Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress versie update 6 5 wat is er nieuw?

WordPress versie update 6 5 wat is er nieuw?
MijnHostingPartner

WordPress versie update 6 5 wat is er nieuw?

WordPress heeft vannacht de laatste update gelanceerd, waarmee versie 6.5 live is. De meesten zullen automatische updates voor de core van WordPress aan hebben staan, en je zult dus een mail in je inbox hebben staan met de melding hierin. Voor degenen die dit uit hebben staan is het zaak dat je de update nog handmatig installeert. Maak altijd eerst even een backup van je WordPress website voordat je dit doet. In deze blog post bespreken we de update en wat dit met zich meebrengt. 

Voeg en beheer lettertypen op jouw site toe

De nieuwe Font Library plaatst jou in controle over een essentieel onderdeel van het ontwerp van jouw site - typografie - zonder coderen of extra stappen. Installeer, verwijder en activeer moeiteloos lokale en Google-lettertypen op jouw site voor elk blokthema. De mogelijkheid om aangepaste typografiecollecties op te nemen, geeft site-makers en uitgevers nog meer keuze. Voornamelijk om ook de Font van je thema geheel te forceren op lokale fonts, zodat je geen externe bronnen hiervoor nodig hebt. 

Meer details van jouw stijlrevisies

Werk aan creatieve projecten met een uitgebreider beeld van wat er is gedaan - en waarop je kunt terugvallen. Krijg details zoals tijdstempels, snelle samenvattingen en een gepagineerde lijst met totale revisies. Bekijk revisies vanuit de Style Book om wijzigingen buiten jouw werk te zien. Revisies zijn nu ook beschikbaar voor sjablonen en sjabloondelen. Als je binnen je website werkt met meerdere personen kan je dus eenvoudig terugzien wat er precies is gewijzigd, en ook als je bijvoorbeeld een tijd later de draad weer op wilt pakken. Dit zal door meer informatie in de revisies eenvoudiger worden. 

Doe meer met achtergrondafbeeldingen in groepen blokken

Beheer de grootte, herhaling en brandpuntsafstandsopties, zodat je kunt experimenteren met subtiele of opvallende manieren om visuele interesse aan lay-outs toe te voegen.

Meer controle over afbeeldingen in omslagblokken

Stel aspectverhoudingen in voor omslagblokafbeeldingen en voeg eenvoudig kleuroverlays toe die automatisch kleur selecteren uit jouw gekozen afbeelding.

Voeg box-shadow ondersteuning toe aan nog meer blokken

Met box-shadow ondersteuning ingeschakeld, kun je lay-outs met visuele diepte creëren of wat persoonlijkheid toevoegen aan jouw ontwerp.

Ontdek nieuwe dataviews

Vind en organiseer jouw gegevens zoals jij wilt met dataviews voor pagina's, sjablonen, patronen en sjabloondelen. Rangschik het in een tabel- of rasterweergave met de mogelijkheid om velden in- en uit te schakelen en bulkwijzigingen aan te brengen.

Soepeler slepen en neerzetten

Voel het verschil wanneer je dingen verplaatst, met handige visuele aanwijzingen zoals verplaatste items in lijstweergave of wrijvingsloos slepen naar elke plek in jouw werkruimte - van begin tot eind.

Verbeterde linkbediening

Maak en beheer links eenvoudig met een meer intuïtieve link-creatie-ervaring, zoals een gestroomlijnde UI en een snelkoppeling voor het kopiëren van links.

Breng interacties naar blokken met de Interactivity API

De Interactivity API biedt ontwikkelaars een gestandaardiseerde methode om interactieve front-end ervaringen met blokken te bouwen. Vereenvoudig het proces met minder afhankelijkheden van externe tools, terwijl de optimale prestaties behouden blijven.

Verbind blokken met aangepaste velden of andere dynamische inhoud

Koppel kernblokattributen aan aangepaste velden en gebruik de waarde van aangepaste velden zonder aangepaste blokken te maken.

Voeg ontwerptools toe aan klassieke thema's

Geef ontwerpers en makers die Classic-thema's gebruiken toegang tot een verbeterde ontwerpervaring. Kies voor ondersteuning voor afstand, rand, typografie en kleuropties, zelfs zonder het gebruik van theme.json. Zodra de ondersteuning is ingeschakeld, worden er automatisch meer tools toegevoegd naarmate ze beschikbaar komen.

Verken verbeteringen in de plugin-ervaring

Er is nu een gemakkelijkere manier om plug-inafhankelijkheden te beheren. Plugin auteurs kunnen een nieuwe "Vereiste Plugins" kop leveren met een komma-gescheiden lijst van vereiste plug-in slugs, waarbij gebruikers links krijgen om die plug-ins eerst te installeren en activeren.

Prestatie-updates

Deze release bevat meer dan 110 prestatie-updates, met een indrukwekkende toename in snelheid en efficiëntie in zowel de Post Editor als de Site Editor. Het laden is meer dan twee keer zo snel als in 6.4, met een invoerverwerkingssnelheid die tot vijf keer sneller is dan de vorige release. Vertaalde sites zien tot 25% verbetering in laadtijd voor deze release.

Toegankelijkheidsverbeteringen

Deze release omvat meer dan 65 toegankelijkheidsverbeteringen, waardoor het toegankelijker is dan ooit tevoren. En dus ook gemakkelijker wordt voor mensen met een beperking of andere reden. Waardoor WordPress makkelijker wordt in gebruik voor iedereen. 

Met WordPress 6.5, bouw je niet enkel maar een simpele website, maar ga aan de slag voor het ontwikkelingen van jouw online aanwezigheid! Begin nu en ontdek de mogelijkheden van deze krachtige nieuwe versie!