Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

10 soorten inhoud die je op je website kunt delen

10 soorten inhoud die je op je website kunt delen
MijnHostingPartner

10 soorten inhoud die je op je website kunt delen

In de digitale wereld van vandaag draait alles om het delen van waardevolle inhoud. Of je nu een bedrijfseigenaar, blogger, artiest of gewoon een gepassioneerde hobbyist bent, het delen van relevante en boeiende inhoud op je website is essentieel om je doelgroep aan te trekken en te behouden. Maar wat voor soort inhoud kun je eigenlijk delen? In deze blog post geven we je 10 voorbeelden die jij kunt gebruiken, en bijvoorbeeld eens een nieuwe vorm gaan publiceren op jouw website. Laten we erin duiken!

1. Tekstuele inhoud

Artikelen, blogposts, nieuwsberichten - alles wat je kunt lezen valt onder tekstuele inhoud. Dit is de ruggengraat van je website en biedt waardevolle informatie aan je bezoekers. Tekstuele inhoud blijft nog steeds van onschatbare waarde voor niet alleen je bezoekers, maar ook voor zoekmachines zoals Google. Teksten kunnen namelijk meer delen over een onderwerp, en zolang je dit op de juiste manier in elkaar zet kunnen zoekmachines de informatie ook presenteren naar mensen die hiernaar zoeken. Dit kan elke zoekterm betreffen, en is aan jouw de taak om op de kaart te zetten op jouw website. 

2. Afbeeldingen

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, toch? Gebruik afbeeldingen om je verhaal te versterken, producten te tonen of gewoon je website visueel aantrekkelijker te maken. Vergeet niet ook jouw afbeeldingen meer informatie mee te geven via de alt tag, om ook zoekmachines dit beter te laten begrijpen. 

3. Video's

In de wereld van vandaag zijn video's koning. Van tutorials tot productdemonstraties tot persoonlijke vlogs, video-inhoud kan je website naar een hoger niveau tillen en je boodschap op een boeiende manier overbrengen. Host je video’s extern op een service zoals YouTube, en sluit die vervolgens in op jouw website. Zo krijg je ook toegang tot het organische verkeer wat zich al op YouTube bevind.  

4. Audio

Podcasts winnen snel aan populariteit en bieden een geweldige manier om je expertise te delen of gewoon een band op te bouwen met je luisteraars. Ook kan je van een eerder geschreven stuk tekst dit opnieuw aanleveren in audio format. Zodat ook bijvoorbeeld mensen met een visuele beperking op een fijne manier van jouw website kunnen gebruikmaken. 

5. Downloads

Iedereen houdt van gratis spullen! Deel e-books, sjablonen, handleidingen en andere waardevolle bronnen die je bezoekers kunnen downloaden en gebruiken. Ook kan je dit uiteraard tegen betaling aanbieden op je website. En op die manier een inkomstenstroom generen. 

6. Interactieve inhoud

Betrek je publiek met quizzen, enquêtes of interactieve kaarten. Dit zorgt voor een boeiende ervaring en moedigt interactie aan.

7. Social media links en widgets

Vergeet niet om je bezoekers de mogelijkheid te geven om je te volgen op sociale media. Sociale media widgets maken het gemakkelijk voor hen om je content te delen en je bereik te vergroten.

8. Contactinformatie

Maak het je bezoekers gemakkelijk om contact met je op te nemen door relevante contactgegevens te delen, zoals e-mailadressen, telefoonnummers en adresgegevens.

9. Formulieren

Wil je leads genereren of feedback verzamelen? Voeg formulieren toe voor nieuwsbriefinschrijvingen, offerteaanvragen of algemene feedback.

10. Navigatie-elementen

Last but not least, zorg voor een gebruiksvriendelijke navigatie op je website met duidelijke menu's, zoekbalken en sitemaps.

Het delen van inhoud op je website is niet alleen een manier om je boodschap over te brengen, maar ook om een band op te bouwen met je publiek en waarde te bieden. Experimenteer met verschillende soorten inhoud en ontdek wat het beste werkt voor jouw doelgroep. Happy sharing!