Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress plugins verliezen bedrijfsdata

WordPress plugins verliezen bedrijfsdata
MijnHostingPartner

WordPress plugins verliezen bedrijfsdata

WordPress plug-ins verliezen bedrijfsdata

WordPress hosting is populair. Iedereen die een website wil maken als portfolio of een blog wilt starten komt al heel gauw de naam tegen. De collega’s van de chat krijgen vrijwel elk uur wel een aantal mensen voor in de chat met een vraag over WordPress. 28% van alle websites op het internet gebruiken WordPress voor hun website of webshop. 500 websites worden elke dag aangemaakt met het populaire CMS(Content Management Systeem).

Het probleem met IPv6

Er is echter voor 200 plug-ins een alarmerend probleem naar voren gekomen. En deze plug-ins hebben samen meer dan 1 miljoen gebruikers. Er vindt dataverlies plaats wanneer gebruikers een ipv6 adres gebruiken. Zo verlies je alle bezoekersdata van die gebruikers.

Het veld voor de database is niet geschikt voor meer dan 20 karakters. Een IPv6 adres heeft een veel langer format van 39 karakters. Wanneer dit het geval is krijg je verder geen foutmelding hiervan. Zelfs niet wanneer je de WordPress debug functie op TRUE zet. Dus je kan er niet eenvoudig van op de hoogte worden gesteld wanneer dit soort fouten voorkomen.  Dit is 2 jaar geleden aangegeven in de volgende forum post:

https://core.trac.wordpress.org/ticket/32315

WordPress zelf heeft hier nog geen oplossing voor gevonden of op gereageerd. Wanneer het IP adres te lang is gaat niet alleen het IP adres verloren, maar de gehele dataset. Dit zorgt ervoor dat je gewoon alle data kwijt bent van die bezoeker.

 

Als je gebruik maakt van WordPress dan maak je gebruik van plug-ins. Er is namelijk niet aan te ontkomen wanneer je bezig gaat met je website. Een plugin voor je contact formulier of een plugin voor je mooie slider op de homepagina. Dit komt vast bekend voor. Maar niet al deze plug-ins zijn even goed opgebouwd of verwerkt. In de volgende lijst staan 200 plug-ins die last hebben van bovenstaande bug.

Hoe los ik het probleem op?

Log in op PHPmyAdmin en wijzig het database veld van de IP adressen van een varchar 20 naar een varchar 39 om deze problemen te voorkomen.

Wanneer je hier 1 van gebruikt is het aan te raden om een alternatief te zoeken hiervoor. Ook willen we toch even opnoemen dat WordPress niet het enige CMS is waar je een website mee kunt bouwen. Je hebt namelijk tal van opties hiervoor. We raden aan om altijd even rond te kijken in onze kennisbank en anders een gesprek te starten met één van onze medewerkers op de chat. Wij kunnen je vaak de juiste keuze laten maken.