay-outs. Je kan de agenda daardoor gemakkelijk zo neerzetten als je zelf wilt, en bijvoorbeeld meer de aandacht hierop vestigen. Of er juist voor kiezen om dit onopvallend neer te zetten. 

Verder kan je elementen toevoegen en bewerken naar wens, en bijvoorbeeld een andere kleur kiezen voor de achtergrond of knoppen. Er is nog veel meer mogelijk om aan te passen, dit kan je dus zo krijgen dat het de stijl van jouw website kan blijven aanhouden. En dus gemakkelijk is om mee te werken. 

Evenementen aanbieden voor zowel offline als online

Wat de afgelopen jaren ons hebben geleerd is dat voor ieder bedrijf of vereniging wel eens noodzakelijk is om een evenement online te geven. Webinars, meetings en besprekingen zijn onderdeel geworden van menig onderneming die zichzelf flexibel moest indelen. Sportlessen werden aangepast naar online evenementen,  er werden nieuwe manieren bedacht voor lesgeven en coaching meer naar het web te krijgen en ga zo nog maar even door. Een online agenda  kan daarom niet alleen leuk eruit zien voor je WordPress website, maar een essentiële rol gaan vormen voor het bedienen en informeren van je klanten en bezoekers.

Trek de aandacht met een mooie agenda en zorg voor een duidelijke bron van informatie voor zowel bestaande als toekomstige klanten!

Verdere plug-ins die beschikbaar zijn binnen WordPress

Meer opties zijn er ook nog voor het uitbreiden van WordPress zelf, als je iets mist op je website, dan bestaat er een zeer grote kans dat dit al door iemand anders voor je is gemist. En dat hier een plug-in voor bestaat om toe te passen voor jouw WordPress website hosting. Zoals met elk onderdeel op je website dien je hier altijd wel de nodige aandacht aan te besteden voordat je dit installeert. Elke plug-in of thema die je installeert kan er namelijk ook voor zorgen dat jouw website risico komt te lopen door beveiligingslekken. Dat wil je natuurlijk koste wat kost voor zijn. Doe daarom naar elk onderdeel wat je erop je website bij zet onderzoek naar de reviews, en enige vermeldingen op websites als wpscan.com ook snel doeltreffend opgelost hebben in het verleden. 

WordPress kan veilig zijn in het gebruik, er dient altijd wel bovenop gezeten te worden en nodige plug-ins, thema’s en de WordPress Core bijwerken wanneer nodig. Zo blijft jouw website veilig online, en kan je klanten veilig hier gebruik laten maken. 

Meer van dit soort handige tips krijgen voor het beste te halen uit jouw WordPress website? Volg ons blog dan via Sociale Media!