Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress update 5 7 Esperanza de highlights

WordPress update 5 7 Esperanza de highlights
MijnHostingPartner

WordPress update 5 7 Esperanza de highlights

Van de week is er weer de laatste WordPress versie uitgekomen, iedereen kan dus weer aan het updaten slagen om ervoor te zorgen dat jouw WordPress website over de laatste versie beschikt. Laten we in deze blog post even behandelen wat er allemaal gewijzigd en verbeterd is. 

In deze eerste release van WordPress in 2021 zijn een aantal zaken weer op de schop genomen, en vallen je gelijk een paar nieuwe zaken op zodra je hem geïnstalleerd hebt. Van het aanpassen van een aantal kleine zaken op het UI gebied. Tot het toevoegen van nieuwe ondersteuning voor HTTPS of SSL certificaten. Er zijn ook een paar wijzigingen geweest in de welbekende editor. Waar de meeste mensen met een WordPress website hosting dagelijks mee aan de gang zullen gaan. 

De WordPress Editor

De WordPress editor zullen veel gebruikers mee bekend zijn, met zijn al gemakkelijke interface kan je zorgeloos teksten schrijven. Iets waar elke WordPress website eigenaar wel bekend mee is. Of dit nu voor je blog, bedrijvenwebsite of portfolio website is. Met een WordPress website staat het schrijven van teksten centraal. In de nieuwe editor heb je meer functies tot je beschikking op een logischere plek en maak je nu gebruik van een ander kleurpalet. 

Ook kan je het lettertype nu aanpassen van je tekst op meerdere locaties, waar je eerst naar het hoofdmenu diende te gaan om dit aan te passen kan dit nu gelijk in het blok zelf. Je hoeft dus niet meer naar een ander scherm om dit te realiseren. 

De blokken zijn nu al centraal sinds de eerste Gutenberg editor versie, eerst ontvangen met gefronste gezichten, is dit nu op een stadium wat zeer prettig werkt naar mijn persoonlijke ervaring. En niet meer in zijn kinderschoenen staat. De blokken zijn nu op een andere wijze te rangschikken en gemakkelijker vaker te gebruiken door het bewaren van jouw favoriete blokken. Ze worden nu ook automatisch opgeslagen bij het klikken van de update knop. En de blokken zijn gemakkelijk te slepen en neer te zetten, rechtstreeks in je blog post. 

Meer doen zonder het schrijven van code

Er zijn ook een aantal verbeteringen gemaakt om ervoor te zorgen dat blokken beter worden weergegeven met de volledige grootte. Het is daardoor mogelijk om een blok het volledige scherm te laten vullen. Dit voor bijvoorbeeld een mooie cover afbeelding die nog beter te bewerken is. Zonder extra te coderen. 

Met het button block is nu ook makkelijk te kiezen voor een volledige verticale of horizontale layout. Wat je de kans geeft om knoppen op je website beter te laten vloeien. Ook de breedte van de button kun je nu met een percentage aanpassen om perfect op het scherm te laten passen. 

Het delen op Social media door gebruikers is ook gemakkelijk gemaakt om te bewerken, de grootte van de deel actie knoppen zijn nu beter aan te passen. 

Nieuw kleur palet

Ook een van de eerste dingen die je op zal vallen met het installeren van de update is het kleurpallet wat gewijzigd is. Van de vele kleuren die eerst meegeleverd werden zijn er nu nog maar 7 kleuren beschikbaar met 56 shades hiervan. Dit brengt dit dus terug naar een overzichtelijk kleurpallet. Zonder hier alleen maar kleur in te hebben omdat dit er leuk uitziet. Dit zie je ook terug in de thema’s, blokken en plugins aan het ontwerpen bent. 

WordPress update 5 7 Esperanza de highlights

Lazy loading van iFrames, 1 klik over naar SSL en andere aanpassingen

Wat verder is gewijzigd binnen WordPress zijn een aantal zaken die al lang op de lijst stonden. iFrames, voor degene die ze nog gebruiken voor bijvoorbeeld YouTube videos, worden nu ook standaard ingeladen via Lazy Loading. Net zoals de afbeeldingen zoals al eerder gebeurde. Dit zorgt voor een groot snelheidsverschil op vooral Mobiele apparaten. Wat er weer voor zorgt dat de gebruikerservaring weer verbeterd wordt. 

Ook is er nu eindelijk een optie om de website in zijn geheel correct over te zetten naar SSL. Waar eerst in de database gezocht diende te worden naar alle oude http URL’s, is het nu gemakkelijk met 1 klik over te zetten naar de juiste SSL URL. Wat je weer oplossing geeft voor bijvoorbeeld gemixte content foutmeldingen. Met enkel het instellingen van de voorkeursURL, de SiteURL en een kleine aanpassing in de web.config zijn WordPress website dus nu met een knop om te zetten naar een veilige website. 

Dankzij het team van WordPress is er dus weer een hoop gebeurd, en kan er weer verder gewerkt worden aan duizenden websites in Nederland. En over de wereld. Met WordPress hosting wordt een website voor iedereen bereikbaar. Start nu met jouw passie project bij MijnHostingPartner.nl!