Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Afbeeldingen bewerken voor je website

Afbeeldingen bewerken voor je website
MijnHostingPartner

Afbeeldingen bewerken voor je website

We hebben in eerdere blog posts behandeld hoe een afbeelding te gebruiken is op het web. Maar nog niet hoe een afbeelding voor je website bewerkt kan worden. Met de meeste afbeeldingen hoeft namelijk niet veel meer aan te gebeuren dan alleen het comprimeren van de afbeelding. Maar voor een aantrekkelijke blog post cover of nieuwsitem is een afbeelding zo te bewerken dat je al een idee geeft waar het artikel over gaat. Bijvoorbeeld door het toevoegen van een titel of stuk tekst in de afbeelding. Of door het toevoegen van een bepaalde Call to action. Dit kan op een aantal verschillende manieren en tools. Laten we die behandelen in deze blog post!

Een afbeelding kan een hoop verschil maken in je blog posts en elke content die je publiceert op je website. Deze kan aansporen naar een gewenste actie zoals een aankoop op een klik. En kan langer de aandacht vasthouden van een bezoeker. Wat in vrijwel elk opzicht een goed teken kan zijn. Afbeeldingen zijn ook nodig om jouw content te delen op sociale media en meer. Aangezien dit vaak automatisch de cover foto pakt om in te laden en vervolgens te delen met anderen. Een korte boodschap of titel in deze afbeelding kan ervoor zorgen dat er meer op geklikt wordt of anders nog een betere conversie actie aan vast zit. Een afbeelding gebruiken kan natuurlijk op verschillende manieren. Maar vaak is het eenvoudiger dan je denkt om zelf afbeeldingen te maken. Er is met een screenshot tool die standaard binnen elk besturingssysteem zo een zelf te maken, of je gebruikt natuurlijk je telefoon om even een foto zelf te maken. Voor 99% van alle foto’s die je gebruikt op je website is een camera op een smartphone ruim voldoende. 

Om vervolgens een stuk tekst erin te zetten of even te bewerken om dit uit te breiden kan een van de volgende tools gebruikt worden. 

Canva 

Canva is een gemakkelijk te gebruiken online tool om foto’s en afbeeldingen te bewerken. Met Canva werk je snel online via de browser om je afbeelding te bewerken en vervolgens te downloaden in het door jouw gewenste formaat. Dit kan je starten door even je ruwe afbeelding al lokaal te hebben staan op je computer en vervolgens voor je website hosting geschikt te maken door naar Canva.com te gaan en te starten met het ontwikkelen van je afbeelding. Dit kan je uploaden en vervolgens bewerken. Canva heeft een uitgebreide welkom tour die je verder uitlegt hoe je dit kan doen en hoe er mee te werken valt. Het downloaden kan je vervolgens doen om hem daarna nog door een tool zoals Tinypng nog iets te verkleinen. Canva is verder gratis in gebruik, alleen het gebruiken van sommige afbeeldingen zitten kosten of rechten aan verbonden. Kijk dus even uit wat je gebruikt en waar en geef de rechten of backlink wanneer je hier gebruik van maakt. Om problemen te voorkomen met Copyright is dit zeer sterk aan te raden. 

Paint of soortgelijk standaard foto bewerk programma

Paint 3D binnen de latere Windows versies is ook uitstekend te gebruiken om jouw afbeeldingen verder te bewerken voor het web. Zelfs kan er met Paint 3D gewerkt worden met transparante afbeeldingen door gebruikers die net starten met het ontwerpen van afbeeldingen. En is natuurlijk gemakkelijk als je al Windows gebruikt,  het is namelijk een lokale tool die ervoor zorgt dat je niets extra’s hoeft te downloaden of te installeren. En dus ook geen verdere kosten hieraan hebt. 

Photoshop of GIMP

Photoshop zal bij velen al wel bekend zijn, dit is een van de tools die al geruime tijd wordt beschouwd als de standaard voor het bewerken en maken van afbeeldingen. De open source tegenhanger van PhotoShop is GIMP. In deze twee tools zijn meestal wel het een en ander aan huiswerk nodig om te verrichten om hier goed mee overweg te kunnen gaan. Daarom is het vaak niet de meest logische keuze voor de beginnende webmaster. 

Wanneer je wat meer budget hebt en hier verder mee door wilt ontwikkelen dan is Photoshop de tool hier vaak voor. Bij een mogelijke volgende sollicitatie kan je dit ook weer op je CV erbij zetten dat je hier ervaring in hebt. Vaak wordt hier naar gevraagd bij internet marketing jobs. 

Wil je ook een succes maken van jouw website? Neem dan een hosting pakket af bij MijnHostingPartner.nl. Waar we samen aan werken om jouw website tot nieuwe hoogtes te brengen!