Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Achtergrond videos op je website

Achtergrond videos op je website
MijnHostingPartner

Achtergrond videos op je website

Achtergrond video’s op je website

Achtergrond video’s op jouw websites kan een krachtige tool zijn om bezoekers langer vast te houden en ze te verleiden door te klikken. Het is namelijk geen geheim dat we als mens zijnde gauw afgeleid zijn door bewegende beelden. Als het ook nog jouw product aankaart of het er mee te maken heeft dan ben je goed bezig. Het is namelijk bewezen door meerdere partijen dat een achtergrond video op de homepagina Maar hoe implementeer je een video op je website? Dat gaan we in deze blog post behandelen.

Achtergrond bij een video

Een achtergrond video kan je op diverse manieren verwerken en laten inspelen op je bezoekers. Maar er zijn een aantal spelregels waar je beter kan houden. De eerste regel hierbij is dat je niet de afspeel knoppen laat zien op je website om de video stop te zetten. Het is namelijk een video achtergrond en niet de focus van de pagina zelf. Je zet een video op de achtergrond om hier de initiële aandacht te vestigen, de echte informatie staat op de pagina zelf.

Tweede regel waar je rekening mee moet houden is dat je de video laat loopen om ervoor te zorgen dat de video langer lijkt dan hij daadwerkelijk is. Dit om de video grootte zo klein mogelijk te houden. Het is natuurlijk een vertragende factor op de website als je een video van 1 GB op de achtergrond laat inladen. Een trage website resulteert ook in minder bezoekers en een lagere score binnen google. Probeer de video als laatste binnen te laden op de website en jouw content eerst. Hou de video op jouw hosting ook onder de 5 MB.

Geen geluid gebruiken

Belangrijk punt is ook om geen geluid te laten afspelen bij de video. Als er iets is wat als storend wordt ervaren dan is het wel het ongevraagd geluid uit een website. Zorg er dus voor dat je geen geluid laat afspelen bij een video op je website. Geld ook voor enige andere videos die je gebruikt. Auto Play met geluid hebben de meeste browsers niet voor niks een mute knop voor uitgevonden voor een specifiek tabblad.