Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Affiliate marketing gaan gebruiken op je website

Affiliate marketing gaan gebruiken op je website
MijnHostingPartner

Affiliate marketing gaan gebruiken op je website

Er zijn een aantal verschillende inkomststromingen die je kunt gaan gebruiken op jouw website, dit is samen te vatten met drie verschillende soorten stromingen. Producten die je zelf verkoopt, advertenties die je weergeeft, of het tonen van affiliate producten op je website. Laten we behandelen wat het verschil is tussen deze stromingen en hoe jij hier inkomsten uit kunt generen uit jouw website.

Geld verdienen met een website is voor menig webmaster een feit, of er nu een blog wordt gehost, een webshop of een bedrijvenwebsite. Zodra jouw website verkeer ontvangt, dan bestaat er een reële kans dat je aan de gang kunt met het verdienen van inkomsten uit jouw website. Wanneer je website wordt gemaakt dan is het soms al bevorderlijk om een inventarisatie te maken van de manieren waarop je inkomsten wilt gaan generen. Voor de beginner kan dit zeker behulpzaam zijn om te kijken wat er allemaal mogelijk is. En hoe je dit kunt gaan implementeren op jouw website. Laten we beginnen!

Drie inkomstenstromingen

De meeste websites maken dus gebruik van een aantal verschillende inkomstenstromingen, waar de meest gebruikte methoden vaak ook het meeste inkomsten generen. Maar verschillende niveaus hebben. Advertenties zijn hierin een goed voorbeeld,  wanneer je website goedgekeurd is voor een advertentienetwerk zoals Google AdSense en advertenties hiermee serveert. Dan verdien je over het algemeen minder met hetzelfde aantal bezoekers dan een advertentie netwerk zoals AdThrive, Mediavine of Ezoic. Dit heeft echter een hoop haken en ogen. 

Wanneer je naast advertenties op je website nog een inkomstenbron hebt dan zijn dit vaak jouw diensten of producten die je verkoopt. Hier vallen een hoop webshops en bedrijvenwebsites onder. En als laatst heb je dan de affiliate inkomsten die je kan genereren. Laten we een kijkje nemen wat dit precies is en hoe je dit kunt gaan aanpakken voor jouw website. 

Gaan starten met Affiliate marketing

Zoals vrijwel elke manier die je kan bedenken om inkomsten te generen uit je website is om ervoor te zorgen dat jouw website verkeer ontvangt, dit kan aan de hand van Sociale media zijn, zowel natuurlijk als betaald. Via het Google Zoeknetwerk, advertenties of nog andere reclame te maken. Met dat verkeer kan je vervolgens links aanbieden op jouw website die bezoekers door leiden naar een aanbod of aanbieding. En zodra er een conversie plaatsvind bij die partij, dat jij hier dan een percentage van krijgt. Vaak hebben we het zeker bij de grotere bedrijven het hier over 1 tot 5 procent commissie. Maar kan ook meer worden naarmate je meer verkoopt voor ze. 

De links zijn vaak te maken bij de uiteindelijke partij of tool en te gebruiken op jouw website, ook zijn er vaak banners en andere afbeeldingen beschikbaar die je kunt gebruiken. Ook zelfs op irrelevante pagina’s bijvoorbeeld in een sidebar van je website.

De meeste bedrijven kiezen er ook voor om zelf geen eigen affiliate systeem te gaan maken, maar gaan in zee met een bestaande partij hiervoor. Er zijn meerdere wereldwijde partijen die hiervoor hun software voor aanbieden. En er zijn ook een aantal lokale partijen in Nederland die dit hier alleen voor beschikbaar stellen. Voorbeelden hiervan zijn tradetracker, shareasale en anderen die zowel beschikbaar zijn in Nederland als wereldwijd aanbiedingen hebben die je kunt gebruiken. Bedrijven melden zich dan aan bij het netwerk, leveren het een en ander aan qua beeldmateriaal en informatie. En jij kunt je dan hiervoor aanmelden bij dit bedrijf. Het bedrijf zelf besluit uiteindelijk of jouw website ook daadwerkelijk hier goedgekeurd wordt. 

Zelf programma’s zoeken om lid van te worden

Een hoop grotere bedrijven die hun diensten of producten direct aanbieden op hun website hebben een affiliate systeem waar je jezelf voor kunt gaan aanmelden. Dus naast de bekende jongens zoals Bol.com, CoolBlue en Amazon. Kan je ook eens bij de bedrijven en diensten gaan kijken die nog meer aansluiten op je niche of tak van opereren. Het kan je soms nog verbazen welke bedrijven nog meer een affiliate systeem hebben. 

Kijk simpelweg even op de bedrijvenwebsite zelf, en zoek onderaan in de footer naar vermeldingen over een programma waar je lid van kunt worden. Of wordt lid van een partij zoals Tradetracker of Shareasale om te kijken of deze vermeld is. En als laatst kan er uiteraard gebruik gemaakt worden van Google om een affiliate programma te vinden van een speciaal bedrijf wat je op zinnen hebt. 

Er zijn dus een hoop verschillende manieren om inkomsten te verdienen met je website, affiliate marketing is een van de succesvolste manieren om dit te bereiken zonder direct met klanten bezig te zijn. En heeft niet dezelfde consequenties die dropshopping bijvoorbeeld wel kunnen krijgen. Gebruik dus affiliate marketing op jouw website!