Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress update 6 4

WordPress update 6 4
MijnHostingPartner

WordPress update 6 4

De laatste versie van WordPress is gisteren uitgebracht en is nu te installeren op jouw hosting! Met automatische updates binnen WordPress zal je website al bijgewerkt zijn. Lees nu alle ontwikkelingen in deze blog post!

Elke versie van WordPress geeft je de vrijheid om creatief te zijn, en WordPress 6.4 is daarop geen uitzondering. Nieuwe functies en verbeteringen in het bewerken, ontwerpen en schrijven van je site maken het mogelijk om naadloos vorm te geven aan je ideeën. Til je website bouw ervaring naar een hoger niveau met de flexibiliteit en kracht van WordPress 6.4.

Maak kennis met Twenty Twenty-Four

Ervaar de nieuwste ontwikkelingen in sitebewerking met Twenty Twenty-Four. Gebouwd met drie verschillende gebruiksscenario's in gedachten, maakt de veelzijdigheid van het nieuwe standaardthema het een ideale keuze voor bijna elk type website. Duik in de verzameling sjablonen en patronen en ontgrendel een wereld van creatieve mogelijkheden met slechts een paar aanpassingen. Dit thema werkt met de nieuwe editor van WordPress, en dus niet meer met de customizer. 

Voeg een lightbox-effect toe aan afbeeldingen

Activeer het lightbox-effect voor interactieve, full-screen afbeeldingen met slechts een simpele klik. Pas het globaal  toe of specifiek op bepaalde afbeeldingen om de kijkervaring aan te passen. Zo kan je eenvoudig de focus leggen op bijvoorbeeld je mooie trouwfoto’s als fotograaf. Of juist je infographic als ondernemer.

Categoriseer en filter patronen

Organiseer je gesynchroniseerde en niet-gesynchroniseerde patronen met categorieën. Verken geavanceerde filtermogelijkheden in het Patterns-gedeelte van de invoegtoepassing om ze intuïtiever te vinden.

Doe meer met de Command Palette

Geniet van een vernieuwd ontwerp en meer commando's om te vinden wat je zoekt, taken efficiënt uit te voeren en tijd te besparen terwijl je creëert.

Hernoem Groep blokken

Geef aangepaste namen aan Groep blokken om delen van je inhoud eenvoudig te organiseren en te onderscheiden. Deze namen zijn zichtbaar in de Lijstweergave.

Afbeeldingsvoorbeelden in Lijstweergave

Nieuwe mediavoorbeelden voor Galerij- en Afbeeldingsblokken in de Lijstweergave laten je in één oogopslag zien waar afbeeldingen op je inhoud zich bevinden.

Deel patronen tussen sites

Moet je je aangepaste patronen op een andere site gebruiken? Het is eenvoudig! Importeer en exporteer ze als JSON-bestanden vanuit het Patroonoverzicht van de Site-editor.

Geniet van nieuwe schrijfverbeteringen

Nieuwe verbeteringen zorgen ervoor dat je content creatie soepel verloopt. Vind nieuwe sneltoetsen in de Lijstweergave, verfijnd samenvoegen van lijsten en verbeterde controle over koppeling instellingen. Een vernieuwde en samenhangende werkbalkervaring voor Navigatie, Lijst en Citaat blokken stelt je in staat om efficiënt te werken met de gereedschapsopties die je nodig hebt.

Bouw je creatieve visie met meer ontwerptools

Laat je creativiteit de vrije loop met nieuwe achtergrondafbeeldingen in Groep blokken en zorg voor consistente beeldverhoudingen met tijdelijke aspectverhoudingen. Wil je knoppen toevoegen aan je Navigatie blok? Nu kan het gemakkelijk zonder aangepaste CSS. Als je werkt met gesynchroniseerde patronen, blijven de uitlijningsinstellingen behouden voor een naadloze patrooncreatie-ervaring.

Introductie van Blok Haken

Blok Haken is een krachtige nieuwe functie die plugins in staat stelt om blokken automatisch in te voegen in content ten opzichte van een ander blok. Denk eraan als aanbevelingen om je werk met blokken intuïtiever te maken. Een nieuw "Plugins" paneel geeft je volledige controle om ze aan je behoeften aan te passen - toevoegen, negeren en herschikken van Blok Haken zoals gewenst.

Prestaties

WordPress 6.4 bevat meer dan 100 prestatie-updates voor een snellere en efficiëntere ervaring. Verbeteringen richten zich op het laden van sjablonen voor Blokthema's en Klassieke Thema's, het gebruik van de scriptlaadstrategieën "uitstellen" en "asynchroon" in de kern, blokken en thema's, en optimalisatie van autoloaded opties.

Toegankelijkheid

Elke release is toegewijd aan het toegankelijk maken van WordPress voor iedereen. 6.4 brengt verbeteringen in de Lijstweergave en aria-label ondersteuning voor het Navigatie blok, naast andere hoogtepunten. De beheerdersgebruikersinterface (UI) bevat verbeteringen voor de plaatsing van knoppen, contextmenu-items "Nieuw toevoegen" en gesproken berichten van Site Gezondheid.

Leer meer over WordPress 6.4

Learn WordPress is een gratis bron voor nieuwe en ervaren WordPress-gebruikers. Learn zit boordevol how-to video's over het gebruik van verschillende functies in WordPress, interactieve workshops om diep in onderwerpen te duiken, en lesplannen om diep in specifieke gebieden van WordPress te duiken.