Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Zoekmachine DuckDuckGo

Zoekmachine DuckDuckGo
MijnHostingPartner

Zoekmachine DuckDuckGo

Zoekmachine DuckDuckGo

In deze tijden zijn zoekmachines voor het internet niet meer weg te denken. Van de startpagina"s die vroeger altijd nog gebruikt worden is dit nu helemaal anders geworden. Zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing zijn de namen die iedereen wel kent. In de laatste paar jaar zijn er ook een aantal initiatieven opgericht om de privacy beter te waarborgen.

Zeker Google gaat erg ver in het adverteren en het bijhouden van je gegevens. Advertenties gaan op basis van locaties, je internet geschiedenis en interesses. Dit kan natuurlijk heel makkelijk en eenvoudig zijn, maar voor mensen die hun privacy nog in acht nemen is dit niet wenselijk. Niet iedereen wilt achtervolgt worden door stofzuiger advertenties wanneer je weer eens wat kijkt naar een nieuwe.

DuckDuckGo en Brave

Dan komen we op de zoekmachine DuckDuckGo en de Brave Browser combinatie. Brave Browser hebben wij eerder behandeld in onze blog artikelen. Dit is een Browser waarbij je volledige beveiliging hebt tegen trackers en advertenties. Binnen de Brave Browser heb je ook de optie om voor een zoekmachine te kiezen. DuckDuckGo is dan de logische keuze als je voor privacy gaat.

Statistieken van DuckDuckGo

Als je gaat kijken naar de laatste paar maanden dan zie je dat het verkeer en dus de zoekopdrachten die via DuckDuckGo gemaakt worden exploderen. Er zijn nu al meer dan 22,650,841,391 zoekopdrachten bij DuckDuckGo ingevoerd. Wanneer je naar de lijn kijkt in hun verkeer in de laatste paar maanden dan groeit dit exponentieel. Dit is een teken dat 1 DuckDuckGo een stuk populairder begint te worden. En 2 dat er steeds meer mensen zijn die graag hun privacy gewaarborgd houden.

Binnen de Hosting van MijnHostingPartner.nl nemen wij ook de nodige stappen om ervoor te zorgen dat jouw privacy gewaarborgd is. Op de site van MijnHostingPartner.nl zou je ook zien dat wij geen gebruik maken van uitgebreide tracking tools zoals velen dit wel doen. Met sommige sites kunnen er maar liefst gebruik gemaakt worden van 10 verschillende trackers. Denk aan populaire nieuwsites en anderen.

We raden af om volop gebruik te maken van trackers en derde scripts op jouw hosting website. Des te meer je inlaad des te trager je website namelijk is. En het privacy aspect kan je jezelf afvragen. Wat besluit jij om te gebruiken? Een van de titanen of kies je voor privacy met DuckDuckGo?