Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress update 6 3

WordPress update 6 3
MijnHostingPartner

WordPress update 6 3

WordPress heeft vandaag een nieuwe versie update uitgebracht, met de meeste WordPress zal je WordPress versie automatisch bijgewerkt worden. Indien je dit niet aan hebt staan is het raadzaam om de update zo snel mogelijk te installeren. Laten we in deze blog post alle nieuwe functionaliteit en overig nieuws bespreken van de 6.3 update aan WordPress!

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem voor websites, voor zowel bedrijven als particulieren is het de standaard wijze geworden om een website te maken. Dit is ontstaan omdat er eenvoudig mee de content mee te beheren is op een visuele manier.  En er gekozen kan worden uit duizenden thema’s die vaak gratis zijn om met weinig werk de layout van je website mee kunt beheren. Dit maakt het mogelijk om voor iedereen  een website te maken. 

Alles binnen handbereik in de Site Editor

De grootste verandering in WordPress 6.3 is de introductie van de Site Editor. Hier worden je content, sjablonen en patronen voor het eerst samengebracht. Voeg pagina's toe, bekijk verschillende stijlvariaties, creëer gesynchroniseerde patronen en heb nauwkeurige controle over je navigatiemenu's. Geen tijdverspilling meer door het schakelen tussen verschillende delen van je site - nu kun je je richten op wat echt belangrijk is. Van creatie tot voltooiing, allemaal op één plek.

Maak en synchroniseer patronen

Rangschik blokken op oneindig veel manieren en sla ze op als patronen die je door je hele site kunt gebruiken. Je kunt zelfs aangeven of je je patronen wilt synchroniseren (voorheen bekend als "herbruikbare blokken") zodat een wijziging van toepassing is op alle delen van je site. Of gebruik patronen als startpunt en pas elke afzonderlijke instantie aan. Dit maakt het gemakkelijker om je patronen op meerdere plekken in te zetten. 

Werk sneller met de Command Palette

Wissel snel naar een specifiek sjabloon of open je editor-voorkeuren met een nieuwe tool die je helpt bij het snel navigeren door uitgebreide functionaliteiten. Met eenvoudige toetsenbordsnelkoppelingen (?+k op Mac of Ctrl+k op Windows), door te klikken op het zijbalk-zoekpictogram in de Site View, of door te klikken op de titelbalk, kom je snel op de plek waar je moet zijn en kun je doen wat je moet doen binnen enkele seconden.

Verfijn je ontwerpen met nieuwe tools

Nieuwe ontwerpopties brengen meer veelzijdigheid voor het nauwkeurig afstemmen van ontwerpen, te beginnen met de mogelijkheid om de stijlen van bijschriften aan te passen vanuit de Stijlen Interface zonder te hoeven coderen. Beheer je duotoonfilters in Stijlen voor ondersteunde blokken en kies uit de opties die je thema biedt of schakel ze volledig uit. Het Cover-blok krijgt extra instellingen voor tekstkleur, lay-outbediening en randopties, waardoor dit krachtige blok nog handiger wordt.

Houd ontwerpwijzigingen bij met Stijl Revisies

Je kunt nu zien hoe je site er op een specifiek moment uitzag. Visualiseer deze revisies in een tijdlijn en krijg met één klik de optie om eerdere stijlen te herstellen.

Prestatieverbeteringen

WordPress 6.3 komt met meer dan 170 prestatie-updates, waaronder ondersteuning voor het uitstellen en asynchroon laden van de Scripts API, en fetchpriority-ondersteuning voor afbeeldingen. Deze verbeteringen kunnen de laadtijd van je website verbeteren zoals waargenomen door bezoekers, samen met bloksjabloonsnelheid, afbeelding-lazy-loading en de emoji-lader.

Toegankelijkheid blijft een kernpunt

Met meer dan 50 toegankelijkheidsverbeteringen verspreid over het platform is WordPress 6.3 toegankelijker dan ooit tevoren. Verbeterde labeling, geoptimaliseerde navigatie met tab- en pijltoetsen, herziene koppenhiërarchie en nieuwe bedieningselementen in de admin-afbeelding-editor maken het voor gebruikers van hulpmiddelen voor ondersteunende technologieën gemakkelijker om te navigeren.

WordPress 6.3 belooft een opwindende update te zijn voor zowel beginners als ervaren ontwikkelaars. Met de nieuwe functies en verbeteringen kunnen gebruikers meer controle en flexibiliteit krijgen bij het bouwen en aanpassen van websites. Of je nu op zoek bent naar een gestroomlijnde contentcreatie of naar diepgaande aanpassingen, WordPress 6.3 heeft alle tools om aan je behoeften te voldoen. Wil je de gehele lijst van veranderingen zien die WordPress en het team hebben doorgevoerd, neem dan een kijkje op de volledige release notes van WordPress.

https://wordpress.org/documentation/wordpress-version/version-6-3/