Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

3 minder bekende Sociale Media sites voor website verkeer

3 minder bekende Sociale Media sites voor website verkeer
MijnHostingPartner

3 minder bekende Sociale Media sites voor website verkeer

Er zijn een hoop Sociale Media websites op het internet, veel mensen en gebruikers zijn te vinden op de sites zoals Instagram, Facebook en  Twitter. Maar hier is het vaak lastig om door te breken in jouw specifieke niche of doelgroep. De markt is nu eenmaal overspoelt met partijen die meer posten dan jouw, mooiere afbeeldingen hebben en een groter publiek. Om een kleine stroom verkeer binnen te halen van een aantal andere websites kan je de volgende 3 websites ook gebruiken om hier verkeer binnen te halen naar jouw website. Laten we beginnen!

StayKeen

StayKeen is een project wat zijdelings ondersteund word door Google zelf, en het is een manier om meerdere bronnen te ontdekken op basis van je interesses. Een klein beetje te vergelijken met Google Discover, alleen dan is StayKeen of Keen op een wat persoonlijkere / directe wijze. Hier is namelijk ook een interesse aan te maken en deze vervolgens openbaar te delen. Zo kun je een verzameling bronnen over Schaatsen maken en die bijvoorbeeld delen op Keen zelf, en zo ook andere mensen hiervan op de hoogte brengen.Dat is natuurlijk ook de manier waarop jij hier jouw website hosting op de kaart kan gaan zetten.

Door gebruik te maken van een collectie van jouw eigen bronnen kan je hier op een vergelijkbare manier als Pinterest jouw content voorop laten zetten. Door het delen hiervan krijg je natuurlijk meer bezoekers en verkeer naar je website. StayKeen is nog een relatief jong sociaal netwerk, hier zijn nog niet het aantal bezoekers zoals de giganten dit wel hebben. Houdt hier dus even rekening mee met de cijfers die je terugziet van het verkeer. 

WT Social

WT Social is een social netwerk wat opgezet is met het idee om niet giftig (toxic) te zijn, er wordt dus de focus gelegd op een leuke manier met elkaar omgaan. En ook te zien krijgt wat je wilt, niet door het gebruiken van algoritmes maar door zelf de keuzes te maken waar je interesses liggen. Opgezet door de mensen die ook achter Wikipedia zaten heeft dit Sociale netwerk dus al een streep voor aangezien ze niet je data ook nog eens verkopen aan derde partijen. 

WT Social is ook tevens nog redelijk jong in de website wereld, maar krijgt elke dag meer gebruikers erbij. Het is ook nog een website of sociaal netwerk die je kan gebruiken als een van de eersten. Veel niches zijn nog onder geserveerd en kan je dus gebruiken om jouw producten, bedrijf of blog voorop te zetten. WT Social is een website waar wij onze ogen voor openhouden, de maker van Wikipedia is natuurlijk een partij die in de gaten gehouden kan worden. 

Medium.com

Medium is een platform wat niet geheel als een sociaal netwerk te tellen is, maar meer een publiceer platform waar jij ook als auteur aan de slag kunt. Op Medium kan je een verhaal van je bedrijf, visie van je producten of interessante blog post op kwijt. En vervolgens kunnen mensen hierop reageren. Medium staat ook wel vol met politiek,  maar dat zijn meerdere websites tegenwoordig. Een goede manier om jouw blog post die anders niet gezien zal worden, op bijvoorbeeld een nieuwe website, meer publiek kunnen tonen.

Ook is er een backlink te generen naar jouw eigen website, wat ook weer helpt om jouw website meer op de kaart te zetten. Medium is ook steeds bevolkter aan het raken. Het is dus wel vaak een kwestie van jouw verhaal op een originele en leuke manier te brengen,  hierdoor kan je de beste kans van slagen creëren. 

Bonus tip, zoek forums in jouw doelgroep

Wat ook nog steeds in 2022 een goede bron van verkeer kan zijn is een forum waar jouw doelgroep zich op bevindt. Waar Sociale Media websites zoals Facebook dit natuurlijk grotendeels heeft overgenomen. Zijn er nog steeds fora te vinden die ontzettend enthousiast zijn over een bepaald onderwerp. Zo zijn er gemeenschappen van wellicht maar een paar honderd of duizend gebruikers, maar dit zijn wel de gebruikers of bezoekers waar heel wat te halen valt. Probeer wel altijd eerst een persoonlijke relatie op te bouwen met een forum en zijn gebruikers, lid worden en links spammen zal door vrijwel alle fora niet in dank worden afgenomen. 

Houdt dus je ogen open voor fora die je soms terugziet in je bestaande referral verkeer, en probeer te achterhalen waar dit vandaan komt. Er is op een actief forum waar je al een keer bent genoemd als website makkelijker een kans te ontdekken dan een geheel koude binnenkomst. 

Ga jij ook aan de gang met de websites die we gegeven hebben in dit voorbeeld? Of blijf je jouw werk steken in de grote netwerken zoals Instagram en Tiktok? Laat het ons weten!