Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress nu gebruikt door 41 procent van alle websites

WordPress nu gebruikt door 41 procent van alle websites
MijnHostingPartner

WordPress nu gebruikt door 41 procent van alle websites

Dat WordPress populair is zal voor de meeste mensen geen nieuwe informatie vormen, dankzij het laatste rapport van W3 kunnen we nu ook inzien in hoeverre dit gebruikt wordt. Een website zonder Content Management Systeem is vaak niet meer weg te denken. En de go to oplossing voor velen is en blijft voorlopig nog WordPress. Laten we hier dieper op induiken in deze blog post. 

WordPress was een van de eerdere blog systemen die opsprong in 2003. Met als doel om bloggen en het maken van een blog website mogelijk te maken voor iedereen. Met zijn evolutie over de jaren heen is dit uitgegroeid tot veel meer dan alleen een manier om te bloggen. Alles van bedrijvenwebsites, schitterende portfolio websites tot webshops worden hier nu mee gemaakt. Gebaseerd op PHP en MySQL is het daardoor mede zo populair geworden, het is namelijk bij vrijwel elke webhosting te draaien. Natuurlijk ook bij MijnHostingPartner.nl. Door het gebruik van deze methoden blijven de kosten ook laag voor de jaarlijkse hosting kosten. Er zijn bijvoorbeeld geen verdere licenties nodig om een WordPress website te draaien. 

Een CMS waar gebouwd mee kan worden 

Als een CMS of Content Management Systeem limieten heeft of snel niet meer uit te breiden is, dan heeft  dit altijd een grens waar het niet boven kan reizen. Met WordPress is hard eraan gewerkt om dit voor vrijwel elk bedrijf en wens uit te breiden is. Of je nu een aparte module nodig hebt voor een registratie systeem, een webshop erbij nodig hebt of een blog wilt aanmaken voor jouw website. Dit kan allemaal gemakkelijk met WordPress als Content Management Systeem. Het maakt niet uit of je net begint aan het bouwen met een WordPress website of dit al je 50ste website is. Een WordPress website kan snel en gemakkelijk opgezet worden. Voor de beginner is er een schat aan informatie beschikbaar op vrije bronnen. Denk aan andere websites waar tutorials zijn te vinden, onze eigen kennisbank en in video formaat zoals op YouTube. Geen enkele vraag is meer uniek te noemen met WordPress, er is dus voor elk mogelijk probleem wat je hebt ongetwijfeld wel een antwoord te vinden. 

Tegelijkertijd is het voor ervaren gebruikers gemakkelijk om een website op te zetten voor een nieuw doel. Met een simpele installatie van nog geen vijf minuten is het eenvoudig op te zetten. En hierna gelijk te verwerken tot een productie website. 

WordPress kan gebruikt worden in combinatie met een thema om hem in 1 keer een geheel ander uiterlijk te geven. En het design van jouw website zo om te gooien. Dit heeft als voordeel ook dat de meeste van deze thema’s gratis zijn in het gebruik. En met een druk op de knop te installeren zijn. Ook zijn er velen betaalde thema’s beschikbaar die op een vergelijkbare manier te installeren zijn. En zo dus kunnen worden gebruikt om een unieke website neer te zetten voor vaak lage kosten. Menig thema gaat voor rond de 40 euro over de toonbank. Geen halszaak dus voor de meeste startups of webmasters. 

Naast de thema’s zijn er ook vele duizenden plugins te gebruiken die functionaliteit toevoegen aan jouw website. Alles van een contact formulier tot een complex registratie systeem kunnen zo toegevoegd worden aan jouw website.

WordPress geschikt voor de eerste website van een student, tot een multinational bedrijf

WordPress wordt gebruikt door vele verschillende gebruikers. Van een eenmanszaak, tot een portfolio website van een freelancer. Een middelgroot bedrijf of een multinational bedrijf wat duizenden medewerkers heeft. WordPress hosting maakt het eenvoudig om voor elk bedrijf een website op te zetten. En ook door medewerkers die nog geen ervaring hebben met het werken op het web kunnen hier gemakkelijk mee aan de gang.

Verder is er gemakkelijk dus functionaliteit aan toe te voegen dankzij verschillende plugins, en kan er ook door developers eenvoudig custom werk voor worden neergezet. Zo kan er altijd geschaald worden waar nodig. Zonder dat hier een omweg voor hoeft te worden gemaakt. 

Eenvoudig mee te werken en content voorop zetten

Wat ik persoonlijk een van de mooie punten aan WordPress vindt is het eenvoudig maken van het schrijven van content voor een website. Dit is natuurlijk geen verrassing voor iemand die het meest bezig is aan het schrijven van content. Maar WordPress maakt dit een bijzonder prettige ervaring en heeft een gemakkelijke leercurve. Bovendien ziet het er ook helder en strak uit. Met ervaring met een groot aantal content editors is het altijd een gemakkelijke favoriet gebleven. Natuurlijk zullen een hoop mensen het fijner vinden om in kale HTML te schrijven, markdown prefereren of een andere methode gebruiken. Maar er valt een sterk argument te maken voor de WordPress content Editor. Het is namelijk een what you see is what you get editor, wat betekend dat je niet eerst op de frontend hoeft te kijken hoe het eruit gaat zien. Maar dat je dit gelijk kunt inzien vanuit de editor.

Vrijheid voor de webmaster 

Wat WordPress je ook geeft is vrijheid aan keuze van de website. De WordPress website kan opgepakt worden en verhuisd worden naar een andere hosting. Het kan geëxporteerd en geïmporteerd worden naar hartenlust in andere Content Management Systeem, en je bent vrij om dit altijd te hosten. Ook voor commerciële doeleinden. Dit geeft je dus als webmaster een hoop vrijheid die niet altijd vanzelfsprekend is bij andere Content Management Systemen. 

Start nu jouw WordPress website samen met MijnHostingPartner.nl!