Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

5 vragen beantwoord van een startende blogger

5 vragen beantwoord van een startende blogger
MijnHostingPartner

5 vragen beantwoord van een startende blogger

In deze blog post hebben we samengewerkt met een startende blogger die op het punt stond om te beginnen met zijn blog. En nog een aantal vragen had over het begin, hoe het in zijn werk gaat en waar hij exact kan beginnen. In dit artikel beantwoorden we deze vragen en kan je zien hoe dit werkt. 

Stel je hebt al een hobby waar je passie in steekt, of je hebt een interesse waar je over je mening wilt delen. Of je wilt simpelweg je bedrijven website aanvullen met leuke informatie voor klanten. Een blog is hierop de antwoord op je vragen. Met een blog kan je niet alleen interresante informatie delen, maar ook ervoor zorgen dat je project of hobby gefinceerd wordt. Laten we de beginstappen behandelen in dit artikel.

Waarmee wordt een website mee gemaakt? 

Een website kan op veel verschillende wijzen worden gemaakt, voor een blog zijn er echter al kant en klare oplossingen beschikbaar. Dit wordt een CMS of Content Management Systeem genoemd. Deze Content Management Systemen zijn ook weer beschikbaar op een aantal verschillende manieren. Maar de meest gebruikte is het WordPress CMS. Waar wellicht al een keer over gehoord is. WordPress wordt gebruikt door de groenteboer op de hoek,  voor enterprise oplossingen, en zelfs voor een groot aantal webshops. 

Verdere Content Management Systemen zijn ook bijvoorbeeld Umbraco wat meer gericht is op bedrijven, Joomla en Drupal. De keuze hierin is altijd afhankelijk van de voorkeur van werkwijze en de voorkeur voor techniek. Ben je net een starter? Dan is een WordPress website vaak de keuze om voor te gaan. Er is altijd ook even verder te overleggen met jouw wensen met een medewerker op de online chat. Mocht je meer willen weten. 

Hoe zit het onderhoud van een website in elkaar? 

Met elke website heb je te maken met onderhoud, updates van het Content Management Systeem dienen bijgehouden te worden. Updates van plugins, de website moet voorzien worden van content, en enige comments en berichten dienen bijgehouden te worden. Hiervoor is het dus nodig om op zijn minst een keer in de maand voor te zitten en alles bij te werken. Daarnaast dien je een backup ingesteld te hebben voor je website en database. Zodat als er wat fout gaat dat je dit kan herstellen. Dit is verder niet moeilijk maar verricht wel aandacht en enig huiswerk. In onze kennisbank kan je hier alles over lezen en ervoor zorgen dat je de juiste stappen neemt met bijvoorbeeld een update van WordPress. Lees je dus in en zorg ervoor dat je ook bijblijft met veranderingen van werkwijzen en meer. 

Hoe kan je bezoekers bijhouden op je blog, en hoe krijg je er meer van?

Bezoekers bijhouden van je blog gaat met een statistieken programma, ook hier heb je weer vele keuzen in. De meeste gebruikers gaan voor Google Analytics. Aangezien hier veel informatie online voor te vinden is, en het wordt gezien als de standaard voor elk statistieken programma. Google Analytics is gemakkelijk te installeren met een update aan de header van je pagina. Of met een plugin.  

Om meer bezoekers te krijgen naar je website zal je de mouwen op moeten stropen. Dit gaat namelijk niet vanzelf. Hier is ook geen 1 manier voor op te noemen. Dit is een combinatie van het promoten van je blog op social media kanalen, het weten te veroveren van organisch verkeer op zoekmachines zoals Google. En het proberen te scoren van backlinks op andere websites. Ook is ervoor te kiezen om te adverteren voor je blog. Echter is dit voor startende bloggers vaak nog te hoog gegrepen. Dit zal namelijk een behoorlijke maandelijkse investering vragen.

Hoe kan je geld verdienen met een blog? 

Iedereen wil wel natuurlijk slapend rijk worden van een website die je in een paar maanden hebt gemaakt. Echter is dit niet de realiteit. Een blog, net zoals elke website, zal een hoop werk vereisen om hier een succes van te maken. Van het schrijven van content tot het promoten van je website. Slapend rijk worden of passief inkomen is dit niet. Met een blog kan je echter op een aantal manieren geld verdienen. Dit kan met advertenties op je blog, waar je een paar euro mee verdiend per 1000 bezoekers over het algemeen. Advertentienetwerken zijn er ook buiten Google AdSense. En kan je hiervoor aanmelden wanneer je over een bepaalde grens van website verkeer zit. 

Ook zijn er affiliate links op je blog te vermelden, zodra er dan een actie of aankoop wordt gemaakt op websites zoals Bol.com of Coolblue kan er dan een percentage tegenoverstaand wat je dan verdient. Dat zijn de twee manieren waarop over het algemeen geld wordt verdient met een blog. Natuurlijk zijn er ook andere wijzen beschikbaar. Echter is dit te diep voor een introductie artikel. 

Waar schrijf je over met je blog? 

Een blog heeft in elk geval content nodig, zonder content heb je vrijwel geen enkele kans op succes. Neem dus de tijd voor elk artikel en probeer hier interessante onderwerpen voor te verzinnen. Met bijvoorbeeld vragen die je zelf bent tegengekomen met je hobby. En probeer hiervoor jezelf in te beelden op de starters die in de hobby komen. Voor elke passie, hobby of werk is er wel een doelgroep die hier dolgraag over wil lezen, denk aan de boswachters en hun favoriete kettingzaag,  de eeuwige Stihl vs Husky discussie. Loodgieters die de keuze tussen PEC en koper afwegen. Waar het best te vissen valt rond het IJsselmeer en ga zo maar door. Vind de juiste doelgroep, zorg ervoor dat je content leuk en interessant is om te lezen en probeer verkeer uit meerdere hoeken naar je website te halen. Dan haal je het meeste uit je nieuwe blog hosting!